Evb

Hva bør du ta med på sjekklisten til å behandle din diabetes?

Diabetes: The Experts veie inn

Ved å lære deg er diabetiker, må du lære å endre kosthold, inkludere trening i dagen, overvåke blodsukkeret ditt, og administrere medisiner.

Everyday helse: Hvilke tiltak bør inngå i en diabetes behandling plan?

Ping H. Wang, md: Noen pasienter kan være i stand til å behandle type 2 diabetes med en modifisert kosthold, regelmessig blod-glukose testing og trening. Men hvis medisiner eller insulin trenger å være foreskrevet, bør pasienten ikke motet. Det er mange fremskritt i diabetes behandling i dag som kombinerer livsstil (kosthold og mosjon) med medisiner for å oppnå optimal helse. Rådfør deg med din diabetes-management team for å hjelpe sett og oppnå helse mål. Trening og kosthold spiller viktige roller i den dag-til-dag ledelse av diabetes.

Melissa Meredith, MD (med hjelp fra Barb Uselman, RN / CDE, og Carol Sargent, RD / CDE) The diabetes behandling plan bør være utformet som et samarbeid mellom helsepersonell og pasienten og familien. Planen skal sette konkrete mål og individualiseres å ta hensyn til faktorer som alder, skole eller arbeidsplan, fysisk aktivitet, matvaner, og sosiale og kulturelle faktorer som påvirker personens evne til å styre sin diabetes. Folk som er nylig diagnostisert med diabetes eller som sliter med glukose kontroll bør delta i diabetes selvledelse utdanning klasser. Disse klassene dekker 10 sentrale områder av grunnleggende diabetes innhold, inkludert sykdom prosess, livsstilsfaktorer, medisiner, glukose overvåking, akutte og kroniske komplikasjoner, målsetting og problemløsning, psykososiale aspekter, og preconception omsorg. Det første skrittet og hjørnesteinen i diabetes behandling er å ta livsstilsfaktorer, det vil si hvordan kosthold og mosjon påvirker blodsukkeret. Regelmessig blodsukker overvåking er verktøyet som vil tillate den enkelte å se betydningen av deres innsats. Personer med diabetes bør se sin diabetes lag hver 3-6 måneder til å gjennomgå behandling plan og sørge for at målene blir nådd.

Theresa Garnero, aprn, bc-adm, msn, cde: Få riktig informasjon og støtte for å lykkes med de viktigste egenomsorg atferd. Disse atferd omfatter sunt kosthold, være aktiv, overvåking, ta medisiner, problemløsning, sunne klimaendringer, og redusere risiko.

Gretchen scalpi, rd, cde: Start ved å arbeide med medlemmer av din diabetes-ledelsen med en gang. De kan hjelpe deg å lære å håndtere din diabetes effektivt. Mens hvert gruppemedlem er viktig, er du den personen som er ansvarlig for laget, og behandlingen plan bør inneholde:

  • Bestemme når, hvor mye og hva slags mat du spiser
  • Få mer fysisk aktiv
  • Kontrollere blodsukkeret rutinemessig
  • Ta medisiner hvis det er blitt foreskrevet
  • Holde avtaler med din diabetes-teamet
  • Lære så mye om diabetes som du kan