Evb

Hjelpe en partner med svangerskapsdiabetes

Svangerskapsdiabetes behandling innebærer trening, ernæring og hvile - og en støttende partner kan hjelpe til med alle disse.

Hvis partneren din har svangerskapsdiabetes, kan hun ha hendene fulle administrerende hennes ernæring, trene regelmessig, og holder øye med henne blodsukker og legebesøk. Legg dette til alle de normale påkjenninger som går langs med å være gravid, og det bør være åpenbart at hun kunne bruke din hjelp.

"I løpet av min kones første graviditet sannsynligvis hun hadde mild svangerskapsdiabetes, men under andre svangerskap var det mer opplagt og hun trengte mye mer hjelp,» forteller Bill Taylor fra Danbury, Connecticut "Jeg lærte å tenke på å håndtere graviditet som et team innsats. jeg gikk sammen på alle legebesøk som jeg kunne, og vi lærte å håndtere svangerskapsdiabetes sammen. "

Hjelpe med svangerskapsdiabetes behandling

Holde svangerskapsdiabetes under kontroll krever en kombinasjon av trening, sunn mat, blodsukkerkontroller, og i noen tilfeller til medisiner kontrollere blodsukkeret. Målet med behandlingen er å opprettholde en relativt normal og konstant blodsukker. Alt dette krever opplæring om svangerskapsdiabetes og konstant årvåkenhet for å sikre at behandlingen virker. Partnere kan være en stor hjelp i denne prosessen. Slik gjør du:

  • Utdanning. Din partner må jobbe tett med sine leger og diabetes lærere til å lære om håndtering av svangerskapsdiabetes. Det er mye å lære. Som en partner, bør du også vite når glukose testing bør gjøres og hva målet målingene er. Testing hennes blod sukker bør gjøres til bestemte tider på dagen for å se om trening og kosthold er å holde blodsukkeret under kontroll. Du kan hjelpe ved å minne din partner når du skal sjekke og hjelpe henne å holde styr på alle tallene.
  • Ernæring. Personer med svangerskapsdiabetes må være forsiktig med hva de spiser og hvor ofte de spiser. Din partner bør spise tre små måltider om dagen sammen med 2:58 snacks med jevne mellomrom. Hun bør spise hele korn mat med høyt fiber og masse frukt og grønnsaker. Selv om hennes diabetes pedagog vil hjelpe henne å utvikle en næringsrik spising plan, kan du også være støttende ved aktivt å hjelpe henne til å spise godt. "Jeg har alltid sørget for at min kone aldri hoppet over et måltid, og hvis vi gikk ut jeg alltid minnet henne om å ta en liten matbit. Jeg ville gjerne sørge for at hun hadde sprakk i lommeboka hennes," husker Taylor.
  • Utøve. Fysisk aktivitet er en svært viktig del av svangerskapsdiabetes behandling. Trening hjelper forbedre din partner respons på insulin, og dermed senke hennes blod sukker. Sørg for at hennes øvelse plan er godkjent av legen hennes, og husk at jo mer det kan faktisk føre henne blodsukkeret blir for lavt. En fersk studie publisert av European Diabetes Association fant at en av de beste måter å motivere kvinner med svangerskapsdiabetes å trene er gjennom oppmuntring fra sin partner. "Walking var den beste øvelsen for min kone. Vi vil planlegge regelmessige ganger for å gjøre våre daglige turer sammen," sier Taylor.
  • Fysisk støtte. Ett symptom på hyppig både diabetes og graviditet generelt økes tretthet. Taylor husker at sent i hans kones graviditet, rutineoppgaver og ta vare på sin første baby kan være overveldende til tider. "Jeg kunne se hvor sliten hun fikk. Jeg virkelig måtte plukke opp slakk å gi henne tid til å hvile og samle krefter." Hjelpe din partner med ansvar rundt huset kan gi henne mer energi til å fokusere på henne og det ufødte barnets helse.
  • Emosjonell støtte. Ha diabetes og være gravid er stressende. Kroppens naturlige reaksjon på stress er å prøve å gjøre mer energi fra glukose i kroppens celler, men denne prosessen er svekket hos kvinner med svangerskapsdiabetes. Som et resultat, kan stress og ta enda mer av bompenger. "Jeg tror det lettet mye av min kone er stress å vite at vi var begge involvert i svangerskapet sammen. Noen ganger bare å være støttende og kjærlig er den beste [ting] du kan gjøre," sier Taylor.

Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes har økt risiko for å utvikle både type 2 diabetes og svangerskapsdiabetes under en fremtidig graviditet. Du kan hjelpe din partner redusere disse risikoene ved å støtte henne i å opprettholde en sunn vekt, god ernæring og regelmessig mosjon. Disse sunne vanene er bra for både deg og vil også sette et godt eksempel for dine barn.