Evb

Hjernesvulst: coping med diagnosen din

Å være diagnostisert med hjernesvulst er skremmende og kan la deg følelsen håpløs. Søk råd fra folk som har vært der før deg.

Selv om mange mennesker kan og vil leve produktive liv etter å ha blitt diagnostisert med hjernesvulst, er det ingen fastsatt regler om hvordan du skal gå om å akseptere denne nye virkeligheten og konfrontere de utfordringene som ligger foran oss. Det er fordi de egenskapene som definerer din hjernesvulst-sin beliggenhet og type - sammen med foreskrevet behandling og personlighet, gjør din diagnose unik for deg.

Hva du kan gjøre, men som du forme din nye "normalt" liv, er å forstå og gjenkjenne følelser og utfordringer du føler.

Hjernesvulst: livet etter diagnosen

Mange pasienter diagnostisert med hjernesvulst sammenligne flommen av følelser de føler ved mottak diagnosen å gjøre narr av en berg-og dalbane. Selv om hver person vil oppleve ulike følelser for ulike lengder av gangen, de fleste vanligvis beveger seg gjennom disse fasene:

  • Denial
  • Anger
  • Harme
  • Depresjon
  • Resignasjon
  • Aksept

Men depresjon, sammen med angst, kan plage pasienter i hele behandling og gjenvinning.

Hjernesvulst: utdanne deg selv

Å vite hva du er opp mot vil gå langt i å hjelpe deg med å gjenvinne tillit og håndtere det som ligger foran. "Vi var så lettet at Madeline gjort det gjennom kirurgi... og at det syntes hun var greit," sier Kristen Kojeszewski, av Bartonsville, Pa, hvis datter Madeline ble diagnostisert med hjernesvulst for fem år siden, i en alder av tre. "Det var ikke før senere at vi innså at hun ikke var den samme tre-åringen som hun var før. Vi måtte lære sammen hvordan du kan hjelpe henne."

For å gjøre dette, spurte Kojeszewski spørsmål, lest mye, og forsket på nettet, som hun fant å være en stor hjelp. Venner og familie kunne ikke hjelpe, Kojeszewski sier, fordi de ikke visste noe om utfordringene hennes familie var overfor.

Hjernesvulst: kommunisere

Hold snakker med familie, venner og behandlingsteam. Dette trinnet er avgjørende, spesielt siden det er ingen enkel måte å diskutere hjernesvulster. Hvis du er ukomfortabel om å bryte nyheter eller forklare en spesifikk behandling, spør legen om råd eller har dine kjære bli med deg til din avtale. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med hjernesvulst, diskutere alle dine bekymringer med legen sin. Forklar hva som vil skje under operasjonen og behandling og berolige barnet som hun gjorde ingenting for å føre til hjernesvulst.

Hjernesvulst: oppsøke andre

Mens venner og familie vil gi kjærlighet og støtte, kan du også finne trøst i de som har opplevd den samme diagnose. Hjernesvulst støttegrupper tilby realistisk emosjonelle og noen ganger åndelig støtte. "Siden hjernesvulster og deres behandlinger kan påvirke så mange aspekter av livet, mange hjernesvulst pasienter, overlevende og omsorgspersoner synes det er nyttig å få kontakt med andre i hjernesvulst samfunnet," sier Mary P. Lovely, PhD, RN, medisinsk informasjon spesialist med National Brain Tumor Society (NBTS). Dr. Lovely anbefaler å oppsøke praktisk og emosjonell støtte fra store behandlingssentre samt fra organisasjoner, som NBTS, kan det gi lokale eller virtuelle ressurser og tilkoblinger.

Hjernesvulst: fortsette å leve ditt liv

Med midlertidige eller varige fysiske og følelsesmessige utfordringer å omgå, må du gjøre noen justeringer i hverdagen. For eksempel kan tretthet, et vanlig symptom på hjernesvulst pasienter, forlater du klarer å spille 18 hull golf, men du kan være opptil slå noen baller på puttinggreenen. Det hjelper hvis du prioritere dine mål og aktiviteter, bestemme hva som er viktigst og hva som må bli gjort.

En hjernesvulst diagnose vil sette deg på en annen vei enn du opprinnelig hadde startet, men konfrontere utfordringene og følelser knyttet til dette kompliserte diagnose vil hjelpe deg å gå videre.