Evb

Hva er ADHD?

Hva er en forelder gjøre når et barn ikke kan betale oppmerksomhet? lære om ADHD, eller ADHD, og ​​finne ut om det er bak barnets glemsel.

Din veldig smart barn eller annen måte klarer å miste henne hjemmelekse mens du går fra bilen inn i huset. Hun glemmer å ta den rette bøker hjem fra skolen. Du kan sende henne til rommet hennes for å bli klar for senga, og 30 minutter senere finner henne i en annen del av huset fascinert av en bok eller et spill. Er hun bare å være egenrådig og nekter å fokusere? Nei - hun kan ha ADHD.

ADHD: forstå tilstanden

Det er ekstremt frustrerende for en forelder når et barn ikke kan ta hensyn. Men for barn med ADHD, er det ikke et bevisst valg eller en sak av ulydighet, men snarere akkurat slik barnets hjerne er kablet.

ADHD brukes til å beskrive et bestemt sett av atferd, det er en atferdsmessige lidelse som kan ramme både barn og voksne.

"Definisjonen [ADHD] har i sin kjerne tre primære symptom områder: uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet," sier Michael Manos, PhD, leder av Center for Pediatric Behavioral Health ved Pediatric Institute of Cleveland Clinic.

Disse primære symptomer på ADHD kan fremstå som tydelige handlingsmønstre, som kronisk glemsel, alltid blir distré, ute av stand til å fullføre prosjekter, og klarer ikke å sitte stille.

Nesten hvem som helst kan ha slike symptomer ved noen anledninger, men hos personer med ADHD, det er konstant og vedvarende, og sier Manos, "det er forbundet med dysfunksjon." Disse symptomene kan virkelig forstyrre livet og evne til å lykkes sosialt, faglig og på jobb.

Hva som skjer internt hos personer med ADHD? Vi alle har to grunnleggende typer oppmerksomhet: fascinasjon og rettet oppmerksomhet. "Fascination er liksom den naturlige tilstanden i hjernen," sier Manos. "Den naturlige tilstand er å være interessert i noe." På den annen side er rettet oppmerksomheten det du bruker når du må gjøre noe som du ikke liker, og vil lide konsekvensene ved å ikke gjøre det, som å få en dårlig karakter for ikke å studere.

For personer med ADHD, er det rettet oppmerksomhet hva som er utfordrende. Det er ikke det at de ikke prøver eller ikke ønsker å gjøre ting som de vet de må gjøre. De rett og slett ikke kan gjøre det, og får lett distrahert av noe - hva som helst - det er mer interessant for dem.

ADHD: statistikken

Her er statistikken over hvor mange barn ADHD påvirker i dag:

  • Akkurat nå, ca 2 millioner europeiske barn har ADHD
  • Mellom 3 og 7 prosent av barn i skolen i dag har ADHD
  • 9,5 prosent av guttene er diagnostisert med ADHD
  • 5,9 prosent av jentene er diagnostisert med ADHD
  • 40 prosent av ADHD-barn har en forelder som også har ADHD

Årsaker og risikofaktorer for ADHD

Det er ukjent nøyaktig hva som forårsaker ADHD eller hva de spesielle risikofaktorer er. Forskning viser at det er mest sannsynlig en genetisk kobling. Noen av de mulige årsaker og risikofaktorer som for tiden blir studert inkluderer:

  • Å være undervektig ved fødselen
  • Eksponering for giftstoffer i miljøet, som bly
  • Blir levert tidlig
  • Bruk av alkohol og tobakk mens hun var gravid
  • En skade på hjernen

Hva fører ikke til ADHD er for mye TV eller sukker, for mange timer å spille videospill, tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler eller familie problemer som økonomisk motgang eller familie ustabilitet.

Selv om det er vanskelig å forutsi hvem som vil utvikle ADHD eller nøyaktig hvorfor det skjer, er den gode nyheten at det kan være godt forvaltet med terapi og kanskje noen medisiner. Med behandling, er prognosen for mennesker med ADHD bra - de kan føre ekstremt vellykket liv når de lære å håndtere sykdommen.