Evb

Hjertesykdom medisiner oversikt

Høyt blodtrykk og kolesterol medisiner kan hjelpe administrere hjertesykdom. Finn ut hvordan de fungerer.

Å redusere og kontrollere blodtrykket og kolesterolnivåer er meget viktig ved behandling av hjertesykdommer. Men for mange mennesker, livsstilsendringer som får regelmessig mosjon, spise et sunt kosthold, og redusere stress er ikke nok til å kontrollere høyt blodtrykk eller høyt kolesterol.

I disse tilfellene, tar hjerte medisiner for å senke blodtrykk eller kolesterol er en viktig del av hjertesykdom behandling.


Bekymret ditt hjerte helse? Finn en kardiolog i ditt område.

Kontrollere høyt blodtrykk

Høyt blodtrykk betyr at blodet inne i arteriene - blodårene som frakter oksygenrikt blod vekk fra hjertet til resten av kroppen din - er under for mye press. Dette øker arbeidet ditt hjerte trenger å gjøre, noe som er dårlig for hjertesykdom. Dersom legen din bestemmer at du trenger medisiner for å få høyt blodtrykk under kontroll, dette er de vanligste typer medisiner som kan brukes:

 • Diuretika. Noen ganger kalles vann piller, disse stoffene gjør skille ut nyrene ekstra salt og vann. Dette øker mengden av væske du tisser og det bringer ned trykket inne i blodårene dine. Diuretika brukes ofte sammen med andre blodtrykk og hjerte medisiner. Vanlige generiske og merkenavn diuretika inkluderer: chlorthalidone (Hygroton), chlorothiazide (Diuril), furosemid (Lasix), hydroklortiazid (Hydrodiuril), og spironolakton (Aldactone).
 • Angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere. En ACE-hemmer senker blodtrykket ved å utvide størrelsen på blodårene. Dette gjør at blodet å strømme fritt og reduserer stress på hjertet ditt. En ACE-hemmer er ofte brukt som et hjerte medisiner hos personer som har hjertesvikt. Vanlige generisk merkenavn eksempler inkluderer: benazepril (Lotensin), kaptopril (Capoten), enalapril (Vasotec), ramipril, (Altace) og lisinopril (Zestril).
 • Angiotensin II-reseptorblokkere (ARB). Disse medisiner slappe blodårene ved å blokkere effekten av et hormon i kroppen din som gjør at blodkarene blir trange. Medisinering navn inkluderer: kandesartan (Atacand), irbesartan (Avapro), telmisartan (Micardis), losartan (Cozaar) og Valsartan (Diovan).
 • Kalsiumkanalblokkere (CCBS). Denne type hjerte medisiner brukes til å behandle brystsmerter, unormal hjerterytme, og høyt blodtrykk. Det fungerer ved å holde kalsium ut av hjerte og blodkar celler, resulterer som i en lavere hjertefrekvens og mer avslappet blodkar. Noen vanlige eksempler er amlodipin (Norvasc), diltiazem (Cardizem), verapamil (Calan) og nifedipin (Procardia).
 • Betablokkere. Disse hjerte medisiner virker ved å blokkere visse typer nerver som forsyner hjertet, forårsaker hjerte til å bremse ned. Som hjertet slår med mindre kraft, går blodtrykket ned. Betablokkere er ofte kombinert med et vanndrivende. Noen av de mer vanlige eksempler er atenolol (Tenormin), metoprolol (Lopressor), nadolol (Corgard), propranolol (Inderal), og bisoprolol (Zebeta).
 • Alfablokkere. Disse medikamentene blokkerer nerveimpulsene som går til blodårene, noe som får dem til å slappe av, noe som senker blodtrykket. Vanlige alfablokkere inkluderer doxazosin mesylate (Cardura), prazosin hydroklorid (Minipress), og terazosin hydroklorid (Hytrin). En alpha blocker kan også kombineres med en betablokker å bremse ned hjertet og slappe av blodkar. Disse stoffene blir noen ganger brukt til å redusere alvorlig høyt blodtrykk på sykehuset.
 • Sentralt virkende medikamenter. Disse stoffene virker direkte på hjernen for å redusere nerveimpulser som øker hjertefrekvensen og blod fartøy sammentrekning. Eksempler er alfa metyldopa (Aldomet), klonidin (Catapres), guanabenzacetat (wytensin), og guanfacine hydroklorid (Tenex).

Bivirkninger av høyt blodtrykk medisiner

Det er mange bivirkninger forbundet med høyt blodtrykk medisiner. Legen vil prøve å finne den kombinasjonen som kontrollerer blodtrykket på det laveste dose og med minst mulig bivirkninger. Bivirkninger som er felles for mange typer blodtrykk medisiner inkluderer:

 • Hodepine
 • Svimmelhet
 • Kvalme
 • Døsighet
 • Angst
 • Hjertebank
 • Forstoppelse eller diaré
 • Vektøkning eller vekttap
 • Hoste
 • Utslett

Fortsett å lese side 2 av denne artikkelen.