Evb

Hindrer forstoppelse

Riktig kosthold, drikker mye vann, og får regelmessig mosjon er noen stor første skritt for å hindre forstoppelse. Og som en bonus, de er også bra for hjertet.

Det er alltid best å forebygge helseproblemer før de starter, så vurder å bruke den samme sinnstilstanden når du arbeider med forstoppelse - forebygge denne digestive sykdom heller enn å fokusere på måter å behandle det. Det er noen ganske enkle måter å forebygge forstoppelse, og hvis du holder med det, vil de bli en del av en generell sunn livsstil som ikke bare holder deg fast, men føler stor, også.


Har problemer med fordøyelsen? Finn en gastroenterolog nær deg.

Forebygge forstoppelse: endre kostholdet

Forstoppelse er vanligvis preget av å ha færre enn tre avføringer per uke. Alles tarmer er på en annen tidsplan, så det er vanskelig å nøyaktig definere hva som er "normalt." Men, hvis du har færre avføring enn vanlig, eller de har blitt liten, hard og tørr, er du sannsynligvis forstoppet.

Endring av kosthold er en av de beste måtene å holde deg fast og forhindre forstoppelse. Få nok fiber i kosten - minst 20 til 35 gram per dag - er en av de beste tipsene du kan følge for å forhindre forstoppelse.

Prøv å gjøre disse endringer i kostholdet for å holde regelmessig og unngå følelsen forstoppet:

  • Hopp meieriprodukter og bearbeidet mat
  • Spis mer bønner, spesielt lima og kidneybønner
  • Velg hel-hvete og hele korn brød, frokostblandinger og havremel
  • Spis mer frukt og grønnsaker

Både tørket og frisk frukt er en god kilde til fiber. Spesifikke frukt og grønnsaker som er spesielt høy i fiber inneholder svisker, fiken, appelsiner, mandariner, pærer, epler, fersken, bringebær, bladrike grønnsaker som spinat og kål, blomkål, rosenkål, brokkoli, squash og squash.

Du må kanskje legge fiber kosttilskudd hvis du ikke får nok fra kostholdet ditt eller trenger å øke din generelle fiber inntaket. Fiber kosttilskudd er tilgjengelige over disk i pulver og pilleform og bør tas med masse vann.

Når du øker fiber i kosten, overdreven gass er normalt i begynnelsen (du bør oppleve mindre gass som kroppen justerer). Snakk med legen din hvis dette problemet ikke løser til slutt på egen hånd.

Forebygge forstoppelse: livsstilsendringer

Trening er bra for hjertet, muskler, livlinjen, og selv tarmer. Det er en viktig del av å opprettholde din fordøyelsessystemet helse og warding av forstoppelse. Her er noen andre endringer i livsstil som kan bidra til å forebygge forstoppelse:

  • . Hold deg hydrert Dehydrering er en vanlig årsak til forstoppelse, så drikk masse vann - 8 til 10 glass hver dag - og juice. Unngå alkohol og koffeinholdige drikker, da de kan føre til dehydrering.
  • Sett av tid til avføring. Tarmer liker å være på en tidsplan, så lage en. Sett av en time hver dag for å prøve og gå på do - kanskje etter et måltid eller før du går til sengs. Pass på å ikke forhaste deg selv.
  • Når naturen kaller, svar. Selv om tid eller sted er ikke praktisk, ta hensyn til kroppens behov. Når du føler behov for å ha avføring, finne et bad og gå. Hvis du ikke gjør det, kan du ende opp forstoppet.
  • Begrense avføringsmiddel bruk. Laxatives kan være nyttig i behandling av forstoppelse som slår alle nå og da, men avføringsmidler er ikke en langsiktig løsning. Bare bruke dem for en svært kort tid. Hvis de ikke fungerer, slutte å ta dem og se legen din. Vedvarende bruk av avføringsmidler kan føre til forstoppelse.

Hindrer forstoppelse bør tas opp som alle andre helseproblem - starter med en sunn livsstil. Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og lite fett og sukker, sammen med riktig fuktighet og regelmessig mosjon er bra for helsen - og, som det skjer, en fin måte å forebygge forstoppelse.