Evb

Hold deg aktiv for å hjelpe svangerskapsdiabetes

Hvis du har svangerskapsdiabetes, er daglig fysisk aktivitet en fin måte å holde seg frisk.

Trening er en god idé for kvinner med svangerskapsdiabetes. Mens du bør alltid sjekke med legen din før du starter et nytt treningsprogram, kan regelmessig mosjon gå en lang vei mot å hjelpe kvinner med svangerskapsdiabetes har friske svangerskap og trygge leveranser.

Svangerskapsdiabetes og mosjon: forebyggende strategi

Hvis du er i faresonen for svangerskapsdiabetes, starter et treningsprogram før du blir gravid, eller så snart du vet du er gravid, kan bidra til å minimere risikoen for å utvikle det. "Svangerskapsdiabetes er vanligvis diagnostisert i slutten av andre eller begynnelsen av tredje trimester, og innen den tid, kan enkelte kvinner ikke føler deg frisk nok til å starte noe," sier Caroline Bohl, en registrert kostholdsekspert og diabetes pedagog ved New York Presbyterian Hospital. "Diskuter det med fødselslege din. Hvis du føler deg vel, det er en god idé. "

Svangerskapsdiabetes og trening: hva du skal se opp for

Det viktigste en kvinne kan gjøre når du trener under svangerskapet er å lytte til kroppen hennes. "I de tidlige trimester, er det opp til kvinnen, hva hun føler seg trygg gjør," Bohl sier.

Her er noen andre ting å huske på når du planlegger - og gjør - ditt treningsprogram:

 • Blodsukkernivået. Blodsukkeret påvirkes av trening, slik at kvinner med svangerskapsdiabetes bør overvåke blodsukkeret nøye.
 • Spis en matbit før og etter trening. Fordi trening påvirker blodsukkernivået, ikke hopp over måltider når du har tenkt å trene. Det kan være en god idé å ta en liten snack i tilfelle blodsukkeret begynner å falle raskt.
 • Hold deg hydrert. Drikk rikelig med vann før, under og etter fysisk aktivitet. Dette er gode råd for enhver mosjonist.
 • Ta hensyn til saldoen din. Fordi gravide kroppen er alltid i endring, balanse under trening kan være et problem selv for enkle øvelser. Hvis du ikke føler deg opp til den aktiviteten du planlagt, ringe en venn, og ta en tur i stedet.

Øvelse valg for svangerskapsdiabetes

Selv om du ikke har tid til en lang øvelse klasse eller penger for et dyrt treningsstudio medlemskap, noe så enkelt som en daglig tur kan gjøre en stor forskjell. "Walking kan senke blodsukkeret," sier Bohl.

En fersk studie fant at selv lav-intensitet gå i 30 minutter om dagen var nok til å hjelpe kvinner lavere blodsukkeret og trenger mindre insulin. Det er gode nyheter hvis du tar insulin, og du hater sjefen!

Andre trygge aktiviteter omfatter:

 • Sykling. Denne aktiviteten er en annen fin måte å øke hjertefrekvensen og kan vanligvis utføres trygt i løpet av de to første trimester av svangerskapet.
 • Svømming. Mange gravide nyte svømming, og følelsen av vektløshet i vann kan være et fint avbrekk fra å bære rundt alt det ekstra vekt. Svømming er en trening for hele kroppen og er lett på leddene og bra for musklene.
 • Spesialitet klasser for gravide kvinner. Treningssentre og samfunnshus ofte tilby aktiviteter for gravide kvinner. Disse spesielle klasser er utformet for å møte behovene til de skiftende gravide kroppen og blir undervist av instruktører som vet hva bevegelser for å unngå.
 • Snakk med legen din. Hvis din favoritt form for fysisk aktivitet er ikke på denne listen, eller du fortsatt har spørsmål, er helsepersonell alltid en god kilde til informasjon.

Øvelser for å unngå

Noen øvelser er ikke anbefalt under graviditet, selv for kvinner som er erfarne idrettsutøvere, på grunn av iboende risiko for fosteret:

 • Aktiviteter som risikere å falle. I visse aktiviteter som ski, ridning og turn, er det fare for å falle utenfor din kontroll. Lagre disse frem til en tid når du ikke er gravid.
 • Kontakt sport. Aktiviteter som utgjør en risiko for risting og bumping i andre spillerne er ikke anbefalt for gravide.
 • Øvelser som involverer å ligge på ryggen. Denne posisjonen kan kompromittere blodstrøm på grunn av vekten av fosteret.

Så, diskutere dine favoritt aktiviteter med legen din for å sørge for at de er trygge for deg og babyen din. Deretter trener hver dag hvis du kan. Det vil bidra til å holde blodsukkeret under kontroll - og bidra til å holde deg og babyen din sunn.