Evb

Hva er en sunn kroppsvekt for alderen din?

Ernæringsmessige behov endres etter hvert som du blir eldre, og du finner kanskje ut at du må kjempe Ardenneroffensiven gjennom senior år.

Burde ikke en av gledene ved aldring være å endelig glemme vekten din og bare slappe av? Dessverre, selv som senior må du tenke på vektkontroll. Faktisk kan det bli vanskeligere etter hvert som du alder på grunn av endringer i kroppen din.

Hvorfor det er en utfordring å opprettholde vekten som du alder

Det kan være forvirrende: Du synes det er litt vanskeligere å passe inn i dine vanlige bukser, og en ekstra tur hver dag bare ikke tar seg av de ekstra pounds. Selv om du ikke har endret diett vaner, er kroppen din forandrer seg. Det er mye lettere for eldre å få vekt og mye tøffere å miste det.

Hvis du føler at du bremse ned litt, kan du ha rett, og kroppen din er for - spesielt, stoffskiftet. Metabolisme er prosessen som kroppen utfører å brenne og bruke kalorier, og når den bremser ned, trenger du ikke bruke så mange kalorier som du en gang gjorde. Eventuelle ubrukte kalorier bli til pounds og uønsket vektøkning.


Relatert: oppskrifter for en sunn senior kosthold

Dette betyr at når du alder, bør kaloriinntaket senkes for å forebygge vektøkning. Hvis du gir kroppen mer enn den trenger, vil du være å sette på mer vekt.

Trening kan også være vanskeligere for deg som en eldre voksen, eller kanskje du bare ikke får så mye aktivitet i dagen som du burde. Helseproblemer, leddgikt, og sårhet kan virke som gode unnskyldninger for å hoppe over trening, men du gjør deg mer skade enn godt ved å være stillesittende. Forskning tyder på at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til økt hukommelse, bedre balanse, og hindre depresjon blant personer over 65 år.

Hva er din sunn vekt?

Opprettholde en sunn kroppsvekt kan holde deg i form gjennom senior år og avverge en rekke helseproblemer som:

  • Diabetes, hjertesykdommer og andre kroniske sykdommer
  • Høyt blodtrykk og høyt kolesterol
  • Stroke
  • Noen kreftformer
  • Tap av mental skarphet

Spør legen din om hva sunn kroppsvekt bør være. En indikator på overvekt er din kroppsmasseindeks, eller BMI. The Everyday helse BMI kalkulator vil gjøre regnestykket for deg, alt du trenger å oppgi er din høyde og nåværende vekt.

Husk at BMI er ikke alltid den beste indikatoren for alle - en annen grunn til å snakke med legen din om målet vekten du bør skyte for.

Opprettholde en sunn kroppsvekt

Hvordan oppnår du en sunn kroppsvekt, spesielt hvis den aldrende kroppen jobber mot deg? Det er en tøff jobb, men du kan absolutt opprettholde en sunn kroppsvekt som senior.

Først finne ut hvor mange kalorier du trenger å spise på en dag for å komme til og opprettholde en ideell vekt. Kvinner over 50 år som er inaktive og få lite eller ingen trening trenger ca 1600 kalorier hver dag. At antallet hopper til 2000 til 2200 for svært aktive kvinner, og det er i midten, på ca 1800 kalorier, for de som aktivitetsnivået er gjennomsnittlig.

Menn over 50 år trenger ca 2000 kalorier hver dag hvis de ikke er veldig aktiv, og mellom 2200 og 2400 hvis de er moderat aktiv. Menn som får mye fysisk aktivitet hver dag trenger mellom 2400 og 2800 kalorier.


Relatert: bygge en bedre mat pyramide

Begynn med disse grunnleggende tallene i bakhodet, og deretter møte dine behov med sunn mat - ikke bare noen gamle kalorier. For å holde full og fornøyd mens miste vekt, kan du prøve disse endringene i kostholdet ditt:

  • Legg mat rik på fiber, som frukt, grønnsaker og helkorn.
  • Begrense salt og fett.
  • Drikk mye vann.
  • Velg magert kjøtt som kylling, fisk eller kalkun uten skinn, i stedet for hamburger eller biffer marmorert med fett.
  • Spise og drikke masse lav-fett eller fett-fri meieriprodukter.

Husk å legge trening i din vektkontroll ligningen. Lag en forpliktelse til deg selv å bli aktive. Det er greit å starte forsiktig, deretter gradvis øke aktivitetsnivået ditt før du trener og brenner kalorier på de fleste dagene i uken. Jo mer trening du får, jo bedre vil du føle deg - og jo lettere vil det være å opprettholde vekten din.

Få mer informasjon i Senior helsesenteret.