Evb

Hudpleie tips

Hva slags graviditet hud er du i? fra akne og flekker til strekkmerker og utslett, er det ofte ikke et pent bilde for vordende mødre - men det er en vanlig en. Her er noen av de problemene din gravide hud kan stå overfor, og hva du kan gjøre for å løse dem.

Ser i speilet og lurer på hvor det sunn graviditet gløden er? Til tross for alt som hype om graviditet utstråling, sannheten er noen vordende mødre er heldig nok til å få gløden. I stedet, de fleste mødre-å-være komme ansikt til flekkete, kvisete, kløende ansikt med en hel rekke pesky graviditet hudproblemer - fra misfarging til akne til strekkmerker (bare for å nevne noen). Hva ligger bak disse hudforandringer? Som alltid, er dine graviditet hormoner bare gjør jobben sin - og denne gangen de tar huden ned med dem. Den gode nyheten er at når disse hormonene er ute av det (aka etter levering), vil du være i stand til å kysse dem hudfarge klager good-bye. I mellomtiden er det nok av hudpleie strategier for å minimere og takle endringene.

Hudforandringer du kan forvente i løpet av svangerskapet

 • Akne og fet hud. Mer skinnende enn glowy? Grease er ofte ordet når du venter. At ekstra glans og årboken-verdig breakouts er gjengitt med tillatelse fra de graviditetshormonet overspenning, noe som kan føre til at kjertlene til å pumpe ut mer akne-forårsaker oljer. Få et grep om fettete, kvisete hud med disse taktikkene:

  • Rens ansiktet med en mild såpe-fri rengjøringsmiddel som Cetaphil eller Purpose Gentle Cleansing Vask to ganger om dagen (tøffe de vil forlate huden mer åpen for irritasjon). Paradoksalt overstripping huden din gjør det mer utsatt for kviser, så la Stridex pads til barna.
  • Ikke hoppe over fuktighetskrem eller solkrem - bare sørg for at du velger oljefrie varianter som er noncomedogenic (nonclogging).
  • Bytt til en oljefri foundation, blush, og pulver (ja, kan pulveret inneholde olje). Og uansett hvordan slå deg er om natten, må du fjerne alle spor av sminke før sengetid. Deretter vaske og fukte.
  • Tenk på huden din før du åpner munnen. Huden din er hva du spiser, også - og lykkelig, mat som er sunt for barnet ditt og din graviditet er også bra for din hudfarge: fargerike frukter og grønnsaker; hele korn, bønner og nøtter, magre proteiner (spesielt omega-3 -rik fisk, som laks), sunt fett, som avokado, nøtter og frø (alle disse er super kilder til hud-elskende vitamin E). Det du ikke spiser saker, også - å hoppe over sukker, raffinert korn, og mettet fett kan hjelpe deg å hoppe over kviser.
  • Spør din lege om du bør ta et tilskudd av B6, som kan hjelpe tøffe tilfeller av hormonelt utløst akne.
  • Hold hendene av ansiktet ditt. Lytt til moren din, nå som du er på vei til å bli mor - og ikke plukke på en kvise. I stedet for å løse en zit, kan klemme gjøre det vare lenger, for ikke å nevne forlater arr.
  • Sjekk før du behandler. Fjern alle akne medisiner med legen din, siden selv topicals kan bli absorbert av huden (og ender opp i blodet). Noen av de du kan brukes til dabbing på zits vil få grønt lys, andre ikke (det er alltid best å feile på siden av forsiktighet ved forskrivning til en gravid kvinne, og det er hva de fleste utøvere gjør). Noen meds kan få rødt lys i første trimester, men en grønn (eller i det minste gul) en i andre og tredje. Her er noen generelle retningslinjer for felles akne medisiner:

   - Muntlig eller aktuelle Roaccutane (isotretinoin), eller andre aktuelle retinoider, som Retin A (tretinoin), tazarotene, og adapalene: Ikke bruk.

   - Beta-hydroxy acid (BHA) eller salisylsyre (finnes i mange akne produkter): Ikke bruk. Det er ikke nok forskning til å bevise dem trygt i svangerskapet.

   - Oral tetracyklin (et antibiotikum): Ikke bruk. Din lege kan fjerne en antibiotika krem, men slik som erytromycin.

   - Benzoylperoksid (Clearasil): Spør først. Noen leger greit denne populære zit zapper, andre veto det.

