Evb

Hjernesvulst: Omsorgssvikt langveis fra

Omsorg for en kjær når du bor langt unna er utfordrende. Men det er mange måter du kan hjelpe, for eksempel arrangere hjemmetjenesten, sette opp avtaler, og betale regninger.

Omsorg for en kjær med en hjernesvulst presenterer en dobbelt whammy hvis du bor langt unna: Ikke bare må du gripe med diagnosen, men du må også regne ut din rolle og hvordan du kan hjelpe din kjære på avstand.

Ifølge National Brain Tumor Society, er en av de første skritt for en langdistanse omsorgsperson å ta for å finne ut hvem som vil være den primære og sekundære omsorgsperson. Hvis din kjære ikke er kognitivt svekket fra hjernesvulst og kan håndtere sine saker, bør du enkelt kunne gi nødvendig bistand fra avstand.

Men hvis din kjære ikke kan ta avgjørelser eller styre sin egen omsorg, er det avgjørende å sikre at hans daglige behov blir møtt. Finn venner og familiemedlemmer som kan tonehøyde inn etter behov, eller leie hjemmetjenesten for å hjelpe. Det andre alternativet: Vurdere flytting, enten for deg selv eller for hjernesvulst pasienten.

Hjelpe noen med en hjernesvulst kan være svært vanskelig, forklarer Charles Goodstein, MD, klinisk professor i psykiatri ved New York University School of Medicine. Med en hjernesvulst, sier Dr. Goodstein, du har å gjøre med de fysiske aspekter av sykdommen samt forverret hjernefunksjon. Personen kan ha en total forandring i personlighet, eller være ute av stand til å gjøre ting han en gang gjorde.

Goodstein råd: "Finn måter å skape en arbeidsdeling i familien eller samfunnet."

Omsorgssvikt langveisfra: måter du kan hjelpe

Gjør det til en prioritet å møte din kjære en behandlingsteamet i person i utgangspunktet, og bruke dette møtet som en mulighet til å finne ut den beste måten å holde kontakten, samt hva samfunnets ressurser er på hånden for mennesker med hjernesvulst. Noen sykehus tilbyr telekonferanse for familie møter, andre lar deg fakse eller e-post spørsmål eller bekymringer før utnevnelsen.

En annen måte du kan hjelpe er å ringe og betale regninger på vegne av din kjære. For eksempel kan du sortere gjennom de nødvendige forsikringer papirarbeid og håndtak post. Du kan også sette opp avtaler og orkestrere daglig hjelp - alt fra en avstand. Så lenge du har en telefon og en langdistanse plan, er det mange måter du kan bidra til din kjæres omsorg. Hvis mulig, få en kopi av den lokale telefonkatalogen, slik at du vil ha fylkeskommunale og statlige tjenester tall hendig.

Du bør også vurdere elektroniske ressurser, for det er mange nettsteder som gir relevant informasjon for langdistanse omsorg for en kjær med en hjernesvulst. Dette er også tiden for å opplyse deg om juridiske og forsikring saker. Få kopier av din kjære er:

Hvis din kjære ikke viser tegn til bedring, og døden er nær forestående, sørg for at du kjenner hans ønsker og ønsker for begravelsen.

Omsorgssvikt langveisfra: den menneskelige kontakten

Hold kontakten med din kjære med vanlige telefonsamtaler og e-poster. Hvis dere begge har en datamaskin, bør du vurdere en plug-in kamera for hver av dere, og dette gjør at du kan videochatte uten kostnader. Prøv å besøke din kjære så mye du kan. Hvis arbeidet er å hindre deg i å se din kjære, snakke med sjefen din om å ta fri fra jobb eller se om du kan jobbe ut av byen for en stund. Mange ganger vil arbeidsgivere overraske deg med sin positive respons i tider med nød.

Omsorgssvikt, uansett hvor nær eller langt unna du er, er stressende og vanskelig. Mange omsorgspersoner er fylt med sorg og skyldfølelse at de ikke kan være der for sine kjære på en jevnlig basis. Men på et tidspunkt må du akseptere situasjonen for hva det er og ta vare på deg selv, også. Spise godt, trene, finne en venn eller terapeut å snakke med om dine følelser, og, viktigst, ikke vær redd for å be om hjelp. Du kan fortsatt være der for din kjære, selv om du ikke kan være der i person.