Evb

Holde opp med kalsium på en lav-karbo diett

Det er mange måter du kan få riktig mengde kalsium hvis du er på en lav-karbo diett. Finn ut de beste kildene foruten meieriprodukter for å beskytte beinhelse.

En lav-karbohydrat diett kan være en utfordring å følge i starten, og du kanskje har funnet ut at en enkel måte å kutte karbohydrater er å kutte meieriprodukter. Dessverre, selv om dette kan hjelpe deg å holde seg til en viss carb grensen, kan det også bety at du ikke får nok kalsium til å møte den foreslåtte daglige behovet for god helse.

En av de beste kosten kilder til kalsium er melk, men meieri kan utgjøre et problem for folk som er forpliktet til sin low-carb diett. "Low-carb folk ikke drikker melk fordi det er for mange karbohydrater i det," forklarer kostholdsekspert Donna L. Weihofen, RD, MS, en ernæringsfysiolog ved Universitetet i Wisconsin Hospital og klinikker i Madison.

Andre vanlige anbefalte kilder til kalsium, som befestet frokostblandinger og juice, også er unfriendly til low-carb diett som de er nesten alle karbohydrater. Så, hva er en low-carb dieter å gjøre? Heldigvis finnes det mange alternativer - inkludert en liten bit av gullstandarden selv, melk.

Hvorfor kalsium teller

Først forstå hvorfor kalsium er en av de næringsstoffene du ikke har råd til å skimp på:

  • Kalsium er viktig for kroppens helse. Kroppen din trenger kalsium hver dag for å kjøre sine ulike systemer (hjerte, nerver, hormoner) riktig, og vil låne den fra bein hvis du ikke spiser nok.
  • Kalsium bidrar til å opprettholde bein styrke. Du når ditt peak bone mass i 20-årene, etter som kroppen din slutter å aggressivt bygge bein og går inn i en vedlikeholdsfasen. Spiser nok kalsium hver dag (og gjøre andre bein sunne ting som vektbærende trening) bidrar til å holde skjelettet sterkt.
  • Kalsium kan hjelpe deg å miste vekt og holde den av. Flere studier har vist en diett som inneholder mat rik på kalsium kan hjelpe til med vekttap og bidra til å holde deg fra å få vekten tilbake.

Low-carb kilder til kalsium

Friske voksne trenger 1000 milligram kalsium daglig opp til 50 år, og 1200 mg etter det. Husk at en 8-unse glass melk har bare 11 carb gram, men leverer ca 300 mg kalsium - og lett kan passe inn i en low-carb diett. For å få resten av kalsium behov, legge disse low-carb matvarer som tilbyr en tilsvarende mengde kalsium til menyer:

  • Hermetisert fisk med bein, som laks og sardiner, 3 til 4 gram
  • Hard ost, som sveitsisk og cheddar cheese, 1 1/2 gram
  • Mørke bladgrønnsaker, som spinat, grønnkål og nepe greener, 1 1/2 kopper kokt
  • Kalsium-forsterkede, usøtet soya drikke (sjekk etiketter, som kalsium varierer etter merke)
  • Brokkoli, 2 ¼ kopper kokt

Generelt, kan du finne ut hvor mye kalsium er i en pakket mat ved å se på den daglige verdien prosentandel og legge en null. Hvis etiketten sier den har 10 prosent av det daglige kalsium, vet du at er 100 mg.

Selv om kosten kilder til kalsium er generelt anbefalt som den beste måten å få kalsium, ta et supplement for å gjøre opp differansen er også et alternativ. Snakk med legen din om den beste for deg.

Kalsium er et viktig hensyn i byggingen av en lav-karbo diett - Heldigvis har du mange muligheter for å møte kroppens kalsium behov.