Evb

Hjelpe barnet ditt med bipolar lidelse opprettholde skolens krav til ytelse

Selv med behandling, kan symptomer på bipolar lidelse være vanskelig å administrere og kan gjøre skolen utfordrende. Regelmessig og ærlig kommunikasjon med barnet og hans eller hennes lærere, rådgivere, trenere og skoleledere kan være den viktigste faktoren i å hjelpe barnet lykkes.

Utdanning fagfolk er eksperter på å hjelpe studenter med spesielle behov, men for å gjøre det, må de holdes oppdatert og informert om hva de kan gjøre for å hjelpe. Ifølge loven er skolekretser pålagt å sørge for at studenter med tilstander som bipolar lidelse er gitt rom for å hjelpe dem å lykkes.

Du skal arbeide med barnet og hans eller hennes lærere og rådgivere for å utvikle en individualisert utdanningsprogram (IOP) som tar hensyn til barnets behov. En detaljert IOP lar hver lærer og medarbeider som jobber med barnet ditt vet nøyaktig hva han eller hun kan gjøre for å hjelpe barnet. IOP krever regelmessige vurderinger og møter for å gjøre justeringer og holde tritt med eventuelle endrede behov.

Noen overnattingssteder som skolen kan gjøre for å hjelpe barnet ditt er:

 • Redusere lekser eller utvide tidsfrister for oppgaver eller tester.
 • Slik at en sen start på skolen hvis barnet har problemer med tretthet eller ikke sove om natten.
 • Utpeke en kunnskapsrik medarbeider barnet kan gå til hvis det er nødvendig i løpet av skoledagen.
 • Gi spesiell oppmerksomhet eller hjelp i timene hvis barnet trenger hjelp til å sitte stille eller fokusering.
 • Gir en liten klasse størrelse, noe som kan bidra til å forbedre ditt barns evne til å fokusere under maniske episoder. Bipolar lidelse påvirker ikke barnets intelligens, slik at barnet bør ikke nødvendigvis være plassert i en spesiell utdanning klasse med barn som har læring utfordringer.
 • Ha daglig eller ukentlig kommunikasjon mellom foreldre og lærere (via telefon, notater, eller e-post) om barnets atferd og fremgang både hjemme og på skolen.
 • På sommerskole, for å holde barnet på riktig klasse nivå hvis han eller hun savner for mye skole under den ordinære skoleåret.
 • Gi veiledning under lengre fravær.
 • Ved hjelp av et tastatur eller spilt inn en forelesning om barnet har problemer med å fokusere når du tar notater.
 • Plassere barnet i berikelse programmer, slik som kunst, musikk, eller andre områder der barnet viser styrke, for å bidra til å redusere kjedsomhet.
 • Å tillate ubegrenset tilgang til vann fontenen og bad, spesielt i maniske episoder når man holder hans eller hennes kropp fremdeles kan være utfordrende.

Under en alvorlig depressiv eller manisk episode, må du kanskje be om en "time-out" fra tunge faglige krav til barnet ditt for å bidra til å redusere stress og for å holde barnet fra å falle for langt bak. Barnet ditt trenger kanskje ikke en reduksjon i skolearbeidet for de fleste humør episoder, men hvis symptomene er alvorlige, kan denne reduksjonen bidra til å holde barnet på sporet på skolen. Du kan også være lurt å vurdere å få ekstra hjelp (for eksempel en veileder) når det er nødvendig for å hjelpe barnet ditt med å holde tritt med skolearbeidet.

Hvis barnets symptomer er alvorlige

Hvis barnets symptomer er alvorlige, kan plassering i en dag sykehus eller bolig behandlingssenter som behandler barn med bipolar lidelse være nyttig i møte barnets behov i løpet av en lengre sykdom. Men disse behandlingssentre er ikke alltid tilgjengelig. Det kan også være nyttig hvis en utpekt lærer på ditt barns skole er spesielt trent i å håndtere barn som har bipolar lidelse. Denne personen kan være en god ressurs og en "trygg person" for barnet ditt å gå til for å få hjelp i løpet av skoledagen, hvis det er nødvendig.

Hvis skolen din ikke er å forstå eller ikke støtter ditt barns spesielle behov for periodisk redusert skoleprestasjoner, kan du være i stand til å arbeide med barnets lege for å få disse behovene møttes i skolesystemet. Støtter barnet, samtidig som det ikke lar barnet bruke bipolar lidelse som en unnskyldning for å gå glipp av oppdrag, kan hjelpe ham eller henne utvikle seg og lykkes faglig og sosialt.