Evb

Hjerteinfarkt - depresjon kobling

Lær hvordan å gjenkjenne tegn og finne hjelp.

Ingen er noensinne virkelig forberedt på en hjerteinfarkt. Så når en treffer, kan livet bli snudd opp ned. Det er nye medisiner for å ta, kosthold og livsstil endringer til instituttet, og noen ganger angst over din nær-døden nær å administrere.

Alle disse tingene kan gjøre deg deprimert. Men ingen - verken hjerteinfarkt overlevende eller deres omsorgspersoner - bør ignorere symptomene på denne alvorlige mentale tilstand.

"Når depresjon oppstår etter et hjerteinfarkt, er det en økt risiko for død," sier hjertestans psykolog Kim Lebowitz, PhD, direktør for Cardiac Behavioral Medicine Service av Bluhm Cardiovascular Institute of Northwestern Memorial Hospital i Chicago. "Så ikke bare depresjon ikke føles bra, og ikke bare påvirker det en persons livskvalitet, men det ser også ut til å påvirke deres prognose og deres levetid etter et hjerteinfarkt."

Depresjon er svært vanlig etter et hjerteinfarkt. Ifølge European Academy of Family Physicians, så mange som én av tre hjerteinfarkt overlevende rapporterer deprimert i dagene og månedene etter episoden deres. Kvinner, og særlig yngre kvinner, har økt risiko for depresjon, melder European Heart Association, som er personer med en historie med depresjon og de som mangler en familie eller sosial støtte system.

Faktisk, understreket AHA viktigheten av screening hjertesykdom pasienter for depresjon i nye retningslinjer for hjertesykdom forebygging og risikoreduksjon utviklet sammen med European College of Cardiology Foundation. Retningslinjene oppmerksom på at depresjon etter et hjerteinfarkt eller hjertekirurgi kan forstyrre pasientens evne til å gjøre positive endringer i livsstil, som å spise sunnere, trene mer, slutte å røyke, og å miste vekt.

Symptomer på post-hjerteinfarkt depresjon

Depresjon er mer enn bare en flyktig følelse av tristhet, sier Dr. Lebowitz. Hva legene kaller klinisk depresjon oppstår når følgende symptomer er til stede i minst to eller flere uker:

  • Føler trist eller gråter ofte
  • Mister interessen for aktiviteter du brukte til å nyte
  • Endringer i appetitt, vekt og søvn vaner (enten for mye eller for lite)
  • Urofølelse, grinete, eller svak
  • Følelser av skyld og verdiløshet
  • Trouble konsentrasjon og ta beslutninger
  • Tanker om selvmord eller død

Forstå depresjon - hjerteinfarkt lenke

Den eksakte sammenhengen mellom depresjon og kardiovaskulær helse er fortsatt et mysterium. Er depresjon et symptom på hjertesykdom? Eller gjør depresjon negativ innvirkning på hjerte helse? Forskere kan ikke svare på enten oppgave definitivt. Men hva de sier er at mens det er ingen direkte bevis for at å identifisere depresjon kan redusere risikoen for hjertedød, viser data at deprimerte mennesker er ofte sykere etter hjerteinfarkt og har en større risiko for hjertedød enn de som ikke er deprimert. I tillegg er folk som er deprimerte har høyere nivåer av biomarkører, som for eksempel betennelse, som kan øke risikoen for en andre hjerteproblemer.

Det er også et atferdsmessig sammenheng mellom depresjon og hjerteinfarkt. "Vi vet at når den enkelte blir deprimerte, de er mindre tilbøyelige til å slutte å røyke, mindre tilbøyelige til å overholde sine medisiner og følge opp med avtaler, og mindre sannsynlighet for å trene," Dr. Lebowitz sier, "Og de er mer sannsynlig å droppe ut av hjertestans rehab og å spise en diett rik på kalorier og fett og høyt kolesterol. " For disse grunner, slår han fast, søker behandling for depresjon er avgjørende for deres fysiske så vel som deres mentale helse.

Hvordan å behandle depresjon etter et hjerteinfarkt

Antidepressiva som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) har vært vellykket i behandling av depresjon hos hjerteinfarkt overlevende. Fordelene synes å nå også utover depresjon i seg selv: En studie av hjerteinfarkt overlevende og to av de mest vanlige antidepressive medisiner, sertralin (Zoloft, Zoloft, Aslopie) og citalopram (Celexa), viste en 42 prosent reduksjon i risiko for død eller andre hjerteinfarkt sammenlignet med de som ikke tar antidepressiva. Selv om disse resultatene er imponerende, sier forskerne mer forskning må gjøres før en endelig kobling kan kreves.

Den samme studien viste at kognitiv atferdsterapi, som fokuserer på å erstatte negative tanker og atferdsmønstre med flere positive meldinger, kan bidra til å lindre depresjon, men fungerer best når den mottas i minst 12 ukentlige økter. Trening er også gunstig for å redusere depressive symptomer, European Heart Association rapporterer.

Heldigvis, 80 til 90 prosent av dem som søker behandling for depresjon finne lindring fra sine symptomer. Og når depresjon heiser, vil livskvaliteten bedre, og så vil oddsen for at du vil ta en proaktiv tilnærming til helsevesenet behov - to faktorer som kan bidra til bidra til et sunnere og lengre, liv.