Evb

Hjelp for eldre med depresjon

Selv om depresjon er vanlig hos eldre, er det ikke en normal del av aldring. Her er måter å forstå og få behandling for depresjon hos eldre mennesker.

Selv om det ikke er en epidemi, slår depresjon mennesker i USA på en betydelig rate - mer enn 9 prosent av europeere har noen form for det, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Blant seniorene, anslår National Alliance på psykiske lidelser som depresjon påvirker 6 millioner mennesker 65 år og eldre.

Årsaker til depresjon hos eldre mennesker

I motsetning til hva noen folk kanskje tror, ​​er depresjon ikke er en normal del av å bli eldre, sier Forrest Hong, PhD, LCSW, en psykolog i Los Angeles som har spesialisert seg på eldre omsorg. Men det er mange grunner til at det skjer. «Ofte en nedgang i helse og medisinske forhold bidrar til deprimerte følelser," Dr. Hong sier. Disse inkluderer fysisk smerte og ubehag, inkontinens, forstoppelse, og tap av følelse. For noen, legger han til, det kan være en mekanisme for å få oppmerksomhet fra familiemedlemmer.

"En reduksjon i fysisk aktivitet på grunn av mangel på energi og motivasjon, eller fysiske begrensninger som dårlig balanse og leddgikt, kan også være et problem," sier han. "Avhengighet av medikamenter, spesielt smertestillende medikamenter på daglig basis over en lengre periode, kan også bidra til depresjon."

Unike utfordringer for eldre med depresjon

Selv om depresjon er mer vanlig i eldre enn i befolkningen for øvrig, eldre folk ofte ikke får den behandlingen de trenger. En del av problemet kan være at ingen gjenkjenner symptomene. På grunn av dette, Hong sier, det er veldig viktig å se nøye for symptomer på depresjon i en eldre kjære, for eksempel:

 • En nedgang i korttidshukommelsen
 • Manglende evne til å fokusere eller konsentrere
 • Endring i appetitt
 • Avbrudd i søvn eller sover for mye
 • Tap av energi eller motivasjon
 • Nedgang i sosial interaksjon
 • Generelle følelser av sorg, hjelpeløshet eller håpløshet

"Noen undersøkelser tyder på at depresjon uten følelser av sorg kan være mer vanlig i eldre populasjoner", sier Marsha Lucas, PhD, en psykolog i privat praksis i Washington, DC "Dette høres kanskje rart fordi vi vanligvis tenker på tristhet som et kjennetegn på depresjon, men det er ikke alltid tilfelle. "I eldre mennesker i særdeleshet, depresjon ofte viser seg som økt klager av følelsen umotivert eller for sliten til å gjøre ting, eller om fysiske bekymringer som hodepine eller smerter fra leddgikt.

Depresjon hos eldre mennesker: Behandling og tips

Den gode nyheten om depresjon hos eldre er at når den er riktig diagnostisert, kan det ofte bli behandlet på riktig måte. Faktisk kan en vanlig psykisk helse checkup være tilrådelig for eldre å avgjøre om du opplever midlertidig sorg - for eksempel fra tapet av en kjær - eller full-blåst depresjon.

"Sorg og depresjon påvirker nervesystemet på forskjellige måter, så ofte de ledetråder til å fortelle forskjellen kan sees ved å se på atferd," Dr. Lucas sier. "For eksempel, i sorg er det oppturer og nedturer i humøret, med gode dager og dårlige dager - og selv i midten av det hele, kan du fortsatt ha disse øyeblikkene av latter på en vits eller følelsen bedre med en klem. Med depresjon, følelser av fortvilelse og tomhet virke ganske permanent. "

Behandling for depresjon hos eldre mennesker er vanligvis ikke så forskjellig fra behandling for depresjon hos yngre mennesker. Lucas bemerker at det kan være noen bekymringer om bruk av antidepressive medisiner i eldre, så depresjon behandling er sannsynlig å inkludere en kombinasjon av medisiner, psykoterapi, gruppe terapi, og endringer i livsstil.

Enkle, hverdagslige handlinger kan også hjelpe med å mestre depresjon hos eldre mennesker. Gode ​​strategier inkluderer:

 • Fokus på relasjoner. Snarere enn å isolere deg selv, anbefaler Lucas plante noen nye relasjoner og dyrke de du allerede har. For noen hjelper frivillig arbeid: Lucas sier at "det er blitt vist seg å ha positiv effekt på stemningen for frivillig så mye som for den som mottar hjelp."
 • Ikke gjøre det alene. Det er noen ganger vanskeligere for eldre mennesker å erkjenne et problem og søke profesjonell hjelp, men mange ganger det er akkurat det som trengs for å overvinne depresjon.
 • Fokusere på en sunn livsstil. Selv som du blir eldre, Lucas sier, øvelser som tai chi eller yoga, eller rett og slett bruke mer tid på å gå ut i naturen, kan bidra til å opprettholde et positivt syn.
 • Få et kjæledyr. "Husdyr senke nivået av stresshormoner i kroppen din som kan forverre depresjon", Lucas sier. Får en hund eller et annet kjæledyr som trenger regelmessig utendørs trening med enda flere fordeler.
 • Få nok søvn. "Vår sover må endres som vi blir eldre," Lucas sier. Eldre mennesker generelt trenger mindre Lukker øynene om natten, men å ha en vanlig søvn rutine - holder til vanlige bedtimes og vekking ganger, samt å sove mens det er mørkt og holde seg våken når det er lyst - bidrar til å holde kroppens endokrine og nervesystem godt avstemt, bidrar til å bekjempe depresjon.

Husk: Depresjon trenger ikke å være en del av å bli eldre. Hvis du tror du kan ha en depresjon eller mistenker at det i en kjær, ikke vente å få hjelp slik at du kan nyte livet til fulle igjen.