Evb

Hva du bør vite om nese jobber

En medisinsk konsultasjon vil fortelle deg om dine forventninger er realistiske og avdekke den rette nesen formen for ansiktet ditt.

Kall det en nese jobb, nese omforming, eller neseplastikk (teknisk term), forblir drømmen den samme - en nese som du selv velger.

I 2007, kosmetiske kirurger utført mer enn 200.000 nese jobber i Europa, gjør dette det tredje mest populære plastisk kirurgi for kvinner, som tilbrakte mer enn en milliard dollar på denne operasjonen.


På jakt etter hjelp med en hud tilstand? Finn en hudlege eller plastisk kirurg.

Nese jobb forventninger

Colin Pero, MD, en ansikts plastisk kirurgi stipendiat ved University of Illinois i Chicago, anbefaler denne tilnærmingen til å finne ut hva slags nese jobb er best for deg:

  1. Identifiser bestemt aspekt av nesen som plager deg. "Bump på broen, ser tuppen som en ball, og så videre," Dr. Pero sier.
  2. Forskning plastiske kirurger i ditt område. "Jungeltelegrafen, spesielt fra noen du stoler på, er viktig," sier han. Gjør undersøkelser på Internett er fine, sier Pero, men du bør være skeptisk til nøyaktigheten av postet kommentarer om plastiske kirurger.
  3. Planlegg en konsultasjon med plastisk kirurg (eller kirurger) du vurderer for nesen jobb.

Nese jobb suksess

Dine forventninger er nøkkelen til suksess for din nese jobb, sier Pero. Imidlertid avhenger suksessen også på matchende dine forventninger med dine fysiske egenskaper, for eksempel hud tykkelse og benbygning. Bringe et bilde av nesen du ønske du hadde ikke garantere at du vil være i stand til å få det, eller at det vil være riktig for ansiktet ditt, kirurger advare.

"Pasienter må noen ganger få inn fotografier av kjendis nese", sier Clinton Humphrey, MD, en ansikts plastisk kirurgi stipendiat ved University of Illinois i Chicago. "Dette er et dilemma fordi en annen persons nese kan eller ikke kan passe pasientens andre ansiktstrekk eller være oppnåelig med pasientens hudtype og nasal skjelett."

"Hvis en kvinne har en stor nese og ønsker å ha en petite, skarpt definerte nesen, kan dette være vanskelig på grunn av overflødig hud som må redrape og krympe over tid på den nye nesen", sier Pero. "Kvinner med tykk hud er lite sannsynlig å oppnå en hugget, raffinert nese i tillegg, på grunn av den naturlige kamuflasje som den tykke huden gir over den underliggende struktur av nesen." Av denne grunn, slår han fast, type nese jobb en person har vil bli fastsatt på individuell basis for hver pasient.

Shannon Enriquez, en medisinsk kontorsjef i Channahon, Illinois, hadde en nese jobb når hun var i slutten av tjueårene. "Jeg hadde en åpen septal neseplastikk som var rent kosmetisk," sier hun. Enriquez valgte en kirurg fordi han hadde en øre, nese og hals (ØNH) spesialisering, som hun anbefaler på det sterkeste for enhver kvinne søker operasjonen. Hun møtte kirurgen henne på forhånd, og han var i stand til å vise henne med digital bildebehandling hva hennes nese jobb ville se ut etter inngrepet.

Nese jobb utvinning

Vanligvis kan en ellers frisk kvinne forventer å ha kirurgi utført på poliklinisk basis og har en støpt og sting i stedet for en uke, sier Pero. Og pasientene kan forvente noen kortvarig ubehag, hevelse og blåmerker.

"Etter fjerning, er det en variabel mengde blåmerker, som kan være minimal eller ikke-eksisterende i noen tilfeller, og hevelse," sier han. Enten hevelse reduseres over uker eller måneder vil avhenge av:

  • Pasientens anatomi
  • Den type kirurgi utført
  • Forrige nesekirurgi
  • Hudtykkelsen

Størrelsen på din post-nese jobb nesen vil gå ned i løpet av de neste månedene. Prosessen kan virke treg for deg, men, sier Pero, "Det er nødvendig å gi tilstrekkelig strukturell støtte til nesen for å hindre komplikasjoner nedover veien som kan føre til asymmetrier, kollaps av veggene i nesen med påfølgende puste obstruksjon, og en klemt, opererte-on titt. "Så vær en pasient pasient. Komplikasjoner kan kreve en annen kirurgi og helst er en nese jobb noe du ville bare gjøre én gang.

Nese jobb: hvem betaler?

De fleste helse forsikringsselskaper vil ikke dekke kostnadene for kosmetiske operasjoner eller komplikasjoner som følge av en nese jobb. Gjennomsnittsprisen for en nese jobb i 2008 var 2 990€ inkludert plast kirurgens avgifter og ekstra utgifter til andre ansatte, kirurgisk anlegget, medisiner og materialer som trengs for helbredelse. Men din forsikring kan dekke prosedyren hvis du har det gjort for å rette opp en avveket septum som forårsaker pusteproblemer. Den nasale septum er den "vegg" som skiller de to halvdelene av nesen. Når septum er merkelig (flyttet bort fra midten), kan luftstrømmen problemer, for eksempel snorking og søvnapné, føre til.

Når du vurderer nese kirurgi, har tenkt på et par uker med nedetid. "Det tar en stund for helingsprosessen, men utvinning tid var to uker eller så før jeg var i stand til å komme tilbake til arbeid," sier Enriquez. "Etter to uker det eneste jeg måtte passe på var min saltinntaket. Jeg elsker det. [Jeg har] absolutt ingen angrer."