Evb

Hjerte-sunn snacks

Å øke ditt hjerte helse, prøv disse sunne snacks

Når du ønsker en snack, kan det være vanskelig å tenke på din helse eller om god ernæring. Vi kjenner alle voldsom sult som slår når vi har hoppet over et måltid - gnage, growling magen som overstyrer rasjonell tanke, og krever at vi går rett til automaten på kontoret, iskrem i fryseren, eller fast- food restauranter som synes å være på hvert hjørne.

Rita Redberg, MD, direktør for kvinners hjerte-tjenester ved University of California, San Francisco Medical Center, sier forberedes for disse anledninger kan lage sunn å spise et blunk.

"Å ha god ting rundt hjelper mye," sier Dr. Redberg. "Hvis du venter til du er virkelig sulten -.. Det er da folk bukke under for sin søte tann det er når du gjør mindre kloke ernæringsmessige valg" Dr. Redberg, som har lånt henne kompetanse til kokebok forfattere, holder alltid tørket frukt og nøtter, som kirsebær, aprikoser, rosiner, mandler og cashewnøtter, på kontoret hennes.

Hva gjør en snack mat sunt for hjertet ditt?

Er hjerte-sunn snacks rik på fiber, omega-3 fettsyrer, og kalium, og kjente matvarer som frukt, grønnsaker, hele korn, og magre meieriprodukter passe regningen.

"Det er ganske enkelt å spise," sier Dr. Redberg, som legger til at billig hele korn og frukt og grønnsaker ofte koster mindre enn bearbeidet mat eller kosttilskudd. Og sistnevnte, understreker hun, er ingen erstatning for å spise sunt.

"Jeg tror folk får det falske inntrykk av at de ikke trenger å ta hensyn til hva de spiser, men kan bare ta noen kosttilskudd," sier Dr. Redberg. "Jeg tror ikke det er en god tilnærming."

Fabulous fiber

Havre og andre hele korn, bønner, sitrusfrukter, og selv jordbær inneholder løselig fiber, som naturlig binder seg til kolesterol og bidrar feie den ut av kroppen. Løselig fiber hjelper også beskytte hjertet ved å redusere "dårlig", LDL-kolesterolet, øke "gode" HDL kolesterol, og stabilisere blodsukkeret - som temmer sultfølelse.

Uløselig fiber, som ikke brytes ned under fordøyelsen, holde oss full og fornøyd. Rike kilder inkluderer hele korn, nøtter, grønnsaker og frukt.

Bærbare, fiber-pakket snacks inkluderer lav-fett popcorn, lav-fett hele korn kjeks, tørket wasabi erter, fersk og tørket frukt, skiver grønnsaker og hummus, skiver epler med mandel smør, og tørket bønne suppe mikser. Fiber-rik quinoa og nøtter er også høy i protein, som, fordi den er fordøyd sakte, hjelper oss til å føle fyldigere lenger.

Omega-3 fettsyrer

Fisk er ikke en typisk snack mat, men det er andre raske og enkle måter å få hjerte-beskyttende omega-3 fettsyrer.

Megan Mullin, en ernæringsfysiolog ved Canyon Ranch SpaClub i Las Vegas, anbefaler hardkokt omega-3 egg (egg som har blitt beriket med omega-3 fettsyrer - som finnes i de fleste dagligvarebutikker), individuelle porsjoner albacore tunfisk, dateres fylt med valnøtt halvdeler, stenket trail mix med valnøtter og gresskarkjerner, og bakken flaxseeds på alt fra salater til havremel.

Næringsstoffer slagkraftige

Sunn snacks beskytte hjertet på flere måter.

De fleste er fullpakket med næringsstoffer og er lav i usunn fett og tomme kalorier. Flavonoider, en av mikronæringsstoffer som finnes i frukt og grønnsaker, antas å bidra til å bekjempe aterosklerose eller åreforkalkning. Kalium, som finnes i appelsiner, poteter og valnøtter, blant andre matvarer, kan bidra til å senke blodtrykket.

Forskere studerer også om folat, som finnes i grønne bladgrønnsaker, og antioksidanter som vitamin C og karotenoider bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.