Evb

Hukommelsestap på hjertet?

Den gode nyheten er at sporadisk hukommelsestap er nok ingenting å bekymre seg for

Det er en altfor vanlig scenario: Du har mistet nøklene (igjen!), husker ikke hvor du forlot brillene dine, eller, for livet av deg, kan ikke huske navnet på det darn filmen. Og din første reaksjon er "Sheesh - Jeg må være å bli gammel jeg er. miste hukommelsen min! "

Vel, er det betryggende nyheten om at disse såkalte senior øyeblikk har ingenting å gjøre med hjernen din begynner å bli gammel, sier Pierce J. Howard, Ph.D., direktør for forskning ved Senter for anvendt kognitiv vitenskap i Charlotte, North Carolina, og forfatter av The instruksjonsboken for the Brain. Sjansene er din (svært vanlig) minne snafus er forbundet ikke med alder, men med erfaring.

Minne rivalisering

Prøv dette hjernetrim: Off toppen av hodet ditt, navnet ti ting som er fargen rød. Ikke så lett som det høres ut, er det? Når du var fem år gammel, kan du sannsynligvis har fullført denne oppgaven lett, men etter den tid du nå dine "erfarne" år, er hjernen fylt med noen 6000 objekter som er rødt. Og fordi vi har så mange ting i hjernen oppbevaringsbokser som passer beskrivelsen - hva forskerne refererer til som rivaler - vi sliter når vi prøver å huske navnet på en rød objekt.

"Ditt sinn vil bla gjennom hundrevis av kandidater før du kommer opp med de rette", forklarer Howard. "Og det kan ta lengre tid enn du forventer. Det er ikke et minne forfalle. Det er rett og slett prøver å huske et minne som er i lagring." Helt merke til datamaskinen bremse ned når harddisken blir for full? Det er beslektet med hva som skjer med det menneskelige sinn - som det blir fyldigere, tar det mer tid til å sile gjennom alt. "Aldring er en misvisende benevnelse her", sier Howard. "Det begynner å bli gammel som forårsaker treghet i minne - det er rett og slett en overfylt minnebank Nå har du fått så mange foreninger som det er bare en konkurranse i tankene dine for riktig minne til overflaten.".

Øvelse gjør mester - for hukommelsen din også!

Ifølge Howard, er det tre viktige ingredienser for å danne en hukommelse og som gjør det stokk:

  1. Hensikt å huske. Dette betyr å gjøre en bevisst avgjørelse og si det høyt, om nødvendig: ".. Okay, jeg bare sette nøklene i bollen på hallen bordet Kan ikke glemme at"
  2. Knytte minnet med noe visuelt. Visualisere tenningen til bilen din som en bolle i stedet for et nøkkelhull. Når du leter etter nøklene dine, vil du visualisere nøkkelen går inn i bollen - "Ah, tastene er i bollen!"
  3. Praktisere det. For kortsiktige minner, må du gjenta assosiasjoner du danner et par ganger før de vil holde. For noe du ønsker å huske på lang sikt (si, navnet på fetteren din nye mann), må du øve hver dag ved å øve hva du ønsker å huske eller kjører gjennom de visuelle assosiasjoner. (Tenk "Marias nye mann er Bob, og han liker å svømme" som du visualisere en mann "dupper" opp og ned i vannet.) Prøv å gjenta disse foreningene under idle tid, kanskje når du sitter i trafikken eller ta en gå.

Kjenn dine minne fiender

Vi er født med ca 23 milliarder nevroner (nerveceller i hjernen), og mens enkelte priser av hjernecelle tap varierer mye, er det sagt at vi mister noen 100 000 nevroner en dag. At antallet kunne pigg høyere, avhengig av din livsstil og helse. For eksempel, tung drikking og langvarig stress er betydelige nervecellen overgripere.

En årsak til nevrale forverring som vi ikke har kontroll over er utilstrekkelig acetylkolin. Dette er en viktig neurotransmitter, lave nivåer av hvilke forårsaker cellemembraner blir sprø og gå i oppløsning. Den kosten kilde for acetylkolin er et fett som kalles lecithin, som finnes i kjøtt, safflower, mais og soyabønner oljer, egg, hvete bakterie, og nøtter - hvis du ikke får mye av disse matvarene i kostholdet ditt, kanskje du vurdere å ta en lecithin supplement.

I tillegg kan enkelte stoffer skade nerveceller, som can livsstilsvalg og helseproblemer, inkludert følgende:

  • For mye koffein. Et dehydratiseringsmiddel, kan koffein over tid gjøre nevrale membraner sprø. Det er en dobbelt whammy, også: Det kan påvirke din evne til å huske fordi det stimulerer produksjonen av overflødig kortisol, stress kjemiske som forbereder deg for "fight or flight". For mye kortisol kan krympe størrelsen på hippocampus, som er der minnene er lagret i hjernen. Howard sier det er best å ikke overstige en dose koffein hver syv timer. (. En dose er ett milligram per kilo kroppsvekt) I slike moderate mengder, men har noen studier vist at koffein kan, faktisk, tilbyr helsemessige fordeler - bare pass på å ikke overdriv!
  • Heavy alkoholforbruket. Fordi alkohol er også en vanndrivende, kan det føre til dehydrering, som produserer symptomer som forvirring og problemer med hukommelsen. Så for hver unse av alkohol du inntar, drikk et glass vann, sier Howard. Alkohol kan også direkte føre til neuronal degenerasjon.
  • En stillesittende livsstil og ubehandlet høyt blodtrykk. Begge kan gjøre deg utsatt for minne bortfaller. En tommelfingerregel verdt å følge: Alt som er bra for hjertet er bra for sinnet. Det er fordi mental aktivitet er avhengig av blodstrøm (blant andre faktorer) som også leverer vesentlig oksygen til hjernen.
  • Langvarig stresset og sykdom. Begge disse kan skape kaos på mental så vel som fysisk funksjon.
  • Hvile på laurbærene. Dette er ingen tid til å være selvtilfreds eller lat. Det er viktig å holde stimulere hjernen din til å lære nye ting og ta fatt på nye utfordringer. Følg slagordet Bruk det eller mist det!

Hvis du er bekymret for at du glemmer for mye, her er den nederste linjen: Ikke svette minne snubler. Prøv å ikke bli frustrert - bli underholdt i stedet, foreslår Howard. Og det er en god idé å være ydmyk og å verve en "minne partner" (for eksempel din ektefelle eller en liten notisbok) for å hjelpe deg å huske navn, datoer, og så videre. Til slutt, prøv å holde et positivt perspektiv: En full sinn tilsvarer et fullverdig liv, men husk - det er ikke engang i nærheten av kapasiteten ennå.