Evb

Hjernesvulst støttegrupper

Å snakke med mennesker med lignende frykt og erfaringer kan være akkurat den medisinen du trenger for å komme gjennom det som ligger foran.

Hvis du har blitt diagnostisert med en ryggmarg eller hjernesvulst, kan en støttegruppe hjelpe deg bedre takle sykdommen din. Å være rundt mennesker som deler samme frykt og erfaringer kan gi en grad av komfort som dine kjære ofte ikke kan. Plus, kan du plukke opp verdifulle tips om behandling og gjenvinning fra andre pasienter som har vandret en lignende bane.

"Folk som ikke vet hva du går igjennom kan slags føle deg bedre, men det er annerledes når det er noen i samme situasjon", sier Vinnie Basile av Gips, Colorado, som ble diagnostisert med en astrocytom i 1997 da han var 12 år gammel.

Hjernesvulst: typer støttegrupper

Det er alle typer støttegrupper tilgjengelig, avhengig av dine behov og preferanser. Typer støtte grupper inkluderer:

  • I-person grupper. Støtte grupper som møtes i person vanligvis komme sammen med jevne mellomrom for å dele sine erfaringer og hjelpe hverandre gjennom vanskelige tider.
  • Online grupper. Internett tilbyr en rekke nettbaserte støttegrupper hvor du kan snakke med andre mennesker som også har en hjerne eller ryggmarg tumor. Men vær forsiktig: Helsepersonell kan ikke være overvåking hva som er sagt i chatterom og på oppslagstavler. Så alltid spørre din medisinske teamet om eventuelle behandlinger eller behandlinger du lærer om i disse gruppene.
  • Terapigrupper. Terapigrupper er organisert av en mental helse profesjonell som leder gruppen i en rådgivning session der medlemmene blir utfordret til å vokse og lære gjennom sine erfaringer. Terapigrupper er spesielt nyttig for personer som har følelsesmessige problemer som depresjon.
  • Utdanningsgruppe. Et pedagogisk gruppe er en stor ressurs hvis du er ute etter mer informasjon om ryggmargen eller hjernesvulst. Det innebærer som regel en ekspert presentasjon etterfulgt av en spørsmål-og-svar sesjon eller diskusjon.
  • Familien støtte grupper. Hvis familien din har en vanskelig tid med din diagnose og behandling, kan de dra nytte av en familie støttegruppe bestående av andre mennesker som har slektninger i lignende situasjoner.

Hjernesvulst: Fordeler med støtte grupper

Etter Basile ble diagnostisert med sine svulster, ble han med en støtte gruppe tenåringer som møtte månedlig. "Når du kommer sammen med mennesker i en lignende situasjon som dette, er alles sykdom videregående og alle er der for å bare ha det gøy og få tankene bort ting," sier han. "Alle vet hva du går gjennom."

Uansett hvilken type gruppe du velger, kan det gi deg mange fordeler, blant annet:

  • Kameratskap. Blir diagnostisert med en ryggmarg eller hjernesvulst kan isolere, og komme sammen med andre mennesker som går gjennom det kan få deg til å føle deg mindre alene.
  • Følelse av hensikt. Siden du kan gi folk med støtte og tips for å takle sin sykdom og dens behandling, være del av en støttegruppe kan legge mening til livet ditt, og at du skal føle oppnådd.
  • Utdanning. Du kan også lære av andres erfaringer, siden folk som er videre langs i behandlingen kan være i stand til å gi deg innsikt og tips for å takle det som ligger foran.
  • Emosjonell healing. En støttegruppe kan være et flott sted for deg å gi slipp på noen av de innestengte følelser som du opplever.

Finne en hjernesvulst støttegruppe

Spør din lege om de kan anbefale en ryggmarg og hjerne svulst støtte gruppe i ditt område. Du kan også søke på Internett for online support grupper, for eksempel Braintrust.org, National hjernesvulst samfunnet, Cancercare og google.com. Noen av disse organisasjonene kan også være i stand til å hjelpe deg å finne et personlig støtte gruppe i ditt område.

Å finne ut hvilken type støtte gruppe vil fungere best for deg kan ta litt tid. Du kan delta på en sesjon når du først diagnostisert og synes det er unhelpful eller ubehagelig. Men som tiden går, snakke med folk med lignende historier kan være akkurat den medisinen du trenger for å komme gjennom det som ligger foran.