   - Azelainsyre: Spør først. Dette er ofte godkjent av utøvere for graviditet acne.

   - AHA: Spør først. Disse eksfolierende syrer (inkludert glykolsyre, melkesyre, og eplesyre) er vanligvis grønne opplyst under svangerskapet, men sjekk først for detaljer. Også huske på at for graviditet-sensitiv hud, kan peeling bety irriterende.

 • Tørr hud. Føler meg litt som en forventningsfull alligator? Graviditet kan bringe ut det verste fra begge sider av huden din - olje-slicked her, Sahara-ørkenen tørke der. Hormonelle endringer spille en rolle i overdreven tørrhet, også, men det gjør den økte væske etterspørsel av svangerskapet (babyen trenger en drink, Mamas huden blir sugd tørr) - og huden strekker seg. Mens du venter på å si "ser deg senere, alligator," her er noen hudpleie strategier som kan lette tørrhet, flassing, og ofte medfølgende kløe:

  • Bytt til en nonsoap rengjøringsmiddel som cetaphil (som er mindre tørking enn såpe) og uparfymert hudpleie produkter av alle slag (tørr hud er ofte følsom for dufter).
  • Begrense dusjer ikke lenger enn 15 minutter ved en lunken temperatur (lange, varme dusjer tørker ut huden). Hvis ansiktet ditt ser ikke ut til å trenge en vask i morgen, skyll med vann, men ikke såpeskum opp. Ditto kroppen - bruk såpe hvor og når du trenger det, ellers hoppe over det.
  • Slather på en rik, uparfymert fuktighetskrem minst to ganger om dagen. Bruk den religiøst etter bad og dusj, mens huden fortsatt er litt fuktig (ideen er å forsegle i at fuktighet før den unnslipper). Og sørg for at du smøre deg opp før du slår på kvelden også (huden gjør sitt beste reparasjonsarbeid mens du sover).
  • Drikk opp. Huden din har til å konkurrere for væsker med graviditet og baby, så sørg for at det er levere nok til å gå rundt. Hold det vann som kommer (minst åtte glass om dagen), og huden din vil ikke bli så uttørket.
  • Fokus på gode fettstoffer. Huden kan smøres innenfra også, ved et sunt kosthold. Kjempe tørr hud med gode fettstoffer (enumettet og flerumettet varianter), inkludert oliven-og rapsolje, nøtter og frø, og avokado. Laks er en annen tørr-hud pleaser.
  • Bruk en luftfukter om natten for å øke fuktighetsnivået i soverommet ditt, spesielt hvis varmen skjer (huden din - og overopphetet gravide kroppen - kan være lykkeligere hvis det ikke er).
 • Eksem. Itchy? Red? Sår? Det kan være en veldig alvorlig tilfelle av tørr hud - eller det kan være eksem, en vanlig, kronisk utslett som vanligvis arvelig og trolig utløst av eksponering for miljømessige allergener. Rasende graviditet hormoner ofte forverre eksem (selv om noen heldige moms-å-være nyte et utbrudd ferie under svangerskapet - en sjelden velkommen hud endring). Selv om noen av dine eksem-forvaltningsstrategier kan endre seg i løpet av svangerskapet (meds, for eksempel), andre vil være en konstant:

 • Begrense kontakten med potensielle irritanter (vaskemidler, såper, parfyme, ull, kjæledyr dander, smykker).
 • Unngå å bruke for mye tid i vannet, som tørker ut huden. Gjøre disse badekar og dusj i-og-ut arrangementer.
 • Fukte ofte å låse i hudens egen fuktighet - spesielt etter et bad eller dusj (mens huden fortsatt er fuktig). Bruk en rik, hypoallergenic, duft-fri fuktighetskrem (som Eucerin eller Aquaphor).
 • Være kul. Prøv å ikke bli for varm eller svett - to vanlige eksem triggere. Dette vil være langt vanskeligere i løpet av svangerskapet, når den er varm og svett er standard selv i kaldt vær, men det vil hjelpe å bære lette, pustende lag det kan skrelles av når du varmer opp. Gjør bomull i stoffet av din gravide liv.
 • Hold chill, også. Stress kan gjøre et rot av eksem, så finne måter å slappe av - spesielt i disse tider med høy angst.
 • Medisinere med omhu - og utøveren råd. Spør din lege eller hudlege for en liste av svangerskapet-safe steroider eller antihistaminer. Du vil definitivt få det røde lyset på ciklosporin, Protopic og Elidel, hvorav ingen er anbefalt under graviditet.
 • Hud misfarging. Masken av svangerskapet (teknisk kalles melasma eller chloasma, selv om du sannsynligvis til å kalle det noe langt mindre høflig) vises som mørke, flekkete, brune flekker i pannen, øvre leppe og kinn. Dette svangerskapet hud endring, noe som er spesielt vanlig hos kvinner i farge, vises når en kraftig økning i østrogennivået stimulerer overflødig melanin produksjonen. Misfarging er midlertidig og vanligvis forsvinner gradvis etter fødselen (selv om det kan somle også). Følgende kloasma hudpleie løsninger også gjelde for andre hormonelt utløst hud misfarging vanlig i svangerskapet (slik som rødhet på hender og fotsåler, mørkere areolas, mørke fregner og føflekker, og linea negra - linjen i midten av magen):

