Evb

Hemmelighetene til å kjøpe ansikt makeup

Gjøre litt lekser kan sikre at du kommer hjem med stiftelser og pulver som fungerer for din hudfarge og hudfarge.

Det skjedde igjen: Etter å ha tilbrakt timer på jakt etter den rette ansikt makeup, kjøpte du en foundation som ikke passer din hudtone. Her er en liten trøst: Å få riktig foundation skyggen er en av de vanskeligste skjønnhetsprodukter kjøp en kvinne kan gjøre. Men Helga Surratt, president i Om Faces Day Spa & Salon i Towson, Maryland, sier din søken vil være lettere hvis du gjør noen lekser først.


På jakt etter hjelp med en hud tilstand? Finn en hudlege eller plastisk kirurg.

Passer den til din hudtype

Før du velger en stiftelse, "bestemme din hudtype, "Surratt sier." Er det tørr hud, fet, kombinasjon, følsom, eller utsatt for kviser? "
 • Tørr hud: Det ser kjedelig siden det mangler olje, og det reflekterer lyset dårlig. Det kan klø, bli irritert lett, og være utsatt for skjellende eller flassende flekker.
 • Fet hud: Det ser skinnende, føles fettete, og kan ha større porer enn normal hud.
 • Kombinasjon hud: I dette veldig vanlig hudtype, kinnene er tørre, men T-sonen (pannen, nesen og haken) er fet.

Velg riktig formel

Se etter fundamenter designet for å gjøre den beste jobben med å styrke din hudfarge:
 • Personer med tørr, kombinasjon, og normal hud kan bruke mykgjørende-baserte stiftelser. Se etter ordene "flytende", "farget fuktighetskrem", "krem", eller krem-til-pulver. "
 • Pulver-baserte-stiftelser kan brukes av personer med fet, kombinasjon, eller normal hud. Hvis du har tørr hud, unngå denne typen som det vil fremheve rynker og tørrhet.
 • Fukt-rik eller fuktighetsgivende stiftelser er bra for tørr hud. De fukte huden din og hjelpe deg å unngå en følelse av trykk eller irritasjon.
 • Olje-kontroll, olje-fri, kan vannbaserte, eller matt stiftelser brukes av de med fet eller kombinert hud. Disse formlene redusere forekomsten av olje, slik at ansiktet ditt ser mindre skinnende.
 • Lysreflekterende stiftelser er best for tørre eller mer moden ansikter. De gir en overflate som gjør at lyset reflekteres av huden din og lyser kjedelig eller tørr hud.
 • Line-glatting stiftelser fylle ut linjer i ansiktet for å redusere deres utseende og de-understreke rynker.
 • Farge-matching foundation kommer i forskjellige nyanser som tilpasser seg og bland med huden din tone - perfekt hvis usynlig dekning er målet ditt. Se etter formler med mer eller mindre olje, avhengig av hudtype.

Vurdere graden av ansiktet makeup dekning

Velg en formel med lys, medium, eller full dekning, avhengig av hvor mange feil du ønsker å "slette".
 • Lys dekning. Noen flytende formler og sotede fuktighetskremer tilby lav dekning som skaper et naturlig utseende.
 • Middels dekning. Denne formelen ser fortsatt naturlig, men kan skjule urenheter og pigmentflekker. Pulver, væske, krem-til-pulver, og mineral-baserte stiftelser alle kommer i medium dekning.
 • Full dekning. Kvinner som ønsker å dekke misfarging av huden, arr og andre ujevnheter bør vurdere dette alternativet. "Cream i en pinne eller kompakt form, krem-til-pulver, pudder foundation og mineral-baserte formler er ditt beste spill", sier Pam Rotete, en makeup konsulent med kosmetikk firmaet Mary Kay.

Finn riktig farge

"Foundation er laget med en gul, en rosa / rød, eller en nøytral undertone," Surratt forklarer. "Vil du ha et grunnlag for å matche hudens undertone. En måte å finne ut hudens undertone tone er å se på venene i håndleddet i sollys eller kvarts belysning, som gir et sannere fargegjengivelse. Hvis de er blå, da har du en kul undertone. Hvis de ser grønt, da har du en varm undertone. "Kvinner i farge generelt har en varm undertone.

Ta ansiktet makeup test

Ikke ta ordet av en selger når jeg tester en stiftelse farge. Test det selv. En vanlig feil er å teste foundation på hånden din, i stedet for ansiktet ditt. "Du trenger ikke bruke foundation på hånden din, så hvorfor å teste det der?" Sier Rotete. "Det beste stedet å teste foundation er like over kjeven. DAB på en liten produkt, blanding, og se hvordan fargen ser ut på huden din. "

Der du teste skjønnhetsprodukter er også viktig. Hvis du prøver et produkt i et apotek med fluorescerende lys, kan du ikke se sin sanne farge eller hvordan det vil virkelig endre utseendet på huden din. Lysrør har lavt antall røde lys og høy grønt lys. Normale hudtoner har masse grønt. Hvis makeup har grønne elementer, er problemet overdrevet. Noen sminkespeil har justeringer for ulike typer belysning, men de er vanligvis ikke tilgjengelig i butikkene.

Vurdere å bringe en stor hånd speil med deg og tråkke utenfor for å se på skyggen i naturlig lys.

Som for det beste stedet å kjøpe skjønnhetsprodukter, det er fordeler og ulemper til hver type butikk. Rotete og Surratt enige om at hvis du har råd til å gå til en hederlig makeup artist som vil sannsynligvis ha riktig belysning for foundation utvalg og gode produkter. Hvis du går til et varehus, kan du være i stand til å få gratis vareprøver å prøve hjemme, men disse merkene kan være dyrt. Apotek vil sannsynligvis ikke ha prøver for deg, men deres skjønnhetsprodukter er rimeligere, og mange kjeder har nylig begynt å legge varehuset kvalitet linjer til sine tilbud.

Neste gang du trenger å kjøpe foundation, husk å fokusere på hva du vil at grunnlaget for å gjøre for huden din. Drive litt undersøkende arbeid for å finne den rette formelen for ansiktet ditt. Oddsen er at din handletur kan faktisk vise seg å være morsomt og vellykket - akkurat som bør være!