Evb

Høye hæler er ikke en dagligdags sko

Ja, de er slanke, sexy og nydelig, men høye hæler kan la føttene - og andre kroppsdeler - i pine. Og når har smerter noen gang vært pen?

På gatene i New York, folk går mye i løpet av sine daglige rutiner, og high fashion ofte trumfer komfort. Som et resultat, Billig Sherri Greene, DPM, en fotterapeut med flere kontorer rundt i byen, "hver dag" med problemer forårsaket av høye hæler.

Iført høye hæler kan gi et bilde boost at mange kvinner finner ønskelig. Det gjør en kvinne synes høyere, selvfølgelig. Det fører henne til å bue henne tilbake, som endrer formen på hennes rumpe og kaster henne brystet utover. Bare ved å skli på høye hæler, får hun en full-body makeover.

Høye hæler: utvikle fotproblemer

Men stapper føttene i sko med altfor høye hæler eller bruk dem for lenge kan føre foten smerte og en rekke andre problemer for kroppen din:

  • Bunions. En Hallux valgus er en hevelse på felles der stortåen møter foten din. Området blir rød og sår, og tuppen av stortåen kan begynne peker mot dets naboland tå, eller vri under den. Bunions er langt mer sannsynlig å vokse hos kvinner enn menn, og de ​​er knyttet til sko som er stramme, smal, og har en høy hæl, i henhold til den europeiske Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS). Bunions kan bli ekstremt smertefullt, og noen kvinner vil til slutt må kirurgi for å finne lettelse.
  • Foot smerte. Høye hæler føre til at du går med vekten din på ballene dine føtter. Tre-tommers høye hæler kan legge press på dette området som er sju ganger høyere enn når du er iført leiligheter. Når vekten din er mot tærne og føttene er stappet inn i trange sko for ofte, kan du få betennelse i andre leddene i foten og også utvikle en neuroma, sier Dr. Greene. Dette er en smertefull hevelse på en nerve mellom tærne. En type neuroma som oppstår mellom tredje og fjerde tå er mye mer sannsynlig å utvikle hos kvinner, ifølge AAOS. Andre foten problemer knyttet til høye hæler kan inkludere bøyd eller krøllet " hammertoes "og liktorn, som er fortykket, tøffe flekker på huden.
  • Muskel-og leddsmerter. "Strukturelt, kroppen din er ikke ment å bruke høye hæler, og du trenger å gjøre så mye kompensere med kroppen din når du går," Greene sier. Du kommer sannsynligvis til å få stramhet i leggene fra disse skoene. Overdreven bruk kan også sette deg i fare for å ha kneproblemer, nedre rygg smerter, og til og med nakke-og skuldersmerter, sier hun. Og med en lang historie med iført høye hæler, kan en kvinnes akillessene blitt så forkortet at det til slutt blir umulig å bære leiligheter.

Høye hæler: unngå problemer

Greene - som har noen få par hæler i skapet hennes - er ikke helt imot skoene, og heller ikke er andre foten eksperter. For daglig bruk, sko med hæler som er en tomme til en tomme og en halv er fine. Hvis du bruke sko med en hæl på to inches eller mer, begrense bruk dem til noen timer, for eksempel på en kveld hendelse eller et bryllup, råder hun.

Den europeiske podiatric Medical Association oppfordrer deg til å velge sko med et bredt hæl som gir god stabilitet. Hvis du bruker spisse sko, gjør at de bare begynne innsnevring forbi ballen av foten din.

Når du kommer hjem fra hendelsen, massere føttene og strekke dem ut, råder Greene. Gi din kalver en fin lang strekning, også. Også, uavhengig av om de har hæler eller ikke, alltid rotere skoene dine slik at du ikke bruker det samme paret dag etter dag, vil dette gjøre at føttene og leggene er ikke beveger seg i samme stilling over lengre tid.