Evb

Hjelpe søsken etter et barns leukemi diagnose

De har det vondt, også. Så mens oppmerksomheten er åpenbart fokusert på barn med leukemi, husk at brødre og søstre opplever også dette knusende slag.

Barnet hadde nettopp blitt diagnostisert med leukemi. Og mens en leukemi diagnose er ikke nødvendigvis så ille som det en gang var for barn, vil det likevel snu din verden innsiden ut.

De andre barna er også fanget opp i denne hendelsen. Deres bror eller søster, den de spilte med, kjempet med, og identifisert med, er veldig syk. Og mens tallerkenen din er full akkurat nå, må du gjøre plass til andre barn, som trenger din oppmerksomhet også.

Når ett barn har leukemi: 10 tips for å hjelpe søsken takle

  • Snakke ut om det. Når en bror eller søster er diagnostisert med leukemi, kan det være et knusende følelsesmessig slag for barn som ikke er syke. "Noen vil kanskje føle at det er deres skyld, skyldfølelse og anger ting de gjorde til sine søsken," sier Robin Goodman, PhD, direktør for AboutOurKids.org og direktør for Public Education Programs ved New York University Child Study Center. Kommunikasjon er nøkkelen i disse situasjonene. Avhengig av barnets alder, kan foreldrene må justere sine forklaringer, men det er viktig å være så ærlig som mulig. Også, la barna vite at det er greit å være redd, engstelig, trist og sint.
  • Svare på deres spørsmål. Søsken kan stille spørsmål som bringer rå emosjonelle bekymringer i forkant. De ønsker å vite hva som vil skje hvis deres søsken dør - fra den emosjonelle virkningen til hva som vil skje med tingene sine. Hvis de ikke ønsker å stille spørsmål, men ikke tvinge dem, sier Goodman. La dem håndtere på sin egen måte.
  • Tilby konstant emosjonell støtte. Alle i familien trenger å erkjenne de kan trenge noen emosjonell støtte, inkludert søsken. Foreldre må være klar til å tilby dette for sine andre barn, enten det er gjennom en tro program, en profesjonell terapeut, eller enda en skole veiledning rådgiveren. En annen ting å vurdere: Ha minst en av foreldrene tilgjengelig for søsken hver dag.
  • Introdusere dem til likesinnede. Ingen vil forstå hva det syke barnet søsknene går gjennom bedre enn et annet barn som har søsken har leukemi. Se gjennom støtte gruppe kanaler som leukemi og lymfom Society, CancerCare, European Cancer Society, og Starlight.org for andre barn som kan identifisere og være villig til å e-post eller chatte med din syke barnets søsken.
  • Behandle dem alle det samme. Goodman sier en av de mest urovekkende ting hun ser foreldrene til syke barn gjøre er å totalt endre måten de behandler dem. Som antyder til søsken som det syke barnet kan dø, sier hun. Du må erkjenne og vurdere sin sykdom, men ikke behandle dem som en skjør stykke Kina som kan bryte.
  • Hold deg våken til deres skiftende behov. Kids som søsken har kreft har mistet mye, sier Goodman. "De kan ha mistet en lekekamerat, en venn," sier hun, "men de også miste sin følelse av normalitet." Husk at barna som ikke er syke også arbeider med tap og omveltninger, og så det er viktig å behandle dem med medfølelse. Hold deg våken til eventuelle endringer i sin oppførsel, og når de ser deg gråte og under stress, berolige dem om at du vil komme gjennom dette.
  • Prøv å holde en normal rutine. Et av de mest opprørende ting for alle i familien kan være samlet vraket av sin normale dag-til-dag liv. Prøv å holde søsken 'rutine så intakt som mulig.
  • Lag en hjelp nettverk. Hvis du trenger hjelp til å gjøre ting så normalt som mulig, og deretter be om det, selv om spør er vanskelig, sier Goodman. For eksempel verve venner og familie til å kjøre søsken til aktiviteter etter skoletid når du ikke er i stand til.
  • La dem fortelle deg hva de trenger. Ikke tving det du oppfatter søsken behov for å være på dem, sier Goodman. La dem takle på sin egen måte, og bare fortsette å elske dem og prøve å hjelpe dem å opprettholde noen skinn av normalitet, sier hun.
  • Hjelpe dem å bli involvert. Dine andre barn trolig vil ønske å hjelpe men de kan i løpet av denne familien krise. Avhengig av deres alder, la dem skifte bleier, lese historier, eller hjelpe til med lekser.

Sykdom av ett barn ikke påvirke hele familien, men dette kan være en tid når alle kommer sammen, og hvis hver medlemmets følelsesmessige behov kan bli hjulpet, blir en sterkere familie enhet som resultat.