Evb

Hold deg frisk med en diabetes forvaltningsplanen

God diabetes ledelse er nøkkelen til god helse. Lær hva du kan gjøre for å holde blodsukkeret under kontroll og unngå komplikasjoner.

Når du har diabetes, er din helse virkelig i dine egne hender. Selv om dette kan virke skremmende, er det faktisk en god ting, siden du har mye kontroll over din skjebne.

Arbeide med din diabetes helsevesenet team for å skape en selvledelse plan som du kan følge er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å ta vare på helsen din.

Ditt team, din plan

Selv om du vil være i førersetet, er din diabetes helsevesenet team din viktigste ressurs for informasjon og råd om å utvikle din diabetes selvledelse plan. Ditt lag består av alle de helsepersonell som bidrar til å ta vare på din diabetes og kan omfatte en endokrinolog, en diabetes pedagog, psykisk helsepersonell, en kostholdsekspert, sykepleiere og andre spesialister. Sitt ned med diverse medlemmer av helsevesenet team å konstruere riktig plan for å holde blodsukkernivået under kontroll.

Diabetes selvledelse plan nødvendigheter

Helsevesenet team vil hjelpe deg å avgjøre hvilke elementer som er viktigst i din diabetes forvaltningsplanen. Generelt kan diabetes selvledelse innebærer:

  • En diabetes måltid plan. Et måltid plan guider deg i å gjøre sunne valg for frokost, lunsj, middag og mellom-måltid snacks. Din diabetes måltid plan trolig vil begrense høy-fett og høy salt mat og ta med rikelig med fiberrike matvarer, frukt og grønnsaker, fisk, magert kjøtt, belgfrukter, hele korn, og lav-fett eller fett-fri meieriprodukter.
  • Regelmessig mosjon. De fleste bør ta sikte på å få 30 til 60 minutter med fysisk aktivitet, som rask gange, på de fleste eller alle dager i uken. Trening er bra for blodsukkeret og hjelper hjertet ditt også. Helsevesenet team kan hjelpe deg å avgjøre hva slags trening vil være den sikreste og mest effektive for deg, og hvordan du kan administrere blodsukkernivået når du trener.
  • Vektkontroll. Vektkontroll er en fin måte å redusere risikoen for komplikasjoner og administrere diabetes, spesielt når du har type 2 diabetes. Snakk med din helsevesenet team om et mål vekt som er sunn for deg.
  • Stressmestring. For mye stress kan føre til at blodsukkeret til å bli forhøyet. Lære måter å håndtere stress og gjøre stress-ledelsen aktiviteter som yoga, meditasjon, og deltakelse i hobbyer del av den vanlige rutinen.
  • Ta medisiner som anvist. Dine diabetes medisiner er avgjørende for å holde blodsukkernivået under kontroll. Det er viktig at du tar dem som anvist av legen din, selv når du ikke har noen symptomer.
  • Kontrollere føttene. nerveproblemer kan føre til at folk med diabetes å utvikle fotproblemer, som kan i sin tur bli alvorlig. Så undersøke føttene daglig for sår, blemmer, rødhet og hevelse, og kontakte legen din hvis du har et sår på foten som ikke gror.
  • Overvåking blodsukker. Din helsevesenet team kan anbefale at du jevnlig sjekke blodsukkernivået. Følg deres instruksjoner, og holde oversikt over dine nivåer som du kan ta med deg til din fastlege avtaler.
  • Avslutte sigaretter. Røyking kan øke risikoen for hjertesykdom og andre diabetes komplikasjoner. Hvis du røyker, snakk med legen din om strategier for å slutte.
  • Kontrollere blodtrykket og kolesterolet. Holde blodtrykket og kolesterolnivået i sjakk er viktig for å forebygge hjertesykdom, en vanlig komplikasjon av diabetes. Hvis du har høyt blodtrykk eller kolesterol problemer, arbeide med legen din for å administrere dem.

Sørg for at du har en god forståelse av hva selvledelse planen innebærer, og ta kontakt med helsevesenet team hvis du har spørsmål eller kjøre inn i hindringer langs veien. Ved å følge en god selvledelse plan, kan du få bedre kontroll over din diabetes og unngå komplikasjoner nedover veien. Du vil føle deg bra ut gjør det også.