Evb

Homeopati

Hva er homeopati?

Homeopati, eller homeopatisk medisin, er en medisinsk filosofi og praksis basert på ideen om at kroppen har evnen til å helbrede seg selv. Homeopati ble grunnlagt på slutten av 1700-tallet i Tyskland og har vært mye praktisert i hele Europa. Homeopatisk medisin visninger symptomer på sykdom som normale reaksjoner i kroppen som det forsøker å gjenvinne helse.

Homeopati er basert på ideen om at "likt kurerer likt". Det vil si, hvis en substans som forårsaker et symptom på en frisk person, å gi personen en meget liten mengde av den samme substans kan kurere sykdommen. I teorien, forbedrer en homeopatisk dose kroppens normale healing og selvregulerende prosesser.

En homøopatisk behandler (homeopath) bruker tabletter eller væske blandinger (oppløsninger) som inneholder bare litt av en aktiv bestanddel (vanligvis en plante eller mineral) for behandling av sykdom. Disse er kjent som svært utvannet eller "potensierte" stoffer. Det er noen bevis for å vise at homeopatiske medisiner kan ha nyttige effekter.

Hva er homeopati brukes til?

Historisk sett har folk brukt homøopati å opprettholde helse og behandle et bredt spekter av langvarige sykdommer, som for eksempel allergi, atopisk dermatitt, revmatoid artritt og irritabel tarm syndrom. De har også brukt den til å behandle mindre skader, som kutt og skrubbsår og muskel belastning eller forstuing. Homeopatisk behandling ikke er egnet for sykdommer, som kreft, hjertesykdom, store infeksjoner, eller nødhjelp.

Homeopati har vært mye brukt i India, England og andre europeiske land.

Er homeopati trygt?

Homeopatiske midler er regulert i Europa siden 1938 og regnes for å være trygg.

Noen kritikere av homeopati mener at det er så lite aktiv substans i en løsning som alle drar nytte av behandling er sannsynligvis ikke på grunn av stoffet, men fordi du tenker det er effektivt (placebo effekt).

Tilhengere av homøopati mener at selv om homøopatiske løsninger er svært fortynnet, de inneholder en "hukommelse" av stoffet i vann. Kroppen gjenkjenner stoffet og reagerer på det. Studier har prøvd å finne ut om effekter av homeopatisk behandling er placebo eller om en annen handling inntreffer. Selv om disse studiene ikke kunne identifisere hvordan homøopatiske løsninger fungerer, var det bevis på at homøopatiske fortynninger avvike fra placebo.

Det er viktig å fortelle legen din hvis du bestemmer deg for å bruke homøopatiske midler. Han eller hun skal ha full kjennskap til din helse for å hjelpe deg å ta kloke avgjørelser om hvor du skal kjøpe homøopatiske fortynninger og hva homeopatisk utøveren å se. Homøopatiske midler bør ikke erstatte konvensjonelle behandlinger for alvorlige helsemessige bekymringer.

Du kan kjøpe noen homøopatiske medisiner på helsekostbutikker uten resept fra lege. Men forberedelser fra ulike leverandører og utøvere kan variere.

Alltid legen din dersom du bruker en alternativ terapi eller hvis du tenker på å kombinere en alternativ behandling med konvensjonell medisinsk behandling. Det kan ikke være trygt å gi avkall på konvensjonell medisinsk behandling og stole kun på en alternativ terapi.