Evb

Hjertet helse: hva du trenger å vite

Få fakta på risiko for kardiovaskulær sykdom, forebygging, tidlig oppdagelse og behandling.

Ditt hjerte er et fantastisk stykke av maskiner. En muskel som er litt større enn neven din, kan hjertet veie et sted mellom 7 og 15 gram. Denne hardt arbeidende muskel pumper ca 2000 liter blod som det kontrakter og utvider om lag 100.000 ganger per dag. Dette er hva som gjør hjertet helse hjerte helse så viktig.

Hjertet er en glatt muskel og en ufrivillig muskel. I motsetning blinkende eller bevege armene, har du ingen bevisst kontroll over om hjertet ditt slår eller ikke. Valdet er kontrollert av elektriske impulser som forteller hjertet når man skal pumpe.

Hva er hjerte-eller hjerte-og karsykdommer?

Siden hjertet er et så viktig organ, hvis det begynner å svikte, og du har hjertesykdom, kan du ha betydelige problemer med din generelle helse - ikke bare ditt hjerte helse. Imidlertid er hjertesykdom ikke noe bestemt problem, men en gruppe av sykdommer.

Noen vanlige typer hjertesykdom inkluderer:

  • Angina (brystsmerter forårsaket av for lite blod og oksygen)
  • Arytmi (unormal hjerterytme)
  • Hjertesvikt (hjertet pumpes ikke så effektivt som det skal, og væske kan sikkerhetskopiere inn i lungene)
  • Hjerteinfarkt (blodtilførselen er avskåret fra en del av hjertet)

Dessverre, hjerte helseproblemer er ikke uvanlig. Ifølge statistikk, 2400 europeere dør av hjertesykdom hver dag. Som kommer ut til et gjennomsnitt på ett dødsfall hvert 37 sekunder.

Behandling for hjertesykdom

Behandling for hjertesykdom avhenger helt av hvilken type hjertesykdom du har. Det kan være alt fra endringer i livsstil (røykeslutt, å miste vekt, trene mer) til å ta medisiner eller kirurgi.

Det er mange medisiner tilgjengelig for å behandle visse typer hjertesykdommer. Ikke alle behandlinger hjelpe alle, imidlertid, og du må kanskje prøve noen forskjellige medisiner før du og legen din finne en som er best for deg.

Kirurgi er vanligvis den siste utvei når det gjelder behandling av hjertesykdommer. Operasjonen selv har alltid risiko, og hjertekirurgi kan være spesielt risikabelt. Hjerte kirurgi prosedyrer kan variere fra den minimalt invasive, slik som angioplastikk (ved hjelp av et kateter for å nå hjertet for å sette ballonger som kan utvider blodårene), for å åpne hjertekirurgi og hjerte transplantasjoner.

Hjertesykdom forebygging

Behandling av hjertesykdommer kan være vanskelig. Det er derfor det er bedre å prøve å forhindre disse helsemessige forhold, spesielt hos personer med kjent kardiovaskulær sykdom risiko. Men hvordan kan du forhindre at hjertesykdom? Hvordan vedlikeholder du godt hjerte helse?

Det kan virke enkelt, men for det meste, spiller livsstil en stor rolle i å holde hjertet sunt og redusere hjerte-og karsykdommer risiko. Mange av disse forslagene er sikkert kjent for de fleste. De omfatter:

  • Administrerende stressnivået
  • Spise frukt, grønnsaker og mat lite fett og kolesterol - opprettholde en hovedsakelig plantebasert kosthold
  • Bli aktive (minst 30 minutter per dag) og enten opprettholde din nåværende vekt eller miste vekt hvis du er overvektig.
  • Overvåking av blodtrykket. Hvis det er høyt, få det under kontroll etter legens retningslinjer.
  • Screening kolesterol og blodsukker nivåer. Hvis tallene har økt, kan du være i stand til å snu trenden.
  • Etter retningslinjer for behandling hvis du har høyt kolesterol, høyt blodtrykk eller diabetes

Spise riktig, trene, ikke røyker, og snakk med legen din om eventuelle helsemessige bekymringer du har eller eventuelle symptomer du legger merke til. De tidligere hjerteproblemer blir oppdaget, jo bedre er sjansen du kan begynne behandling før noen langsiktige skader har oppstått.