Evb

Høreapparater og personlige lyd forsterkere: vite forskjellen

Mat, narkotika, og Medical Product Safety

Du har sikkert sett dem annonsert på tv-små elektroniske forsterkning som tillater brukere å nyte natta TV uten å forstyrre sviller, eller å høre deres småbarn fra mange meter unna.

Mens disse personlige forsterkning kan hjelpe folk hører ting som er på lavt volum eller på avstand, ønsker Food and Drug Administration (FDA) for å sikre at forbrukerne ikke forveksle dem-eller bruke dem som erstatning-for godkjente høreapparater.

"Høreapparater og personlige lyd forsterkning produkter (PSAPS) kan både forbedre vår evne til å høre lyd," sier Eric Mann, MD, Ph.D, visedirektør for FDAs Division of Ophthalmic, Nevrologisk, og øre, nese og hals-enheter. "De er både slitesterk, og noen av deres teknologi og funksjon er lik."

Mann bemerker imidlertid at produktene er forskjellige i at bare høreapparater er ment å gjøre opp for nedsatt hørsel.

Han sier forbrukerne bør kjøpe en personlig lyd forsterker bare etter utelukker hørselstap som en grunn til å få en. "Hvis du mistenker hørselstap, få hørselen undersøkt av helsepersonell," legger han til.

Velge en PSAP som en erstatning for et høreapparat kan føre til mer skade på hørselen, sier Mann. "Det kan føre til en forsinkelse i diagnostisering av en potensielt treatable tilstand. Og at forsinkelsen kan tillate tilstanden til å bli verre og føre til andre komplikasjoner," sier han.

Behandlinger for nedsatt hørsel kan være så enkelt som fjerning av en voks plugg i legens kontor eller i sjeldne tilfeller så alvorlig som en stor operasjon for å fjerne en svulst eller vekst i midten eller indre øret, sier Mann.

Hvordan de skiller seg

I mars 2009 utstedte FDA veiledning som beskriver hvordan høreapparater og personlige lyd forsterkende enheter ulik.

Den nylig utstedt veiledning definerer et høreapparat som en lyd forsterkende enheter skal kompensere for nedsatt hørsel.

PSAPs er ikke ment å gjøre opp for nedsatt hørsel. I stedet er de beregnet for ikke-hørselshemmede forbrukerne å forsterke lydene i miljøet for en rekke grunner, slik som for fritidsaktiviteter.

Forskjellen mellom PSAPS og høreapparater er blant temaene i en ny Web-side viet til høreapparater som FDA lansert i dag.

Tegn til tap av hørsel

Mann sier at forbrukere som mistenker de lider av hørselstap bør få en grundig medisinsk utredning, fortrinnsvis ved en øre spesialist, for å identifisere eventuelle medisinsk eller kirurgisk behandle årsaker til hørselstap. Personer som har symptomer av hørselstap bør se en lege eller høre helsepersonell å ha hørselen testet.

Du har kanskje hørselstap hvis

  • folk sier du roper når du snakker til dem
  • du trenger TV eller radio dukket opp høyere enn andre mennesker gjør
  • du ofte be folk om å gjenta seg selv fordi du ikke kan høre eller forstå dem, spesielt i grupper eller når det er bakgrunnsstøy
  • du kan høre bedre ut av det ene øret enn den andre
  • du må anstrenge seg for å høre
  • du kan ikke høre en dryppende kran eller en høy tone av en fiolin