Evb

Hjelp for overflødig hud etter vekttap

Overflødig hud igjen etter et stort vekttap kan være skjemmende og ubehagelig. Finn ut om mulighetene for å stramme overflødig hud.

Kall det overflødig hud, hengende hud, eller - som leger gjør - "tissue slapphet," problemet med hva de skal gjøre med løs hud etter betydelig vekttap er den samme. Mange føler at å håndtere overflødig hud er et nødvendig skritt i å fullføre sin vekt-tap reisen.

Vekttap og overflødig hud: hva du kan oppleve

Enten du vil ha overflødig hud etter vekttap avhenger av hvor mye vekt du mister, og kvaliteten på huden din, sier plastisk kirurg Jorge de la Torre, MD, direktør for Senter for Avansert Kirurgiske Estetikk ved University of Alabama i Birmingham. Det er vanskelig å forutsi nøyaktig hvor vekttap vil påvirke kroppen din. Han råder venter for et par måneder etter at du når målet ditt i vekt slik at vekten stabiliserer og kroppen din legger seg inn i sin nye vekt.

Vekttap pasienter kan finne sine overflødig hud:

 • Er ubehagelig under sine daglige aktiviteter
 • Kan være vanskelig å holde rent og tørt
 • Gjør det vanskelig å kle stilfullt
 • Er rett og slett lite appellerende

Løs hud oppstår i et antall steder inkludert:

 • Under armene
 • På ryggen (rundt bra linje)
 • På midjen og magen
 • På baken
 • På lårene
 • Rundt knærne

Den gode nyheten er at det finnes løsninger som kan ha deg følelsen trygg i en skreddersydd dress eller treningstøy.

Vekttap og overflødig hud: Kosmetisk kirurgi alternativer

"Overflødig hud slags stigmatiserer pasientene til seg selv. De tror ikke de er ferdige med å miste vekt før huden er borte, "sier Dr. de la Torre. "Generelt er det ingenting en pasient kan gjøre for å endre eller stramme opp huden." Men han legger til at han har hatt minst én pasient med overflødig hud etter armene som var i stand til å tone opp betraktelig med trening alene.

Når øvelsen er ikke nok, kan to kosmetiske prosedyrer for overflødig hud hjelpe:

 • Laser behandlinger. "I teorien kan man stramme opp huden ved å ta opp dermis," forklarer de la Torre. "Som det regenererer etter en laserbehandling den genererer kollagen å stramme." Men dette er ikke et alternativ hvis du har mye hengende eller overflødig hud, fordi det er rett og slett for mye å administrere.
 • Fettsuging. "Virkelig den eneste måten å løse dette på er å fjerne overflødig hud", sier de la Torre. Fettsuging innebærer også stramme vevet under huden din for en bedre "utseende." I 2008, European Society of Plastic Surgeons rapportert 58669 omforme din kropp prosedyrer etter massive vekttap. Disse plastisk kirurgi prosedyrer inkluderer bryst heiser, lår heiser, underkroppen heiser, og øvre arm heiser. En ny prosedyre for kvinner ble nylig utviklet mot ryggen, med et arr skjult under bra linje.

De fleste pasienter ikke gjenvinne en betydelig mengde vekt i året etter fettsuging, bemerker de la Torre, men hvis de gjorde det ville være på nye steder. En bonus til operasjonen er at de gamle, deflatert fettcellene er fjernet og det er ikke så lett for kroppen å fylle dem eller opprette nye.

Vekttap og overflødig hud: sette realistiske mål

De la Torre understreker viktigheten av å ha realistiske forventninger til kosmetisk kirurgi. Det er mulig å være mer komfortabel i kroppen din og å se bra ut i din nye vekt-tap garderobe, men du kan ikke være modell-perfekt i en streng bikini eller ermeløs aftenkjole grunn av arr.

"Vi prøver og sette arr i de minst merkbare steder", sier de la Torre, som legger til at en kirurg vil ta hensyn til hva du ønsker å være i stand til å bære og utvikle en plan for å redusere arrdannelse.

Ikke gi opp håpet føler seg komfortabel med kroppen din etter massive vekttap - du og legen kan ta opp overflødig hud på en måte som passer din stil.