Evb

Hjerte - sunne regler for å leve med psoriasis

Studier viser at psoriasis kan opp risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Her er hvordan du kan redusere sjansene dine og holde hjertet sunt.

Hvis du har psoriasis, kan risikoen for hjertesykdommer være høyere enn for noen som ikke har psoriasis.

Ifølge en studie publisert i Archives of Dermatology, personer med psoriasis har en høyere sjanse for en klynge av kardiovaskulære risikofaktorer som kalles metabolsk syndrom. De omfatter diabetes, høyt blodtrykk, lave nivåer av gode kolesterolet (HDL kolesterol), og høye triglyseridnivåer. (Kolesterol og triglyserider er typer av fett som sirkulerer i blodet, og kan tette arterier.)

Forskerne fant at nesten dobbelt så mange mennesker med psoriasis hadde trekk ved metabolsk syndrom (40 prosent) sammenlignet med de uten psoriasis (23 prosent). På European College of Cardiology møte i New Orleans, presenterte forskere fra University of Pennsylvania en studie kvantifisere i hvilken grad mer alvorlig psoriasis øker pasientens risiko for lidelse hjerteinfarkt eller hjerneslag eller dø av disse årsakene. Resultatet: En ekstra 6 prosent risiko for disse dårlige utfall som forekommer i løpet av de neste 10 årene - et tall som krever oppmerksomhet for å beskytte hjertet helse.

"Det viser seg at manglene som driver psoriasis er svært lik de som kjører metabolske problemer, som diabetes og hjerte-og karsykdommer," forklarer Joel M. Gelfand, MD, MSCE, en hudlege fra University of Pennsylvania Health System i Philadelphia og senior forfatter av studien.

Dr. Gelfand og hovedforfatter Nehal N. Mehta, MD, MSCE, direktør for inflammatorisk risiko i Penn Medicine forebyggende kardiologi program, oppmerksom på at hvis du har alvorlig psoriasis, bør du være mer aggressive i å håndtere dine risikofaktorer for hjertesykdom. Alvorlig psoriasis er psoriasis som krever behandling med ultrafiolett lys terapi eller muntlig medisiner.

Tre regler for et sunt hjerte
For alvorlig psoriasis, følger du disse enkle reglene for å forbedre ditt hjerte helse:

  1. Slutte å røyke. "Dette er regelen nr. 1," Gelfand understreker. Tallrike studier viser at røyking kan føre til hjertesykdom, og hjertesykdom kan føre til hjerteinfarkt, som kan være dødelig. Du er allerede større risiko for hjertesykdom hvis du har psoriasis, så hvorfor ville du ønsker å sette deg selv i ytterligere fare, spør Gelfand. Når du slutter å røyke, senker du risikoen nesten umiddelbart.
  2. Vedta en sunn livsstil. Dette inkluderer å få regelmessig mosjon og opprettholde en sunn vekt ved å spise en diett rik på frukt og grønnsaker og lite fett og sukker. Planlegg minst 30 minutter med aerobic trening minst fem dager i uken. Aerob trening inkluderer turgåing, jogging, sykling og svømming. Hjertet er en muskel og mosjon hjelper det til å fungere bedre, sier Dr. Mehta. Kjenn din midje-hofte ratio, og hvis det er for høyt, gå ned i vekt for å senke den. Studier viser at overvekt, spesielt rundt midten, stammer ditt hjerte. Også, redusere stress med trening og avslapping teknikker.
  3. Snakk med legen din om risikoen din Du bør vite hva blodtrykket, blodsukkeret (glukose), kolesterol -. Både HDL og LDL (lipoproteiner som transporterer kolesterol) - og triglyseridnivåer er, sier Gelfand. Hvis du er pre-diabetes eller diabetes, kan legen forskrive medisiner for å forbedre blodsukkernivået. Hvis kolesterolnivået er forhøyet, kan du ta medisiner for å senke dem, sier han. Kolesterol og diabetes også kan styres med mosjon og en spesiell diett. Anbefalingene for rekkevidden som kolesterol og triglyserider nivåer bør falle er basert på de for mennesker som ellers er friske, Gelfand notater. "Retningslinjene forteller oss at dersom pasientene har andre risikofaktorer, som for eksempel alvorlig psoriasis, bør vi bruke vår dømmekraft når det gjelder å kontrollere dem mer intenst for å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer."