Evb

Hormonbehandling som et hår tap behandling

Menopausale kvinner kan ha en annen behandling alternativ for deres hårtap: hormonbehandling. Selv om kontroversielle, disse hormonene - tilgjengelig i østrogen og progesteron kremer, piller og patcher - kan bidra til å forhindre håravfall samt lette overgangsalder symptomer.

Når kvinner opplever tynt hår og skallet i hodebunnen, de har en rekke alternativer. Kvinner kan velge en aktuell behandling som Minoxidil (Rogaine) eller ketokonazol sjampo (Nizoral shampoo) som deres hårtap behandling.

Men kvinner som er overgangsalderen, opplever alvorlige hetetokter, og er foreskrevet hormonbehandling (HRT) for sine overgangsplager kan få en dobbel-whammy fordel: HRT kan være en god behandling for hårtap, så vel.

Om hormonbehandling

Hormonbehandling innebærer å ta kvinnelige hormoner, vanligvis østrogen og progestin sammen. Kvinner kan få disse hormonene i varierende former, inkludert østrogen og progesteron kremer, piller og patcher. HRT er oftest foreskrevet for å hjelpe kvinner bekjempe ubehagelige symptomer på overgangsalder, inkludert:

 • Søvnproblemer
 • Hetetokter og nattesvette
 • Moodiness
 • Tap av libido

Menopausale kvinner kan også ta hormonbehandling for å avverge osteoporose, et bein-thinning tilstand som er vanlig hos kvinner etter overgangsalderen på grunn av en nedgang i østrogennivået.

HRT og håravfall

Østrogen er relatert til hårvekst - og håravfall. Under graviditet, for eksempel en kvinnes østrogennivået er høyere enn normalt, noe som signaliserer flere hårsekker å "vokse" og færre til å "hvile". Mens østrogennivået er høyt, kvinner har full, tykt hår. Men når de faller, for eksempel etter en graviditet eller under og etter overgangsalderen, går mer hår den "hvile" fase, hvor det snart faller ut og fører til tynning og selv skallet patcher.

Så for kvinner som har håravfall forårsaket av lavt østrogennivå, kan hormonbehandling gjenopprette østrogennivået, avverge menopausale symptomer - og treg håravfall.


Hva er kvinnelige mønster baldness?

HRT som et hår tap behandling: fordeler og risiko

Selv om det er generelt bare foreskrevet som en siste utvei for overgangsplager, hormonbehandling er en vanlig og svært effektive Hårtap behandling for noen kvinner - så lenge de er i overgangsalderen eller etter overgangsalderen og er ikke høyere risiko for bivirkninger fra HRT. Det er oftest foreskrevet for kvinner som har androgenetic alopecia, også kalt mønster skallethet. Hormonbehandling har en rekke fordeler for både generelle helse-og symptomlindring, men også en rekke bivirkninger - som spenner fra ubehagelig til farlig.

Alvorlige bivirkninger av hormonbehandling kan inneholde:

 • Noe økt risiko for brystkreft (når HRT er tatt langsiktig)
 • Høyere risiko for å dø hvis du får brystkreft
 • For kvinner med intakt uterus, økt risiko for livmorkreft hvis østrogen ikke er ledsaget av progesteron terapi
 • Økt risiko for hjertesykdom og hjerneslag
 • Økt risiko for blodpropp

Noen kvinner kan oppleve ubehagelige bivirkninger som er mindre alvorlige, inkludert:

 • Unormal vaginal blødning (som må evalueres for å utelukke muligheten for livmorkreft)
 • Kvalme og oppblåsthet
 • Irritabilitet
 • Hyppig hodepine
 • Såre bryster

Før du begynner hormonbehandling, er det viktig å snakke med legen din om mulige risikoer og negative effekter kontra fordelene med HRT. Hvis du allerede er en økt risiko for helseproblemer som hjertesykdom, kreft og blodpropp, kan HRT ikke være den beste Hårtap behandling for deg. Hvis du er foreskrevet HRT, det er viktig å ta de laveste dosene som er effektive, og å bare ta narkotika for kortest mulig tid nødvendig for å kontrollere symptomene.


Alt om Minoxidil for kvinner

Komme hrt: progesteron og østrogen piller og kremer

Aktuelt østrogen og progesteron kremer og muntlig medisiner er generelt skjemaene foreskrevet for post-menopausale kvinner med androgenetic alopecia. Men HRT vil sjelden, om noen gang, være foreskrevet for behandling av hårtap alene.] Hvis du har andre plagsomme symptomer som kan tilsi HRT, i tillegg til tap av hår, vil du først må gjennomgå en grundig gynekologisk og fysisk eksamen, og vil sannsynligvis ha blodprøver gjort for å måle hormonnivået før disse stoffene er foreskrevet.

Du må sjekke med din helse forsikringsselskapet for å finne ut om hormonbehandling vil være helt eller delvis dekket, eller hvor mye din copayment vil bli. Hvis du ikke har helseforsikring, kan kostnadene fortsatt variere sterkt avhengig av type medisin du får, og om du tar merkenavn eller generiske legemidler. Prisene kan variere fra så lite som ca 10€ per måned til så høyt som 115€ i måneden for hormonbehandling.

Det er mye å vurdere når det gjelder å avgjøre om hormonbehandling er rett hår tap behandling for deg. Snakke det over med legen din, og finne den beste måten å gjenopprette hår vekst uten å risikere helsen.