Evb

Hva er hjertesykdom?

Lære fakta om hjertesykdom - og finn ut hvordan du kan forhindre det.

Begrepet "hjertesykdom" omfatter en rekke helsemessige forhold, inkludert ventil og rytme problemer, men som George Rodgers, MD, en klinisk kardiolog ved Austin Hjerte Cardiology Group og leder av Samarbeidsutvalget European College of Cardiology forklarer, " når vi snakker om hjertesykdom, i Europa egentlig vi snakker om aterosklerose, eller tendensen til å danne plakk i arteriene. " Åreforkalkning er også noen ganger kalt koronarsykdom. Koronarsykdom kan også føre til angina - trykk for brystet eller tetthet forbundet med kortpustethet som oppstår under trening - og det er den ledende årsak til hjerteinfarkt.

Hvem får hjertesykdom?
Hjertesykdom rammer både menn og kvinner, men menn vanligvis utvikle sykdommen tidligere enn sine kvinnelige kolleger - menn i sine tidlige 60-årene og 70-tallet, kvinner, i gjennomsnitt, rundt 10 år senere. Den senere utbruddet hos kvinner antas å skyldes den beskyttende effekten av hormonet østrogen, som kvinner har i overflod gjennom fertil år og som gradvis avtar etter overgangsalderen.

Hva som forårsaker hjertesykdom?
"Hjertesykdom er forårsaket av en inflammatorisk prosess som er et resultat av en rekke ulike faktorer," sier Dr. Rodgers. Noen av de største syndebukkene er kolesterol, nikotin fra å røyke sigaretter, LDL partikler fra kolesterol, og høye nivåer av glukose (blodsukker). Alle disse irritanter kan inflame delikat foring av arteries. Som svar på betennelse, arteriene begynner å danne plakk. "Det er litt som den samme ideen som at lite sandkorn som kommer inn i østers shell og deretter østers danner en perle rundt det," Rodgers forklarer. "Vår kroppens forsvar mot disse små irriterende ting er å danne denne plakk, dette vevet."

En hjerteinfarkt oppstår når det plakett blir så betent at det sprekker, bryte ut og danne en blodpropp som blokkerer arterien og kutter blodtilførselen til hjertet. "I om lag 50 prosent av tilfellene, som fører blokkering til en fatal rytme problem, og de dør plutselig," sier Rodgers. "Den andre 50 prosent av tilfellene trenger å være på vei til sykehuset for behandling. Vi gir dem et medikament for å oppløse at blodpropp, angioplastikk å åpne opp at arterien, eller kirurgi."

Hvordan kan hjertesykdom bli reversert eller forhindret?
"Den beste måten å forebygge hjertesykdom ved å spise en god diett: høy i Omega-3 fiskeoljer, lite transfett og dårlig fett, med mye frukt, grønnsaker og fiber, og ingen stekt, fet mat, " Rodgers råder. "Også mål for 150 minutter med moderat til høy aktivitet i uken og opprettholde så nær en ideell kroppsvekt som du kan."

"Reversere sykdommen er tøffere," Rodgers fortsetter, "men folk som virkelig får virkelig streng med deres kosthold og trening og gjøre alle de riktige livsstil ting kan krympe plakk. De ikke kan være i stand til å fullstendig slette det, men så lenge du hindre utviklingen og stabilisere plakk så det er ikke lenger betent og ikke sannsynlig til å sprekke, så du har virkelig oppnådd mye Selvfølgelig, det er noe genetisk predisposisjon for hjertesykdom Men jeg tror ikke det er uunngåelig -.. selv om hjertet Sykdommen dreper 40% av alle europeere, tror jeg ikke det er en uunngåelig menneskeheten. "