Evb

Hva du trenger å vite om bisfosfonater

Osteoporose kan øke risikoen for brudd - men så kan dette stoffet brukes til å behandle osteoporose. Forvirret? her er den nederste linjen på bisfosfonater.

Bisfosfonater har fått en dårlig rap nylig. Disse legemidlene - populære merkenavn inkluderer actonel, Boniva, Fosamax, Aredia, Didronel, Reclast, Skelid, og Zometa - brukes til å behandle osteoporose, og hvis du er foreskrevet for dem, kan overskrift iøynefallende rapporter har du skremt.

Hva er alt oppstyret om? Nyere studier har vist at denne populære stoffet kan være assosiert med atypiske frakturer. I sannhet, eksperter rapporterer at risikoen for brudd knyttet til å ta et bisfosfonat er mye lavere enn risikoen for brudd av osteoporose selv.

"Lavere" risiko er bedre - men er det godt nok? Hvis du er plaget eller forvirret, er du ikke alene. Men før du droppe medisinene dine, sjekk ut bisfosfonater 'fordeler og ulemper.

Bisfosfonater: proffene

Det første trinnet i å forstå dette Catch-22 er å forstå det grunnleggende om hvordan bisfosfonater fungerer, sier Robert Blank, MD, en osteoporose ekspert og førsteamanuensis ved Institutt for medisin ved University of Wisconsin i Madison.

I dine tidlige voksne år, stoppet du bygge nye bein - siden den gang, har blodet i kroppen din blitt sirkulert ut gamle bein celler og erstatte dem med nye. Problemet for personer med osteoporose er at, på grunn av aldring, hormoner, eller medisiner bivirkninger, de mister flere bein celler enn kroppen kan erstatte. Dette fører til sprø, honeycomb beinstruktur som preger osteoporose og øker risiko for benbrudd.

"Disse stoffene senke hastigheten som utvekslingen foregår. Det betyr at oppbyggingen har en sjanse til å fange opp med å bryte ned, "forklarer Dr. Blank. Bisfosfonater er faktisk veldig flinke til å nå dette målet for de fleste pasienter som tar dem. "Ulempen er at det er en grunn til at benet er utvekslet, og det er dels å bidra med slitasje. Hvis du ta det bort, hva du ender opp med å få er bein som er, i hver brikke, litt mindre sterk. "

Bisfosfonater: ulemper

Som et resultat av et svært lite antall mennesker opplever at de får det som kalles "atypiske frakturer" knyttet til disse osteoporose narkotika. Disse atypiske brudd oppstår i den øvre del av femur (lårbeinet), som er forskjellig fra der osteoporose-relaterte brudd en tendens til å forekomme - nærmere den runde knott på toppen av femur, noe som passer inn i hofte og er grunnen de er ofte referert til som hoftebrudd i stedet for lår frakturer.

En av grunnene til at atypiske frakturer oppstår i låret er fordi at bein vanligvis bærer den største belastningen av kroppen din gå og bevege seg rundt, så det tar størst slitasje.

Men, understreker Blank, mens disse atypiske frakturer oppstår, og synes å være knyttet til bruk av bisfosfonater, er det viktig å huske at ingen forskning har påvist narkotika føre til brudd. Også, de er sjeldne, og han legger til: ". Hvis dine bein er ille nok at du er foreskrevet en av disse stoffene, er risikoen for å ha en av disse atypiske frakturer er lavere enn risikoen for andre brudd"

I oktober i fjor, utstedte US Food and Drug Administration en advarsel la publikum vite at bruk av bisfosfonat medisiner var assosiert med atypiske frakturer, som utgjør mindre enn 1 prosent av alle brudd.

Analyser av brudd data og bruk av bisfosfonater viser at for hver og en atypisk brudd, disse osteoporose narkotika trolig forhindre mellom 50 og 60 "typiske" frakturer. Videre er det bare ca fem atypiske frakturer for hver 10.000 pasient-år med å ta bisfosfonater, som folk vanligvis tar fem til syv år.

En annen risiko er skade på kjeven. Som med atypisk brudd i lårbeinet, et svært lite antall mennesker som tar bisfosfonater har også store skader på kjevebenet deres, kalt osteonekrose i kjeven.

Andre bivirkninger av bisfosfonater

Det er mange gode grunner til å øke kunnskapen om mulige bivirkninger av bisfosfonater. Først og fremst, kan det hjelpe deg å ta gode valg om behandlingen. Og hvis du tar dette osteoporose narkotika, vil du vite når du skal kontakte legen din om uvanlige tegn og symptomer, som for eksempel nye smerter eller smerter i låret.

"Vanlige bivirkninger omfatter mageproblemer, dårlig fordøyelse, og halsbrann," sier osteoporose forsker Seo Young Kim, MD, instruktør i medisin ved Harvard University og førsteamanuensis lege ved Brigham and Women Hospital i Boston. "Disse kan forebygges hvis tatt på riktig måte, noe som betyr i morgen, på tom mage, med et fullt glass vann, og deretter stå oppreist i 20 til 30 minutter."

Dr. Kim sier at mange pasienter også har en hard tid å ta medisinen riktig fordi de synes det er vanskelig å huske når og hvordan du tar det. Hun råder skape en vanlig rutine, og hvis det ikke virker, diskutere et bytte til en mindre hyppig dose.

Alternatives osteoporose behandlinger

Det er også ikke-farmasøytiske metoder for omsorg for dine bein, noe som kan bidra til å redusere risikoen for brudd, selv om ingen så effektivt som bisfosfonater, sier Kim:

  • . Trening Vektbærende trening er nøkkelen - det bidrar til å holde selv påvirket skjelettet sterkt. Men sørg for at du vet hvilke øvelser er trygge, spesielt hvis legen din sier at du er på en høy risiko for brudd. Øvelser som holder deg sterk og fleksibel kan også bidra til å forhindre fall. Selvfølgelig, bemerker Blank, kan mange mennesker som tar bisfosfonater har andre problemer, for eksempel hjerneslag eller leddsmerter, som gjør kraftig mosjon vanskelig.
  • Spis riktig. "Tilstrekkelig kalsium i kosten er en god ting," sier Tom. Du kan ta et supplement, men kalsium er faktisk absorberes beste fra mat kilder. Hvis du tar et supplement, råder Kim betaler oppmerksomhet til den type kalsium supplement du tar. Når du spiser, og interaksjoner med andre medisiner, spesielt meds for halsbrann, kan påvirke kalsium absorpsjon.
  • Få vitamin d. Kalsium er partner i bein styrke er vitamin D, som vanligvis kommer fra sollys. Hvis du bruker solkrem eller ikke får ut av huset mye, men du vil ikke få nok vitamin D, så se etter produkter som har lagt vitamin D.
  • Slutte å røyke. Det er en lang liste med grunner til å slutte, men beinhelse er definitivt høyt oppe på den listen. Kim sier hun oppfordrer alle hennes røyking pasienter å slutte.
  • Forebygge fall. Lær hvordan du kan redusere risikoen for skade hjemme, på jobb, og mens du er ute og farter. Enkle trinn som bruker sko med gode sklisikre såler, installere rekkverk på badet, eller plukke opp rotet rundt ditt hjem kan gjøre en stor forskjell.

Til tross for kontroversene, eksperter enige om at for det store flertallet av pasienter, bisfosfonater å beskytte bein fra ytterligere osteoporose skade. I tett samarbeid med legen din og kjenne de mulige bivirkningene vil hjelpe deg med å planlegge hvordan og når man skal ta disse osteoporose narkotika.