Evb

Hjelp for myelomatose omsorgsperson

Følg disse 10 trinnene for å unngå utbrenthet.

Robin Tuohy av International myelom Foundation (IMF) forteller en historie som symboliserer omsorgsperson utfordring. En lærer holder opp et glass vann og ber sin klasse hvor tungt det er. Etter at de antar, forklarer han at det ikke er absolutt vekt som teller, men hvor lenge du må bære den. Noen få minutter er lett, men hvis det er hver dag i flere måneder, før eller senere byrden vil bli uutholdelig - du må sette den ned og lade opp før du kan plukke den opp igjen. Her er 10 tips om hvordan du gjør det.

Lær om fremskritt innen multippel myelom. "Da min mann ble først diagnostisert åtte år siden, den største angst var frykt for det ukjente", sier Tuohy, som er Northeast regional direktør for støttegrupper for IMF. "Når jeg begynte å lære alt jeg kunne fra pålitelige kilder - behandlingstilbud, bivirkninger, kliniske studier, kvalitet-of-life problemer -. begynte jeg å føle myndighet, mer kontroll over meg selv, så vel som Michael behandling plan "

Bli en organisasjon pro På en overdimensjonert kalender eller en datamaskin planlegger, lage et fargekodet tidsplan som vil gjøre det enklere å se oppføringer og delegere oppgaver -. Rødt for pasientens behov, blå for familieaktiviteter, grønt for rengjøring. Lag grafer av pasientens lab resultater, administrere medisinske poster og mer med IMFs myelom leder Personal Care Assistant-programvaren, laste den ned gratis.

Prioriter Jobbnr en tar vare på myelomatose pasienten, deg selv, og din familie,. Skittentøy og hybelkaninene er sekundære. "Ta på skylapper, og forenkle livet ditt," Tuohy understreker.

Motstå gjøre alt selv. "Bestem hva som er unikt for din posisjon som omsorgsperson, og hva du kan delegere", sier Ruth Rosenblum, LCSW, en psykoterapeut og sertifisert fokus trener. "Hvis pasienten er din ektefelle, lagre energi for når han eller hun våkner livredd midt på natten - bare støtte du kan gi." Ring en familie-og-venner møte og forklare hvordan de andre kan hjelpe, legge en plan de kan få tilgang til nettet. Involver legen, presteskapet, og samfunnet. "Det må en hel landsby til å ta vare på noen," legger Rosenblum.

Lade opp batteriene. "Sett av tid til deg selv å opprettholde et friskt, optimistisk syn", sier Leonard Baum, hvis kone ble diagnostisert tre år siden. En ivrig friluftsmann, går han fortsatt fiske, bare ikke så ofte. Eksperter sier det er viktig for en omsorgsperson å ha private tid. Det kan være alt fra en 20-minutters suge i badekaret for å delta i ukentlig bokklubb eller kunst terapi workshop for å skrive i en ny journal.

. Lage en multi-lagdelt emosjonell støtte nettverk "Mot slutten av min kones myelom behandling, belastningen kom til meg og jeg begynte å snakke med andre mennesker. - Jeg følte jeg måtte snakke lindrer angst og stress," sier Baum. Utpeke en eller to personer du vil ringe når du er nede. Bli med i en myelom støtte gruppe i ditt område, bør du vurdere en gruppe bare for omsorgspersoner. Opprett en blogg. Bruk myeloma.org 's listserv, en stor klagemur når du er oppe på 2 am looking for svar, og det er gratis telefonlinje, 1-800-452-kur. Kommunisere til enhver time gjennom Carepages.com.

Erkjenne dine følelser. Omsorgspersoner ofte begrave sine følelser eller føler seg skyldig for å ha dem. En av de vanskeligste tingene å stemme er at du trenger en pause til tider fra å være en omsorgsperson for noen med myelomatose. "Det siste du kanskje ønsker å si er" nei ", men til tider kan det være nødvendig -" Nei, jeg kan ikke kjøre deg til legen i dag, men Sam vil, "forklarer Ruth Rosenblum. "Og det er greit."

Finn nye inspirasjonskilder. Tuohy venner og familie arrangerte en "blå" boks fylt med ord, vitser, bønner og gode tanker for henne å lese på blå dager. Den Baum familien, inkludert parets voksne barn, fant inspirasjon i fundraising for Myelomatose Research Foundation for å fremme forskning.

Se opp for tegn på depresjon. Disse kan omfatte søvnproblemer, betydelige vektendringer, og hyppige sykdommer. Du kan bli så fokusert på myelom pasienten at du ikke legger merke til klærne ikke passer eller du ikke sover nok.

Hedre det arbeidet du gjør. Sier Tuohy, "Omsorg er den ultimate givende jobb fordi du gjør det av kjærlighet. Innse at det du gjør virkelig teller i livet."