Evb

Hoftesmerter: hva gjør symptomene dine betyr?

Det er mange årsaker til hoftesmerter. Lær symptomene for vanlige hip forhold, blant annet leddgikt, piriformis syndrom, og snapping hip.

Når du går til legen for å finne ut hva du bør gjøre med din hoftesmerter, vil hun sannsynligvis be deg om å beskrive den type smerte du opplever. Høring om dine symptomer på hip smerte vil hjelpe henne med å finne årsaken til ubehag.

"Det første spørsmålet er, ikke hvor hip vondt?" Sier Steven Stuchin, MD, direktør for ortopedisk kirurgi ved Hospital for leddsykdommer av New York University Medical Center og førsteamanuensis ved NYU School of Medicine i New York City.

Mange mennesker er forvirret om hvor deres hip egentlig er. "Pain som involverer hofteleddet er vanligvis i lysken, akkurat der benet møter kroppen din," Dr. Stuchin sier. "Hofteleddet er i lysken, og du kan føle det så lavt som kneet ditt, foran beinet nedover låret. "

Her er noen vanlige hoftesmerter klager og deres symptomer.

Leddgikt: Med leddgikt-basert hip smerte, gjør det vondt å bevege bena. Som inkluderer turgåing, klatring trapper, og bøyer seg ned for å plukke opp ting. Det er mange grunner leddgikt kan være årsaken din hoftesmerter:

  • Artrose kan oppstå etter en skade eller infeksjon forårsaker skade på hofteleddet.
  • Hofteleddsdysplasi, et problem med dannelse av hoften, kan forårsake tidlig hip leddgikt.
  • Revmatoid artritt forårsaker en inflammatorisk immunrespons som påvirker alle leddene.

Piriformis syndrom: Med piriformis syndrom, flytte benet ut eller tilbake fra kroppen forårsaker smerte i baken og korsryggen. "Din hip har noen veldig kraftige muskler. Blant dem er piriformis, "forklarer Stuchin. "The piriformis er på baksiden av hoften og hjelper roter med beina."

Hoftenervene er like bak det, i enkelte mennesker, går nerve mellom senene i piriformis muskelen. Når muskelen trekker, fungerer den som en knipetangsmanøver på nerve, forårsaker smerten du føler, forklarer Stuchin.

Snapping hip: En pasient kan fortelle hennes lege: ". Når jeg beveger beinet mitt, føler jeg en pop i hoften min øverst på låret mitt" The snapping lyd er en sene, forklarer Stuchin. Noen mennesker er født med en sene som "snaps" over toppen av femur, bein som utgjør låret. "Som beinet beveger seg, hvis det skjede ting fanger på at benete projeksjon, vil du få en" snap "."

Stress brudd i lårhalsen: En stress brudd i lårhalsen starter som en kjedelig verke i lysken og blir gradvis verre. Lårhalsen er området mellom ball på toppen av femur (lårbeinet) som beveger seg i kontakten på bekkenet bein og resten av femur. Dette kan også føles som en trakk muskel, men i motsetning til en muskel, vil det ikke svare på å ta en pause fra treningen. Det er to vanlige årsaker til stress brudd på dette området:

  • Et fall
  • En repeterende stress skade som følge av kraftig mosjon

Trochanteric bursitt: En pasient kan fortelle sin lege: ". Det er smertefullt å ligge på hoften min og andre ganger føler jeg smerte på utsiden av det hippe og lår" trochanteric bursitt er en betennelse i bursae, den væskefylte blærer som danner en pute som ligger ved trochanter major (a sitteknuten ved siden av lårhalsen).

Hvis disse hoftesmerter beskrivelser ikke helt forklare hoftesmerter, ikke bekymre deg. Gjennom de riktige diagnostiske tester, legen trolig fortsatt vil være i stand til å identifisere og behandle smerte.

Kunne ikke finne filen 'D: \ nettsteder \ GCMS \ CMSData \ data \ Levende \ Content \ 240492.xml'.