Evb

Hormonbehandling: hva kvinner trenger å vite

Hva er dagens visdom på å behandle menopause og dens symptomer med hormoner?

I mange år har leger rutinemessig foreskrevet hormonerstatningsterapi (HRT) for behandling av menopause og menopausale symptomer, så vel som for å redusere risiko for osteoporose og hjertesykdom. Så i 2002, kalt resultatene av en stor, statlig finansiert studie kvinner Health Initiative reist alvorlige spørsmål om HRT er fordeler og risikoer, forårsaker opptil to tredjedeler av kvinner som var på den for å slutte å bruke det. Så hva er HRT, er det en passende menopause behandling, og i så fall når og for hvem? Les videre for å finne ut svar på vanlige spørsmål om dette populære - men kontroversielt - menopausal symptom behandling og om det kan være riktig for deg.

Hva er hormonbehandling?
HRT er en behandling som brukes til å forsterke kroppens naturlige hormon nivåer, enten i form av østrogen-alene terapi (ET), for kvinner som har hatt en hysterektomi (eller kirurgisk menopause) eller som østrogen med progesteron terapi (EPT), for kvinner som opplever menopause naturlig på midlife.

Hvorfor erstatte hormoner?
I tillegg til jevning slimhinnen i livmoren for å forberede den for egg implantasjon, østrogen - i tandem med progesteron - tjener mange funksjoner. Det hjelper kroppen til å behandle kalsium (viktig for styrking av bein), hjelpemidler i å opprettholde sunne kolesterolet, og holder skjeden sunt. Med utbruddet av menopausen, synker mengden av naturlig østrogen og progesteron eggstokkene gi skarpt. Som i sin tur kan føre til slike symptomer som hetetokter, nattesvette, tørr skjede, smertefulle samleier, humørsvingninger og søvnproblemer. Det kan også øke faren for osteoporose. Ved å fylle kroppens østrogen forsyning, kan HRT bidra til å avlaste menopause symptomer og vakt mot osteoporose.

Når er østrogenbehandling alene passende?
Østrogen alene er vanligvis foreskrevet for kvinner som gjennomgår kirurgisk menopause (resultatet av en hysterektomi).

Når er østrogen / progesteron terapi hensiktsmessig?
Kombinasjonen av østrogen og progesteron er for kvinner som fremdeles har en livmor (det vil si de som ikke har hatt en hysterektomi). For kvinner som gjennomgår menopause naturlig, kan ta østrogen alene øker risikoen for å utvikle kreft i endometriet (slimhinnen i livmoren). Det er fordi i løpet av de reproduktive år, er endometrial celler utladet under menstruasjon, men når menstruasjonen opphører og endometriet er ikke lenger skur, kan tillegg av østrogen føre til en overvekst av livmor celler, som i sin tur kan føre til kreft. Legge progesteron (i form av progestin, en syntetisk versjon av hormon) minsker risikoen for endometrial cancer ved å bevirke at endometriet felle hver måned.

Hvem bør vurdere hrt?
Kvinner med moderate til alvorlige overgangsplager, samt de med en familie historie av osteoporose, er kandidater for hormonbehandling.

Hvem bør ikke vurdere hormonbehandling?
Kvinner med brystkreft, hjertesykdom, leversykdom, eller en historie med blodpropp, samt kvinner uten menopausale symptomer, er ikke kandidater for hormonbehandling.

Når bør en kvinne begynner HRT behandling, og hvor lenge vil behandlingen vare?
Selv om gjennomsnittsalderen på overgangsalder utbruddet er 51, og i mange kvinner, de mest alvorlige symptomene ofte vare i to til tre år, det er ingen harde og raske regler om når en kvinne når overgangsalderen eller om varigheten av hennes symptomer. Legene sier at å ta en lav dose behandling - den mest effektive måten å få HRT fordeler samtidig som den begrenser de mulige økt risiko for hjertesykdommer og brystkreft identifisert av kvinner Health Initiative (WHI) - for inntil fem år er rimelig. "Vi vil si hvis du har moderate til alvorlige symptomer som er tilstrekkelig til å forstyrre livet ditt, så for all del ta hormonbehandling - men ikke for mer enn fire eller fem år" på de fleste, sier Jacques Rossouw, MD, direktør for WHI. "Og i de fleste tilfeller er det ikke engang nødvendig å ta det så lenge."

Hvordan er hormonbehandling gitt?
Både ET og EPT er tilgjengelig som en pille, en gel, en patch, og som en vaginal krem ​​eller ring (de to sistnevnte er oftest anbefales kun for isolerte vaginale symptomer). Noen leger sier det er grunn til å tro at en lav-dose depotplaster er den beste leveringsmåte fordi det sender hormoner direkte inn i blodbanen, utenom leveren og dermed redusere potensielle metabolske risikofaktorer.

Den nederste linjen på HRT
Hormonbehandling er ikke en kur-all den gang var tenkt å være, men for mer alvorlige tilfeller, er det fortsatt det beste alternativet for behandling av menopause er ubehagelige symptomer og bedre livskvalitet. "Det er noe jeg tror ikke noen vil bestride," sier Dr. Rogerio Lobo, MD, en OB / GYN på personalet på New Yorks New York Presbyterian Hospital. "Bare husk å gå med lavest mulig effektiv dose, for kortest mulig tid."