Evb

Hudpleie for helvetesild

Helvetesild er vanligvis ledsaget av et kløende, brennende, og ofte smertefulle utslett. Beroligende hudpleie kan bidra til å lette ubehag.

Hvis du hadde vannkopper som barn, kan du være i faresonen for å utvikle helvetesild senere i livet. Helvetesild er forårsaket av den samme varicella virus som forårsaker vannkopper, men den resulterende blemmer hudutslett kan være mer alvorlig - selv, leilighetsvis, svekker en. "Den utslett som du får med helvetesild kan være veldig smertefullt," sier Jennifer Stein, MD, PhD, førsteamanuensis direktør for pigmentert lesjon service og assisterende professor i dermatologi ved New York University Langone Medical Center i New York City. "Hvis du tror du har helvetesild, gå til legen din så snart som mulig."

Legen kan foreskrive antivirale medisiner som kan forkorte varigheten av sykdommen din, gjør det mindre alvorlig, og redusere sjansen for helvetesild-relaterte komplikasjoner som postherpetisk nevralgi, helvetesild-relaterte smerter som vedvarer etter at utslettet har grodd.

Riktig hudpleie er også viktig. Selv om det ikke vil gjøre helvetesild forsvinne raskere, kan det bidra til å berolige huden din mens helvetesild helbrede.

At hjemmet helvetesild hudpleie

Etter at du har sett din lege for behandling, kan du prøve følgende for å ta vare på huden din mens du har helvetesild utslett:

  • Bruk hud-beroligende produkter. "Du kan sette på noen form for aktuell lotion eller krem som du finner beroligende," sier Stein. Noen mennesker finner lindring ved å bruke aktuell kremer eller kremer, som vaselin, salven, og hydrokortison kremer. Unngå å sette noe på huden din som du finner irriterende.
  • Bade og dusje som vanlig. "Du kan ta et bad eller en dusj som du normalt ville," sier Stein. En kald dusj eller bad kan være beroligende å utslett din, sier hun, og noen leger selv anbefaler daglig rensing for å redusere risikoen for bakteriell infeksjon. En kolloidalt havremel bath kan tilby ekstra avlastning.
  • Prøv kule komprimerer. Hvis du er virkelig ubehagelig, setter en kul komprimere på utslett din kan hjelpe. "Ta en ren vaskeklut eller rene papirhåndklær, suge dem i kaldt vann, og bruke det til [rammet]-området," sier Stein.
  • Capsaicin eller mentol kremer. Legen kan anbefale en av disse kremene for å lette din helvetesild-relatert smerte, fordi de distrahere nervene i huden din ved å gi den en annen følelse, sier Stein. Capsaicin og mentol kremer kan hjelpe så lenge du ikke finner dem irriterende for huden din..
  • Lidokain patcher. "Lidokain patcher kan nummen i huden, spesielt for folk som har mye smerte,» sier Stein. Disse selvklebende plaster inneholder en aktuell bedøvelse og bør brukes direkte på noen smertefulle områder.
  • Unngå sollys. "Dessverre kan noen mennesker får arr" etter helvetesild går bort, "sier Stein. "Du ønsker å unngå sollys fordi sollys kan endre fargen på huden som det er helbredelse." Men unngå sollys er ingen garanti for at du ikke vil ha helvetesild arr, som vises som hvite merker på huden din i området der helvetesild utslett pleide å være.
  • Begrense skrape. "Hvis du skraper helvetesild utslett mye og det åpner opp, er det mulig at det kan bli infisert av bakterier på huden din," sier Stein. Begrense skrape så mye som mulig for å redusere sjansene for smitte.

Mens du har helvetesild, slappe av og berolige huden din så mye som mulig, og husk at med tiden, vil huden etter hvert rydde opp og dine symptomer vil forsvinne. Men hvis utslettet ser ut til å bli verre, og er der fortsatt etter et par ukers behandling, bør du oppsøke lege for ytterligere råd og behandling.