 • Velg en concealer som er en nyanse lysere enn din vanlige produkt (eller din hudtone, hvis du ikke vanligvis bruker en) og bruke den til de usammenhengende flekker du ønsker å dekke. Da gjelder din vanlige foundation til resten av ansiktet ditt, unngå flekker.
 • Ikke bruk skreller, blekemidler eller andre kjemisk baserte lightening behandlinger, som potensielt kan trenge gjennom huden og er ikke anbefalt under graviditet.
 • Bruk solkrem trofast (velg en høy SPF), bære en lue på solfylte dager, og bo i skyggen så mye som mulig (soleksponering kan gjøre svangerskapet misfarging verre).
 • Siden en mangel på folsyre kan føre til graviditet hud misfarging, sørg for at du får din del. Ta deg prenatal vitamin, men supplere, også, med folic-rik mat (de grønne leafies, de hele korn).

 • Strekkmerker. Hva er rødt, rosa, lilla og kan dukke opp hele når du venter? Strekkmerker, selvfølgelig. Disse klassiske merkene av fødselspermisjon kan strek over magen, hofter, lår, bryster, og omtrent hvor som helst annet huden din er stretching. Stretch-mark mottakelighet har mye å gjøre med genetikk: Hvis moren din fikk dem, vil du sannsynligvis også. Heldigvis, vil strekkmerker ikke holde sin Technicolor utseende lenge, etter levering, vil de etter hvert svekkes til en mindre merkbar sølvgrå. For å holde merkene til et minimum, kan du prøve disse tipsene:

  • Hold vektøkning innenfor de retningslinjene som er anbefalt av legen din (jo mer ekstra vekt du får, jo mer huden din vil strekke... og vel, kan du regne ut resten). Frekvensen av gevinsten er nøkkelen, også - sette pounds på langsom og jevn, i stedet for i store spruter.
  • Spis en baby (og hud) vennlig diett. Det er ingen garanti for at alle disse frukt, grønnsaker, hele korn, nøtter og andre sunne fett og alt det magre proteiner vil holde deg stretch-mark gratis, men det kan hjelpe huden din bli mer elastisk, og muligens mindre markert opp.
  • Gni at kakao og shea smør på rikelig, for all del, men ikke stole på dem som stretch-mark hindre mirakler Anecdotally, noen mødre sverger til dem. Vitenskapelig, har studier ikke støttet de kakao-smør-gale moms opp. De vil definitivt holde deg myk, og om ikke annet, vil de hjelpe til med kløe assosiert med graviditet-strukket hud.
  • . Humpete utslett (PUPPP) PUPPP (som står for "pruritisk urticarielt papler og plakk i svangerskapet") er et kløende, humpete utslett - irriterende, men godartet - som vanligvis utvikler seg på magen i nærheten av umbilical området og sprer seg til lårene og ekstremiteter. Det er mest vanlig hos førstegangsfødende kvinner og de bærer multipler, vises vanligvis i tredje trimester, og forsvinner etter fødsel. I motsetning til de fleste andre hudforandringer i svangerskapet, betyr PUPPP ikke ut til å være et resultat av økte hormonnivåer (og ingen er helt sikker på hvorfor det skjer). Dine hudpleie løsninger for PUPPP kan omfatte følgende:

  • Aktuelt steroider (spør din lege for å anbefale en graviditet-safe ett)
  • Kalde kompresser, aloe-vera applikasjoner og havregryn eller baking-soda bad for å lindre kløen