Evb

Hva er din katastrofe personlighet?

Da orkanen irene kom en knockin ', har du nå for en evakuering manuell, surfebrett, eller fjernkontrollen? finne ut hva din reaksjon på forestående katastrofe sier om deg.

Orkanen Irene kom og gikk, og beboerne langs hele østkysten er igjen for å rydde opp i massiv storm etterspill. Kategori 3 orkan (som roet til en tropisk storm da den nådde New England) rørte 1100 miles av Atlanterhavet kysten - fra North Carolina til Vermont - flom mange byer, etterlot millioner uten strøm, selv tar mer enn 30 liv.

Heldigvis gjorde stormen ikke pakke så alvorlig som et slag som mange spådde, men Irene vil fortsatt gjøre historiebøkene - og vil trolig være forankret i mange menneskers sinn i årene som kommer. Det er fordi stormen var så stor i størrelse, og for mange mennesker i nordøstlige stater som New York, New Jersey, Vermont og Maine, var det deres første erfaring forbereder seg til en orkan.

Så hvordan har disse første-tidtakere reagerer? Og hva med de veteranene i orkan-utsatt stater som Carolinas? Fra spenningen-søkere som rett og slett nekter å følge regjeringens sikkerhets ordre til sosial-media junkies som lanserte sin egen Twitter storm, her er en titt på ulike typer katastrofer personligheter - og noen tanker om hva din sier om deg.

Bekymringen vorter. Hvis Irene prep inkludert strømpe opp på nok mat og vann for å mate en hær eller du evakuert, selv om du ikke ble beordret til, ville statlige, lokale og FEMA tjenestemenn trolig klappe deg på ryggen. Men noen mennesker tar slike handlinger fordi de faktisk har en ekstrem frykt for stormer, også kjent som astraphobia. I møte med lyn, torden og kraftig regnvær, kan folk med astraphobia begynner å svette, skjelving, gråt, eller gå til ekstreme lengder for å finne ly fra en storm.

Regelen breakers Du hører om dem under alle store vær krise -. Uansett hvor mange ganger tjenestemenn ber dem om å pakke sammen og forlate byen, de nekter. Men hvorfor skulle disse folkene risikere livet i stedet for å komme seg ut av veien? Det finnes en rekke grunner, sa Josh Kaplan, en psykolog ved University of Alabama, Birmingham, på Msnbc.com. Først, kan folk som tidligere har hatt en marerittaktig evakuering (for eksempel Houston beboere som ble bedt om å flykte fra orkanen Rita i 2005 og endte opp i et komplett trafikk stillstand) foretrekker å risikere storm snarere enn selve evakueringen. Noen er ekstremt knyttet til sine hjem og sine ting, sier Kaplan - mens andre bare tror de kan overleve enhver trussel som kommer deres vei.

Spenningssøkende. Får tanken på en gnarly storm adrenalinet til å pumpe? Du er ikke alene. Mens folk flest i Irenes bane enten venstre områder der stormen ble spådd å slå eller hunkered ned innendørs, var det den fryktløse få som så stormen som en mulighet til å surfe på fantastiske bølger, jage storm opp langs kysten, eller på annen måte stimulere deres sansene - til tross for regjeringens advarsler. Faktisk kan dette problemet bli hardt kablet i noen mennesker. En fersk studie publisert i Psychological Science fant at visse områder av hjernen til spenningssøkende reagerte veldig sterkt når vist svært emosjonelle og opphissende bilder, mens de områdene av hjernen som arbeider for å kontrollere følelser og fornuft fare gjorde ikke.

Vær-kanal junkies. Du trenger ikke å leve på østkysten å ha levd Irene, takket være round-the-clock, on-the-scene nyhetsdekning. Faktisk, mange mennesker er diskreditere media for over-sensationalizing Irene. I en dag viser målingen, sier nesten halvparten av europeere de tror orkanen var mer av en "hype-icane." Men hvis du befant deg klistret til TV, datamaskin og smart telefon som fet journalister trosset vind og regn, du 're absolutt ikke alene. Og Weather Channel er å holde seg til sine våpen, og hevdet at den enorme størrelsen på storm garantert dekning.

Diskanthøyttalere. Takk til sosiale medier som Twitter og Facebook, vet du nøyaktig hvordan din brors ex-kones niese forvitret stormen. Som Irene gjort sin vei opp langs kysten, snudde millioner av mennesker til sine smarttelefoner og datamaskiner til Tweet om det. Selv kjendiser hoppet på bandwagon, med stjerner som Lady Gaga, Lindsay Lohan, og Snooki tilby sine bønner (og vitser) via Twitter. "Håper Irene vil ikke være for slem mot alle på østkysten. Ber for deg, "twitret Josh Duhamel, mens Zach Braff spurte:« Alle som i NYC har en flåte "Orkanen seg selv hadde en Twitter håndtak (), tweeting om byene det besøkt (" Min første gang i Kitty Hawk Hvor er Wright Bros museum? ") og re-tweeting sikkerhetsinformasjon.

Skeptikerne. Føler at du har stått med ingenting, men en orkan bakrus? For alle bekymring-vorter, diskant, og storm-Chasers der ute, det er også folk som nekter å kjøpe inn i panikk. I en artikkel på Bbc.com, bekjenner forfatteren Michael Goldfarb han "fikk ikke så bekymret for litt ol 'Cat en ting." Som stormen truet østkysten, postet han på sin Facebook-veggen "Min tommelfingerregel: Kategori 1, bære en regnfrakk... Ikke få panikk kjøpe før det blir til Kategori 4 ".

. Den skuffet Hvis du forberedt deg mentalt for en stor hit, men endte opp med å bli spart (som mange innbyggere i New York City), kan det hende du har følt lettelse - eller en bit av en buzz drepe. Ifølge en New York Times artikkel, millioner av New Yorkere lager opp på vann og ikke-bedervelige matvarer, evakuert, eller sov på gulvene i leilighetene sine for å holde seg borte fra vinduer - men de våknet opp søndag morgen for å finne at Irene var ' t faktisk så ille. Kall det en mindre risikabelt form for spenning søker, men hvis du følte litt skuffet at det ikke var mer "spenning" i ditt område (eller du var rett og slett irritert at du brukte tid og penger på å forberede), bør du vurdere New Yorks borgermester Bloomberg post-Irene melding: "Better safe than sorry."

Lær mer i Everyday Helse Emosjonell helsesenteret.