Evb

Hiv / aids: spørsmål å stille legen

Få mest mulig ut av ditt besøk til legen.

Mens legen vanligvis stiller spørsmålene under en eksamen, kan du ta ansvar ved å stille de riktige spørsmålene om HIV. og AIDSBeing proaktiv kan gjøre en stor forskjell i måten du administrerer din helse med hiv og aids. Ditt velvære er viktig for deg og din lege, så ikke nøl med å spørre om din HIV eller AIDS diagnose, dine symptomer, HIV eller AIDS medisiner eller annen behandling, behandling bivirkninger, enten komplementære eller alternative behandlingsformer kan hjelpe, emosjonelle problemer, bekymringer om å betale for behandling, eller kosthold og livsstil hensyn.

Deltagelse i en dialog med legen din vil hjelpe utdanne deg om hiv og aids og behandlinger tilgjengelig for deg, og det vil gi legen en bedre følelse av hvem du er og hvordan HIV eller AIDS påvirker din generelle helse og ditt liv. Med kommunikasjonslinjene åpne, vil du og legen din vil være i stand til å utvikle en behandling plan som dekker dine behov.

Men husk, din tid med legen din er begrenset, så pass på å komme frem til din avtale forberedt og klar til å diskutere HIV og AIDS, og de spørsmålene som er viktige for deg. Start med å:

  • Forsker på hiv og aids. Det er en god idé å få en bedre forståelse av hiv og aids før avtale. Gjennom forskning, vil du sannsynligvis være i stand til å svare på noen av dine egne spørsmål. Gå Everyday Helse Hiv / aids sentrum, Aids.gov, Aidsinfo, og medlineplus.
  • Strategizing Fastlegen din kan ikke være i stand til å svare på alle dine spørsmål om HIV og AIDS;. Noen spørsmål kan bli bedre ivaretatt av en smittsom-sykdom spesialist eller en annen lege som har spesialisert seg på behandling av personer med HIV og AIDS. Diskuter dette med legen din, sette opp en plan for å møte dine bekymringer, og følger opp med en spesialist eller gjøre ytterligere undersøkelser, som anvist av legen din.
  • Notatskriving. Vurder å holde en journal av HIV og AIDS bekymringer mellom legebesøk, og dele relevant informasjon med legen din om din HIV eller AIDS symptomer, som feber, hodepine, tretthet, sår hals, hoste, hovne lymfekjertler eller noder, vekttap, eller diaré. La legen vite om visse endringer i livsstil er bedre eller forverre symptomene dine, hvis du opplever andre komplikasjoner relatert til din tilstand eller behandling, og hvis du har noen medisiner bekymringer, for eksempel spørsmål om bivirkninger du kan ha oppstått. I tillegg vil ta notater eller opptak hva legen sier under avtalene dine hjelpe deg å huske viktige detaljer etter besøket.