Evb

Hud lightening kremer: Et spørsmål om sikkerhet

Bruk av huden lightening krem ​​for bleking huden er litt kontroversiell og potensielt usikre. Finn ut hvordan disse kremene fungerer og hvordan å unngå bivirkninger.

Michael Jackson kan være den mest berømte person antas å ha lettet huden hans, men en hel rekke kjendiser har angivelig brukt hud lightening kremer. Og kjendiser er ikke de eneste som nå for en hendig krukke med krem ​​for bleking huden. Denne skjønnheten praksis er faktisk ganske vanlig rundt om i verden, i land som India og Afrika.

Det er hudsykdommer som melasma, karakterisert ved en brun eller grå-brune flekker på huden, som garanterer bruken av en hud Rengjøring krem. Men mange bruker disse kremene for å oppnå hva samfunnet sier er en standard for skjønnhet: lysere hud. Og av den grunn hud lightening er kontroversielt. Bleking hud utgjør noen risiko også, spesielt hvis du prøver det på egen hånd hjemme uten hjelp av en lege.

Hvordan jobber hud lightening kremer?

Den mest effektive hud lightening kremer inneholder hydrokinon, sier Bruce Katz, MD, en hudlege og direktør for Juva Skin og Laser Center i New York City. Noen kremer kan inneholde Kojic syre, men de er mindre effektive, sier Dr. Katz. Andre kombinerer hydrokinon og Kojic syre. Du kan kjøpe dem over disk eller har dem foreskrevet av en hudlege.

Disse produktene lysne huden ved å forårsake en kjemisk reaksjon som blokkerer melanocytter, de hudceller som gir huden sin pigmentering, forklarer Katz.

En hud lightening krem ​​er ment å brukes til maksimalt to til tre måneder, sier Katz. Dette er nok tid til å lysne huden uten å forårsake noen skade. Hvis du er flittig å bo ut av solen (som stimulerer melanocyttene å mørkne huden), og hvis du unngår problemer som kan føre brune flekker som akne, bør huden din bli lettet for godt, sier Katz.

Potensiell risiko for hud lightening

Når du bruker hud lightening kremer riktig - under omsorg av en hudlege, er risikoen for å få bivirkninger er lavt. Men det er ikke trygt å bruke dem på egen hånd, advarer Katz.

Når du kjøper en hud lightening krem ​​over Internett, for eksempel, kan du ikke vite sikkert hva du får, sier Katz. Etiketten kan si at kremen inneholder fem eller seks prosent hydrokinon, men det er ingen garanti for at den inneholder ingredienser lovet. Men når du bruker en hud lightening krem ​​som er blitt foreskrevet av hudlege din, vet du at du kan stole på etiketten.

Kremer kan føre til utslett hos noen mennesker, så det er viktig å jobbe med en hudlege og kunne rapportere eventuelle problemer til legen umiddelbart.

Den mest alvorlige risikoen forbundet med en hud lightening krem ​​har å gjøre med overforbruk. Noen mennesker blekemiddel deres hud i flere måneder, og det kan faktisk føre til det motsatte av ønsket effekt og resultat i huden din blir mørkere, sier Katz. Det er en bivirkning som er vanskelig å reversere, så det er veldig viktig å følge legens instruksjoner selv når du bruker et produkt som er skrevet ut til deg.

Den gode nyheten er at bleking huden under omsorg av en hudlege og bruke produkter som du vet er trygge kan hjelpe deg å oppnå de resultatene du leter etter.

Lær mer i Everyday helse hud og skjønnhet sentrum.