Evb

Hjerte - smarte grunner til å ta hensyn til høyt kolesterol

Bare fordi du ikke kan føle høyt kolesterol, betyr ikke at det er ingenting å bekymre seg for. Holde nivåer i sjakk er en viktig del av å opprettholde ditt hjerte helse. Her er hvorfor du bør ta hensyn.

Kjenner du dine kolesterol tall? Mange gjør ikke det. Og fordi høyt kolesterol ikke vil føre til noen fysiske symptomer, mange også vet ikke når sine nivåer pigg utover en sunn standard.

Mens høyt kolesterol ikke direkte årsaken hjerteinfarkt, er det fortsatt en av de ledende risikofaktorer for hjertesykdom, inkludert hjerteinfarkt og hjerneslag. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, mer enn 800.000 mennesker dør hvert år i Europa for slag, hjertesykdom og andre kardiovaskulære problemer.

Du er ikke alene hvis du har vært å neglisjere kolesterolet. Nesten to av tre voksne med tilstanden ikke kontrollere sine nivåer. Leger ofte foreskrive statiner for å hjelpe pasientene lavere kolesterol, men blant dem som har fått forskrevet statiner som høyt kolesterol behandling, mer enn halvparten ikke klarer å ta sine medisiner som anvist et år senere. Ti år etter diagnose, klatrer den statistikken til 73 prosent.

Høyt kolesterol risiko: hvorfor kontrollere det er viktig

Et høyt kolesterolnivå betyr at du har en unormalt høy andel av fett flytende i blodet ditt. Fett kan bryte av arterielle vegger og komme inn i blodet, hvor de blokkerer arteriene og øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Og til tross for hva du kanskje tror, ​​kjenne dine tall når du er ung er like viktig.

"Ofte ignorerer yngre mennesker behandler sine høyt kolesterol fordi de ikke kan føle noe galt", sier Yazid Fadl, MD, MPH, en kardiolog med Indiana University Health i Indianapolis. "Dette er det verste de kunne gjøre."

Kolesterol kan bygge opp langs blodårene i årevis før et hjerteinfarkt, i likhet med voksaktig buildup langs rørene i et hus, sier Dr. Fadl. Noen ganger kolesterol kan lekke inn i blodet uten forvarsel, tette hele arterien, og forårsake et hjerteinfarkt. I andre tilfeller, fører det til brystsmerte og ubehag.

Slag er en annen alvorlig konsekvens. Et hjerneslag følger den samme mekanismen som et hjerteinfarkt, forklarer Fadl, men på et annet sted - hjernen. "Noen mennesker vet ikke at hvis du har lidd et slag, er du mer utsatt for hjerteinfarkt og vice versa", sier han.

Andre komplikasjoner relatert til høyt kolesterol er erektil dysfunksjon, problemer med å gå, og med tap av et ben på grunn av dårlig sirkulasjon. Arteriene som går til hjernen og hjertet også gå til den nedre delen av kroppen, og kolesterol kan begrense noen arterie.

Høyt kolesterol risiko: vet hjerteinfarkt og hjerneslag faresignaler

I tillegg til å kjenne dine cholesterol tall, bør du kjenne symptomene på hjerteinfarkt: brystsmerter eller ubehag, smerte eller ubehag i andre områder av overkroppen inkludert armene, mage, rygg, nakke eller kjeve, kortpustethet; kvalme, svimmelhet, og en kald svette.

Advarsel tegn på hjerneslag inkluderer følelsen som du har den verste hodepine av livet ditt, en manglende evne til å kommunisere, plutselige synsforstyrrelser, bremset eller sløret tale, og plutselig nummenhet eller svakhet i kroppen, spesielt på bare én side.

Hvis du opplever noen av disse symptomene, ringe 911 umiddelbart.

Høyt kolesterol risiko: vet nummeret ditt

Ikke vent til det er for sent. Fadl antyder en kolesterol sjekk for alle som ikke har hatt en i fem år. "Yngre mennesker bør også se deres primære omsorg lege minst en gang hvert annet år for en sjekk, og ikke bare når de er syke -. Din lege trenger å se deg i en sunn tilstand å nøyaktig undersøkelse og diagnostisering av eventuelle problemer" Når det er sagt Følg legens råd. Alder og risikofaktorer vil avgjøre hvor ofte han mener du trenger en kolesterol test.

Til slutt, kan bare en lege skape den rette behandlingen plan for deg, basert på dine risikofaktorer. Men det er ting alle kan gjøre for å bidra til lavere kolesterol. Spise en godt balansert kosthold (inkludert masse fiber), kan opprettholde en sunn vekt, slutte å røyke, og trene regelmessig alle forbedre kolesterolnivået og din generelle helse.

For de siste nyhetene og informasjon om leve et hjerte-sunn livsstil, følger på Twitter fra redaktørene av.