Evb

Hudpleie fordelene med alpha hydroxy syrer

Legg alpha hydroxy syre produkter til hudpleie for glattere og yngre utseende hud.

Hudpleie moter kommer og går, men alpha hydroxy syrer (AHA) har vært populært en stund.

AHA er en samling av forbindelser laget av kjente matvarer. Blant de mest kjente er glykolsyre (fra sukkerrør), melkesyre (surmelk), eplesyre (epler), sitronsyre (sitrusfrukter), og vinsyre (vindruer).

De opprinnelige søkere av yngre utseende hud brukt disse naturlige forbindelser mange århundrer siden, går så langt tilbake som de gamle egypterne. I Europa, har deres popularitet eksplodert de siste årene. Først brukte hudleger dem for i-kontoret ansikts skreller, da de fant veien inn i mange hudpleieprodukter etter deres FDA-godkjenning for over-the-counter bruk i 1992. I dag kan du finne AHA i hundrevis av elementer, alt fra ansikt og kropp kremer til solkrem, akne produkter, sjampo, hårstråene myknere, og lightening agenter.

"Alpha hydroxy syrer er flotte eksfoliering og øke blodtilførselen til huden, slik at de kan bidra til å redusere fine linjer og rynker, "sier Kenneth Beer, MD, en klinisk instruktør i dermatologi ved Duke University i Durham, NC, som er i privat praksis i Palm Beach, Florida

Andre potensielle hudpleie fordeler inkluderer lyn av mørke flekker og en reduksjon i forekomsten av hudormer og kviser.

AHA hudpleieprodukter: gjør de rette valgene

"Det er ingen" beste "konsentrasjon, og heller ikke" best "forberedelser", sier Robin Ashinoff, MD, direktør for kosmetisk dermatologi ved Hackensack University Medical Center i Hackensack, NJ Det hele avhenger av din hudtype og hvor mye forbedring ønsket.

Den største forskjellen mellom alpha hydroxy syre hudpleieprodukter er deres konsentrasjon og pH. På over-the-counter nivåer, alpha hydroxy syrer er generelt trygt for mange mennesker, selv de med sensitiv hud, rosacea, eller seboreisk eksem kan være mer sannsynlig å få et utslett og trenger å stanse behandling eller prøve et annet merke. Vanligvis, over-the-counter hudpleieprodukter, slik som kremer eller lotion, inneholder mindre enn 5 prosent glykolsyre, medisinsk-grade "cosmeceuticals" (produkter som er en krysning mellom kosmetikk og legemidler, eller narkotika-styrke meds) har 8 til 14 prosent. Disse produktene er designet for daglig bruk, men det kan ta måneder å vise bedring.

"Raskere, kan bedre resultater oppnås med 20 - til 30-prosent glykolsyre skreller, men resultatene er midlertidige og må gjentas ofte," sier Dale Isaacson, MD, førsteamanuensis klinisk professor ved George Washington University Medical Center som er i privat praksis i Washington, DC Disse skreller må gjøres av kvalifiserte kosmetologer.

De beste og mest varige resultatene kommer fra skreller gjort på 50 - til 70-prosent konsentrasjoner, men de har mest utsatt for bivirkninger og en lege må søke dem.

AHA hudpleieprodukter i et nøtteskall

Proffene:

  • Subtile forbedringer gir huden et friskere utseende.
  • Med lettere skreller, det er greit Online reduksjon uten nedetid.
  • AHA ofte lysne pigmentflekker og fjerne hudormer som en del av resultatene.
  • Apotek merker er billig å prøve på egen hånd.

Ulemper:

  • At-home produkter til lave konsentrasjoner kan ta måneder å vise resultater.
  • De mest effektive skreller må gjøres på et legekontor og kan bli dyrt.
  • Deep skreller har en lengre healing tid, vil huden ser solbrent for et par dager og deretter skallet.
  • Ny hud er mer følsom for sol skader, du må være årvåken om solkrem.

Neste gang du surfer for hudpleieprodukter, se etter de som inneholder en av alpha hydroxy syrer. Og sørg for å kjøpe ekstra solkrem - ikke bare fordi AHA utsetter ny hud for solskader, men fordi en god solkrem er også en av de beste måtene å forebygge ytterligere aldring av huden din.