Evb

Hodepine og migrene ordliste

Hvis du har migrene eller noen form for hodepine, vel vitende om terminologien kan hjelpe deg å forstå tilstanden.

Vet du forskjellen mellom en klynge hodepine og migrene? Hva med symptomer som aura og prodrom? Denne ordliste med hodepine terminologi kan hjelpe.

Mage-og basilaris migrene: typer migrene som er sett oftere hos barn og unge voksne. Basilaris migrene er ledsaget av svimmelhet og endringer i tale, hørsel og syn, abdominal migrene kan vise seg som intense magesmerter, ledsaget av kvalme eller oppkast.

Aura:. Symptomer som varsler om en kommende migrene Aura kan inkludere visuelle symptomer som blinkende lys og blinde flekker eller føre til pins-og-nåler sensasjon kjent som parestesier. Rundt 15 til 20 prosent av personer med migrene erfaring aura like før en migrene streik.

Betablokkere: Medisiner som brukes til å behandle hodepine ved å regulere blodårene og minske nærheten nerve aktivitet. Inderal (propranolol), Tenormin (atenolol), og Lopressor (metoprolol) er betablokkere som brukes til å behandle headaches.Side effekter kan omfatte seksuell dysfunksjon og endrede søvnmønster.

Biofeedback: Et alternativ medisin behandling som bruker spesialisert utstyr for å lære en pasient for å slappe av og lese sine egne kroppens funksjoner, som blodtrykk og muskelspenninger. Ved å lære å bevisst kontrollere disse funksjonene, kan en person med hodepine kunne kontrollere deres frekvens eller intensiteten av symptomer.

Botox: Et stoff hentet fra bakterien som forårsaker botulisme som vanligvis brukes til å lamme musklene for kosmetiske grunner. Forskningsstudier viser at Botox injisert i hode og nakke musklene kan være i stand til å lindre smerter forbundet med hodepine.

Kalsiumblokkere: Medisiner som regulerer blodårer. En type kalsiumkanalblokker er verapamil (Calan, Verelan), som kan brukes til å behandle hodepine av clustertype.

Kronisk hodepine: hodepine som oppstår mer enn 15 dager per måned i løpet av noen få måneder. Hodepine som ikke forekommer så ofte eller vare så lenge er sagt å være akutt hodepine.

Cluster hodepine: Alvorlig, nonthrobbing hodepine (en klynge av angrep) som oppstår hver dag i uker og så plutselig går bort, bare for å returnere måneder eller år senere.

Computertomografi (CT): IT-baserte X-stråler som kan brukes til å samle detaljerte bilder av hjernen din for å fastslå årsaken til kronisk eller alvorlig hodepine.

Kortikosteroider: Steroider som kan midlertidig behandle cluster hodepine ved å redusere betennelse rundt blodårer. Prednison, deksametason og metylprednisolon er kortikosteroider brukes til å behandle hodepine.

Elektromyografen (EMG): Et instrument som kan brukes som et diagnostisk eller biofeedback verktøyet. EMG måler muskel respons, funksjon og spenninger slik at pasientene kan lære å styre og kontrollere disse reaksjonene.

Ergotamin: En eldre type medikament brukt til å behandle migrene på grunn av dets evne til å redusere størrelsen av blodkar. Cafergot er en type ergotamin.

Lidokain: En bedøvelse som avbryter smerten signal sendt av nerver. Lidokain i form av en lapp, kan påføres huden for noen timer for smertelindring.

Litium: et medikament som brukes til å behandle mentale lidelser, slik som manisk depresjon, så vel som cluster hodepine. Eskalith og Lithobid er merkenavn for litium medisiner.

Magnetic resonance imaging (MRI): En måte å visualisere hjernens aktivitet ved hjelp av magneter og radiofrekvenser.

Menstrual migrene: Migrene som treffer kvinner når deres østrogennivå endre, vanligvis i tiden rundt eggløsning. menstrual migrene har ikke visuelle symptomer.

Migrene hodepine: Intense timelige eller ensidig hodepine, forbundet med irritabilitet, kvalme, oppkast og lysskyhet. De er ofte innledes med spesifikke sensoriske endringer, som lysglimt eller blinde flekker (kjent som aura). Om lag 25 millioner europeere får migrene hvert år.

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs): NSAIDs lindre smerte og redusere feber og betennelse. Vanlige over-the-counter NSAIDs brukes for hodepine relief inkluderer ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve).

Organisk hodepine: Hodepine forårsaket av en vekst inne i skallen som tar opp arteriell plass og forårsaker smerte. Svulster, kan unormale blodkar, infeksjoner, og andre forhold som påvirker hjernen utløse organiske hodepine. Disse hodepine er sjeldne og er noen ganger ledsaget av symptomer som svimmelhet eller anfall.

Lysskyhet: Dette begrepet refererer til følsomhet for sterkt lys, en vanlig hodepine symptom.

Prodrome: Ligner på en aura, kommer en prodrom før en migrene setter inn prodrom symptomer inkluderer personlighetsforandringer eller bølger i energi eller sult. Disse symptomene kan gå forut for en migrene av dager eller timer.

Etterpå hodepine: En hodepine som returnerer på grunn av bruken av for mye over-the-counter hodepine medisinering. Kontinuerlig overforbruk av slike medisiner, særlig de som inneholder koffein kan føre til hodepine rebound.

Sinus hodepine: Hodepine forårsaket av betente bihuler lokalisert i nærheten pannen og nesen. Leger kan bruke røntgen for å fastslå om bihulebetennelse er ved roten av en sinus hodepine.

Spenningshodepine: Hodepine forårsaket av spenninger i hodebunnen og nakke muskler, vanligvis forårsaket av stress eller dårlig holdning. Spenningshodepine, som forårsaker smerter på begge sider, er mest vanlig hos kvinner i tjueårene og eldre.

Triptan: Medisiner, som Imitrex (sumatriptan) som normalisere størrelsen på blodårene ved å etterligne effekten av serotonin i hjernen.