Evb

Hva er revmatologi? fakta du trenger å vite om du har leddgikt

Hva er revmatologi? Hvis du utvikle en revmatisk sykdom, som for eksempel revmatoid artritt, lupus, eller blandet bindevevssykdom, som jeg har - vil du raskt lære om denne interessante og varierte spesialitet.

Du og jeg er i godt selskap. Omtrent 43 millioner europeere har en revmatisk tilstand som de som er nevnt ovenfor.

De fleste, om ikke alle, revmatiske sykdommer er uhelbredelig. De er kronisk, livslang sykdom. Det betyr ikke at de ikke er overkommelig, eller at du ikke kan leve et rimelig normalt liv.

Enhver sykdom som frekt lektere inn på livet ditt kommer til å få deg til å gjøre store endringer, og for å lære å leve i harmoni med din sykdom, er en god revmatolog i orden.

Så, hva er revmatologi? Her er litt informasjon for å hjelpe deg underveis.

Hvis du utvikle en av disse sykdommene, vil legen sannsynligvis gi en anbefaling for deg å se en revmatolog. Når den tid kommer, her er hva din revmatolog vil trolig gjøre:

  • Hold et øye med utviklingen av sykdommen din, så vel som alle aspekter av behandlingen, ifølge denne artikkelen. Selv om denne artikkelen refererer hovedsakelig til revmatoid artritt, føler jeg fortsatt disse fakta sant for andre revmatiske sykdommer også.
  • Diagnostisere sykdommen som du har og bestemme sin alvorlighetsgrad.
  • Utarbeide en behandlingsplan med deg.
  • Prøv å anslå den årlige progresjon av sykdommen din for å få et bedre inntrykk av hva det kommer til å være i fremtiden.
  • Prøv å finne ut om leddene har påført nye skader siden sist eksamen, artikkelen notater.
  • Gjøre henvisninger til andre fagfolk som kan hjelpe deg, for eksempel fysiske eller ergoterapeuter, ortopediske kirurger, eller psykiske utøvere.

Ifølge denne artikkelen, din revmatolog vil også:

  • Undersøke leddene for å se om de er hovne. Han eller hun vil også sjekke for å se om det er noen endringer i felles styrke eller omfanget av bevegelse.
  • Gjennomføre periodiske røntgenbilder eller blodprøver for å overvåke betennelse eller mulig forverring i leddene.

Jeg husker dagene tilbrakt i radiologen kontor, det er sikkert.

Også fordi min antinuclear antistoff teller er så messed up, jeg har som regel å ta antibiotika når jeg går til tannlegen. I noen former for leddgikt, som jeg også har i forbindelse med MCTD min, er det risiko for hjerteproblemer, så mine leger har vanligvis foreskrevet antibiotika slik at en eventuell infeksjon ikke vil skade mitt hjerte.

Det er en god idé å skrive en liste med spørsmål for legen din

Det er en god idé å skrive en liste med spørsmål for legen din. Noen ganger jeg ønsker å vite om spesifikke medikamenter og hvor lenge det vil være før jeg begynner å merke en reduksjon i smerte og hevelse. Eller jeg kan ha spørsmål om MCTD. Det er en sjelden sykdom som ofte har mange rare symptomer.

Ved å stille spørsmål du la legen vet hva som bekymre deg.

Jeg husker min revmatolog også begynte å gi meg vitamin B12 skudd

Jeg husker min revmatolog også begynte å gi meg vitamin B12 skudd, og dette arbeidet for å hjelpe meg til å føle mindre stresset og ga meg en følelse av ro, fordi jeg gikk gjennom en skilsmisse, og min jobb som sikkerhetsvakt var også stressende. Jeg måtte hanskes med gale timer og farlige situasjoner - inkludert personer skyting hverandre. Jeg vet ikke om leger likevel anbefale dette for revmatoid artritt. Jeg tar Feire nå og gjør det bra på det.

Heldigvis har livet roet ned siden mine dager som en vakt. Det verste jeg har å forholde seg til er en av mine åtte ganger slem katter prøver å snitch min mat.

De er mye lettere å komme overens med enn noen av mine tidligere sjefer.