Evb

Hva du trenger å vite om barnas tannlegetimer

Vet du ved hvilken alder barnet bør først gå til tannlegen? få scoop på pediatriske tannleger, baby tenner, og mye mer.

De fleste barna ikke lyser opp ved tanken på å gå til tannlegen (og som går for mange voksne, også).

Men regelmessig tannstell er et must for alle barn. Ifølge European Dental Association, bør barna gå til tannlegen innen seks måneder etter deres første tannen kommer og senest sin første bursdag. Hva kan du forvente på ditt barns første tannlegetime?

  • Tannlegen vil undersøke ditt barns melketenner å se etter tannråte eller andre dental helseproblemer
  • Han vil vurdere barnets risiko for tannråte
  • Han bør lære deg hvordan du skal rengjøre ditt barns tenner
  • Du og ditt barns tannlege kan snakke om vaner, for eksempel tommelen suger og misbruk av sippy kopper, som kan skade ditt barns tenner

Det grunnleggende i pediatrisk tannbehandling

Etter ditt barns første tannlegetime, bør han eller hun fortsette å ha regelmessige kontroller minst hver sjette måned. I noen tilfeller, for eksempel med barn som har økt risiko for tannråte, kan barnets tannlege anbefale hyppigere besøk.

Regelmessige tannlegetimer kan bidra til å redusere barnets sjanser til å ha hull i tennene siden tennene skal rengjøres for å fjerne plakk bygge opp og en fluor behandling vil bli brukt til å styrke emaljen på tennene. Tannlegen vil også undersøke ditt barns tenner, kjevebein, og muntlig vev for å sjekke for eventuelle problemer.

Noen ganger vil barn trenger å ha et hulrom fylt eller andre dental arbeidet gjort - men du bør gå gjennom med det hvis barnet fortsatt har hennes baby tenner? Dental arbeid er nødvendig selv for barn som fortsatt har sine primære eller babyen tenner, siden hulrom kan være smertefullt, og sunn baby tenner er viktig å hjelpe barnet tygge maten, snakke ordentlig, og veilede permanente tennene i sin rette posisjon.

Å gjøre barnas tannlegetimer mer behagelig

Som forelder kan du bidra til å roe barnet ditt nerver og gjøre hver tannlegetime gå jevnere. Jo bedre erfaring barn har, jo mer tillit og trygghet de vil føle når du besøker tannlegen, som kan fremme en levetid på god tannhelse.

Prøv disse trinnene for å hjelpe barnet føler seg vel om å gå til tannlegen:

  • Velg en pediatrisk tannlege Pediatric tannleger -. Tannleger som spesialiserer seg i barns tannhelse - er spesialtrent til å roe engstelige barn. Kontorene til pediatriske tannleger er også ofte laget for å være spesielt innbydende til ungdommene.
  • Snakk om besøket på forhånd. I en avslappet setting, rolig diskutere den kommende tannlege besøk med barnet ditt. Forklar hva som kan skje ved avtale, og at tannlegen kan bidra til å holde barnets tenner lyse og friske.
  • Planlegg en sniktitt. Hvis barnet ditt er å besøke en tannlege kontor for første gang, spør om det er greit å stikke innom før selve avtalen. Dette vil gi barnet mulighet til å bli komfortabel i de nye omgivelsene før check-up.
  • Bo i nærheten av små barn. Hvis barnet er yngre enn fire år gammel, kan det hjelpe barnet å ha deg i nærheten i løpet av tannlege avtale.
Når du forbereder barnet ditt for en kommende tannlegetime, husk at din holdning har en betydelig innflytelse på ditt barns oppfatning av tannlegen. Hvis tanken på dental arbeid på deg selv eller barnet ditt gjør deg engstelig, gjør ditt beste for å holde seg avslappet og rolig når du snakker om tannlege med barnet ditt. Forskere har funnet ut at det å ha foreldre som har dental angst øker risikoen for dental angst hos små barn.

De hjelper deg med smil, nå hjelpe dem smile. Er tannlegen en av Europas beste tannleger? Nominer din favoritt tannlege nå.