Evb

Høyt 10 friske sommer hud tips

Lagre huden din og fortsatt ha det gøy

En liten skvett vil ikke gjøre deg. Du ønsker å skjerme deg mot solen, men hvor mye solkrem er nok? "Tenk på de små kopper som brukes for å holde ketchup på Wendys eller andre fast-food restauranter," sier Atlanta-baserte hudpleie spesialist Alison O'Neil Andrew, BS, ME, ARS, president i Helse Estetiske Consultants. "Det er mengden solkrem som skal brukes." Gni på 30 minutter før soleksponering og på nytt hvert 90. minutt. Selv vannavstøtende solkremer kan gnis vekk når frotté av etter en svømmetur, så sørg for å søke på nytt.

Skjerme huden mot tørrhet og solskader. Tørr hud fremhever fine linjer og rynker, så hold din hudfarge hydrert for å hindre den fra å se kjedelig og utvasket. Du vil få mer ansikt tid med en daglig fuktighetskrem som inneholder vitamin C, en kraftig antioksidant. Den beskytter huden mot frie radikaler (miljømessige fiender som for eksempel forurensning) og også reparasjoner siste solskader.

Hvis du bruker SPF 15 foundation etter at du gni på en SPF 30 solkrem, tror ikke du får 45 sifre verdt for beskyttelse, sier O'Neil Andrew. Faktisk har du bare får beskyttelse av det høyeste antallet, i dette tilfellet SPF 30. Men som en ekstra fordel, vil fuktighet gitt av solkrem resultere i en jevnere påføring av fundamentet. Ingen flere stygge foundation bretter!

Eller gå for to-i-ett-dekning. Se etter en fuktighetskrem som inneholder solfaktor 15 eller høyere. Hvis du velger en SPF-fri fuktighetskrem, sørg for at du også bruke en solkrem, uansett hvilken årstid. UV-stråler er en fare hele året, og solskader er nummer én årsak til for tidlig aldring.

Spis riktig. Et sunt kosthold kan gjøre underverker for huden din. Stimuler hudfarge kollagen vekst med matvarer rike på antioksidanter, inkludert grønne grønnsaker, blåbær, cantaloupe og andre meloner. Laks og egg hvite er gode kilder til protein, hjelper som nærer huden og reparere skader.

Forenkle din makeup rutine Hold deg til det grunnleggende:. Mascara, lipgloss, concealer og bytte til en tipser rødme å vise frem din naturlige skjønnhet i sommer.

Bytt barberhøvler oftere. Bare ben og bikini linjer bety mer flittig hårfjerning. Sørg for at høvelen er opp til pari ved å bytte den hver uke. Bedre ennå, kan du prøve voksing, en mer varig alternativ.

Eksfoliere, peeling, peeling. Slappe av ved stranden kan gjøre underverker for din sjel, men kan skape kaos på huden din. Husk å slough av død hud med en loufah og en eksfolierende kroppen vaske et par ganger i uken.

Er du kjører på tom? Lange dager gjør sommeren den perfekte tiden til å treffe veien kjører (eller går), men sørg for å overvåke væskeinntaket når du gjør. "Du kan tape alt 6-12 gram av væske for hvert tjue minutter å kjøre," sier Dr. Varlotta. "Før du begynner, drikke ti til femten gram vann og fortsette å gjøre det hver tjue til tretti minutter langs ruten." Hvis du takler lengre avstander, foreslår han Downing sportsdrikke, som også legger til mineraler.

Pass deg for solen følsomhet. Hvis du tar reseptbelagte medisiner, bør du sjekke etikettene for advarsler om hvordan de kan påvirke kroppens reaksjon på sol og varme, eller spør din lege eller apotek, sier Robert Donovan, president i Rådet på Family Health. Du kan sette deg opp på en smertefull solbrenthet eller verre. Tilsvarende, hvis du er gravid eller har en kronisk sykdom, spør legen din om de potensielt skadelige virkningene av varme, sol og tretthet.