Evb

Hjelp for spiseforstyrrelser i college

Alle ønsker å passe inn og ser flott ut når du går til college, så det er ikke rart at studenter er en høy-risiko aldersgruppe for spiseforstyrrelser. Finn ut advarselen tegn på spiseforstyrrelser, og hvordan du får hjelp.

Litt slanking her og der og se på kaloriinntaket kan være sunt, så lenge du går om det med riktig tenkemåte. Men folk som er besatt av kroppsvekt, body image, og maten har et usunt forhold til kroppen sin og dietter - og kan lide av en spiseforstyrrelse som bulimi eller anoreksi.

Spiseforstyrrelser: Vet statistikken

Spiseforstyrrelser er overraskende vanlig på høyskoler, og noen former er mer vanlig enn andre.

"Anoreksi er den minst vanlig i alle aldersgrupper," sier Leslie Heinberg, PhD, direktør for atferdsmessige vitenskaper for bariatric og Metabolsk Institute ved Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio. "I slutten av tenårene til tidlig 20-årene, har 1,4 prosent av befolkningen sykdommen priser på bulimi er det dobbelte -. 2,8 prosent."

Personer med bulimi spiser store mengder mat, føler seg skyldig, og deretter purge, enten ved oppkast eller ta avføringsmidler. Personer med anoreksi prøver å sulte seg selv.

Kriteriene for diagnostisering disse spiseforstyrrelser er ganske strenge, sier Heinberg, men det er fortsatt mange mennesker som faller mellom spiseforstyrrelser og et sunt forhold til mat. Disse menneskene har det som kalles delvis syndrom, og hun sier at de utgjør om lag 4,5 prosent av høgskolen befolkningen.

Hvis du legger sammen alle tallene i denne college-alderen, sier Heinberg, mellom 7 og 10 prosent vil ha betydelige spise problemer.

Spiseforstyrrelser: ikke spesifisert

Den mest kjente spiseforstyrrelser er anoreksi og bulimi, men disse er ikke de eneste. En annen klassifisering av spiseforstyrrelser kalles "spiseforstyrrelser ikke er spesifisert", og omfatter en annen tilstand - overspising - som har fått mer oppmerksomhet de siste årene. Overspising innebærer episoder av overdreven matinntak, men blir ikke fulgt av sletting som er bulimi. Overspising er mer vanlig hos overvektige individer. Behandlingen er lik som for andre typer spiseforstyrrelser, og kan inkludere en kombinasjon av antidepressiva og psykoterapi.

Spiseforstyrrelser: faresignaler

Med kroppsbilde og kosthold være felles bekymringer i college, kan det være vanskelig å skille mellom noen som har å kutte ned litt på kveldsåpne pizza og fast food løper, og noen som virkelig har en spiseforstyrrelse.

Her er noen av de vanligste faresignalene for å få øye på en spiseforstyrrelse i deg selv eller en venn:

  • Renselse. "Rydding oppførsel er aldri en del av et sunt kosthold," sier Heinberg ", og bør vurderes et rødt flagg."
  • Never-ending slanking. De fleste mennesker har en vekt-tap mål og er fornøyd når de møter den. "Hva er mer bekymringsfullt er det når folk mister vekt og i stedet for å føle seg bedre, de begynner å føle seg verre og holde å ha stadig skiftende nedadgående vekt-tap mål", sier Heinberg.
  • Isolasjon. "Å spise er en veldig sosial aktivitet, og selv når folk er kosten de fortsetter å engasjere seg i mange sosiale aktiviteter," sier Heinberg. Men folk med spiseforstyrrelser begynne å hoppe ut på romkamerat middager og andre sosiale aktiviteter som involverer mat.
  • Alvorlige næringen begrensninger. Vi snakker ikke bare om kvantitet, men også hvilke typer mat og hvordan den er spist. Personer med spiseforstyrrelser har en tendens til å være ekstremt stiv i hva slags mat de vil spise - bare spise en bestemt mat og nekter å spise noe annet, for eksempel - og de har mat ritualer, sier Heinberg. De kan kutte opp maten i små biter eller har en bestemt måte å spise som de bare nødt til å følge.

Spiseforstyrrelser: karakterer er ikke en indikator

Studenter med spiseforstyrrelser som fortsetter å gjøre det bra på skolen tror kanskje at de er sunne, ellers sine karakterer ville reflektere det. Men Heinberg sier det er ikke alltid tilfelle.

«Ofte, i hvert fall tidlig i sykdommen, er folks karakterer påvirkes ikke," bemerker Heinberg. Senere kan obsessive øvelse forstyrre studere, og karakterer kan skli. "Noen ganger kan de selv gå opp fordi heller enn å gå ut med venner, de isolerer og de tilbringer mer tid med fokus på karakterer," Heinberg sier. Karakterer viser ikke mye tegn en eller annen måte når det kommer til spiseforstyrrelser, atferd vedrørende mat og sosiale aktiviteter gjør.

Spiseforstyrrelser: å få hjelp

Høyskoler er vel klar over den høye forekomsten av spiseforstyrrelser, og vanligvis tilbyr rådgivning og annen hjelp. Komme din venn - eller deg selv - for å ta imot hjelp er en større utfordring enn å finne den.

De fleste mennesker med spiseforstyrrelser ikke ønsker hjelp og er motstandsdyktig mot behandling, sier Heinberg. Så du må være forsiktig i tilnærmingen din, og komme med forslag om å snakke med noen, for eksempel en rådgiver.

"Jeg vil oppfordre dem til å snakke med rådgivning sentrum eller RA [bosatt assistent] eller noen i studentlivet for å hjelpe dem med å få den støtten de trenger," antyder Heinberg, som legger til at du også kan snakke med vennen din, fortelle henne om din bekymringene, og ta kontakt med din venns familie.