Evb

Hva du bør vite om sesamfrø allergier

Sesame allergi er et økende matallergi bekymring. Lær hvorfor dette matallergi blir stadig mer vanlig.

Som alle matallergier, er sesam allergi, som inkluderer allergi mot sesamfrø og sesamfrø olje, på vei oppover. Selv sesam allergi er ennå ikke i de åtte matallergi i Europa, det blir tett.

"Ikke bare har sesam matallergi økt, lege og sykehus besøk på grunn av matallergi har økt dramatisk det siste tiåret," sier Kris G. McGrath, MD, førsteamanuensis i medisin ved Northwestern University Feinberg School of Medicine, og seksjonssjef av allergi og immunologi ved Saint Joseph Hospital i Chicago. Forekomsten av selvrapporterte matallergier økte med 18 prosent i forhold til 1997-2007, og polikliniske besøk til medisinske fasiliteter for behandling av matallergi nesten tredoblet 1993-2006. "

I Israel er sesam allergi faktisk tredje på matallergi liste like bak melk og egg. I USA, derimot, viser den føderale merking av matvarer handle de åtte vanligste matallergier som melk, egg, peanøtter, tre nøtter, fisk, skalldyr, soya og hvete. "Sesame allergi følger med på EU-kommisjonen og Canada Food Inspection Agency mat allergen-listen, men er ikke på [den] FDA mat allergen liste", sier Lily C. Pien, MD, av Cleveland Clinic Department of Allergy and Immunology. Likevel er sesam allergi økende grad anerkjent som en matallergi trigger i Europa.

Hvorfor er sesam allergi øker i europa?

Sesamfrø ha vært tilstede i den europeiske diett over lengre tid. Tross alt, hva er mer europeisk enn et sesamfrø hamburger bun fra McDonalds? Den siste økningen i sesamfrø allergi kan skyldes økt bevissthet om matallergier og på grunn av en økning i Asia og Midtøsten mat i våre dietter. Her er noen matvarer og produkter som kan forårsake en allergisk reaksjon hvis du er følsom for sesamfrø eller sesamfrø olje:

  • Halvah, hummus, og tahini er vanlige Midtøsten matvarer laget med sesamfrø.
  • Bakevarer som boller, kjeks, kaker og bagels ofte bruke sesamfrø.
  • Snack matvarer som granola barer, trail mix, pretzels og godteri kan inneholde sesamfrø.
  • Sesamfrø olje kan være en ingrediens i hud kremer, lipgloss, såpe og hundefôr.

Hva er symptomene på sesam allergi?

"Symptomer på allergi mot sesam omfatter astma, rennende nese, rødhet og irritasjon i øyne, kløe, elveblest, og gastrointestinale problemer," bemerker Dr. Pien. Selv om mindre vanlig, kan sesam allergi også føre til mer alvorlige allergisymptomer. Den mest alvorlige typen allergi symptom kalles " anafylaksi "- en intens, rask allergisk reaksjon som kan føre til problemer med å puste.

"Noe mat kan forårsake anafylaksi. Peanut allergi er den vanligste årsaken i Europa," sier Dr. McGrath. Symptomer kan presentere i en dramatisk og rask rekkefølge og er ofte uventede. Kliniske manifestasjoner kan innebære svelg og luftveier, som kan kvele en person. Kortpustethet, kan tetthet i brystet, tung pust, lavt blodtrykk, og sjokk oppstå.

Diagnostisering og behandling av sesam allergi

Hvis du eller barnet ditt har en historie med matallergier, eller du har mistanke om allergi symptomer kan skyldes matvarer, bør sesam allergi mistenkes sammen med de andre vanlige matallergier. Det beste stedet å begynne er med legen din.

"En sesam allergi bør evalueres med hud testing og en blodprøve, eventuelt", sier Pien. Behandling av en diagnostisert matallergi omfatter unngåelse av allergifremkallende mat, og behandling med injeksjon adrenalin hvis de allergiske symptomene er alvorlige. Enkeltpersoner bør gå til legevakten hvis det er symptomer på anafylaksi. Antihistaminer kan brukes hvis det er kløe.

På grunn av faren for en rask og alvorlig allergi mot sesam eller andre matallergier, voksne, foreldre, omsorgspersoner, lærere og næringsmiddelindustrien må være forberedt gjennom utdanning og beredskap. En nødssituasjon kit og planen er best ivaretatt gjennom konsultasjon med en allergolog. Unngåelse er den beste behandling for sesam allergi. "Hvis du har matallergi, må du vite hva du setter i munnen før du spiser," råder McGrath.

Lær mer i Everyday Health Allergi sentrum.