Evb

Helsetjenester i pensjonisttilværelsen - har du en plan?

Ting du kan gjøre som du blir eldre, både før og etter pensjonering, for å forberede økonomisk, fysisk og mentalt for langsiktig helse.

Det har blitt klart at når du nærmer deg pensjonsalder, en viktig del av din maksimere postwork år er for deg å ha en solid helsevesenet plan på plass.

Det er lett å overse helsevesenet behov og utgifter du vil møte i løpet av pensjonisttilværelsen, spesielt hvis du er frisk nå. Men som forventet levealder øker og helsetjenester øker, har planer for pensjonisttilværelsen helsevesenet bli avgjørende for å beskytte deg mot det som kan raskt bli en medisinsk eller økonomisk katastrofe. Og statistikken er ikke lett å overse: En fersk undersøkelse utført av Fidelity Investments viser at et par, 65 år, med pensjon i dag må sette av ca 167 920€ til dekning av fremtidige medisinske kostnader, forutsatt at de ikke har pensjonist helseforsikring fordeler fra deres arbeidsgivere. Dette er en 4,7 prosent økning fra 2007-estimat.

"Det er mye usikkerhet om hvor raskt helsekostnader vil vokse over tid," sier Richard Johnson, PhD, en rektor forskning førsteamanuensis spesialiserer seg på pensjon problemer ved Urban Institute i Washington, DC. "Helsepersonell kostnadene har vokst raskere enn inntektene i mange år nå, og det er neppe til å endre."

Planlegging for medisinske kostnader og dekning
Din pensjonisttilværelse helsekostnader vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert din inntekt når du pensjonere, din medisinske historie og dine foreldre, og din forsikring.

 • Europeere i alderen 65 år og eldre er kvalifisert for Medicare, en føderal helseforsikring program som vanligvis dekker utgifter som sykehusopphold, legebesøk og reseptbelagte stoffet kjøp. Men enkelte deler av Medicare planen også omfatte copays, egenandeler, og månedlige premier. For eksempel er den månedlige premie i 2008 for Medicare Del B, som dekker legebesøk, 75€ 0,40. Ifølge Employee Benefit Research Institute, dekker Medicare bare omtrent halvparten av pensjonist helseutgifter.
 • Supplerende forsikring er en måte å kompensere disse kostnadene. Dette kan gis av tidligere arbeidsgivere eller "Medigap" politikk, som er privat forsikring planer som dekker helsekostnader som ikke dekkes av Medicare. Om lag en tredjedel av Medicare enrollees i alderen 65 år og eldre kjøpe Medigap planer, og en tredel få pensjonist helsemessige fordeler fra tidligere arbeidsgivere, sier Johnson, som legger til at mange arbeidsgivere er nå å kutte ned på disse fordelene.
 • Langsiktig omsorg er også et problem, fordi Medicare og de ​​fleste helseforsikring tilbyr bare begrenset dekning, legger Anna M. Rappaport, konsulent i bedre pensjon systemer og leder av Society of Actuaries komité for Post Retirement behov og risiko. "Medicaid betaler for mye for langsiktig omsorg, men bare for de med svært lite inntekter og lave verdier," sier hun. "Det er viktig å ha en plan på plass for å dekke langsiktige omsorgsbehov hvis du trenger hjelp. Langsiktig omsorg forsikring kan bidra til å finansiere denne omsorg og bør vurderes som et alternativ."
Planlegging der du bor
En annen del av å se fremover til pensjonsalder er å finne ut hvor du ønsker å leve, noe som betyr at samfunnet der du ønsker å være, din tilgjengelighet til helsetjenester, og oppsettet av ditt hjem.
 • Gjeldende plassering. Hvis du er frisk og aktiv, kan det være lurt å bo i din nåværende hjem eller selv vurdere nedbemanning til noe mindre i nærheten. Uansett er det viktig å tenke på å være i nærheten av en lege og et sykehus og ha transport for å komme til begge (det være seg med bil, buss eller t-bane). Nøkkelen er å planlegge for fremtiden. Deretter må du tenke på utformingen av ditt hjem. "Ikke anta din helse vil alltid være like god som det er når du først trekke seg tilbake. Om 7 av 10 personer vil til slutt trenge hjelp med grunnleggende aktiviteter som de blir eldre", sier Johnson. "Så ikke kjøpe en multilevel aldersheim. Unngå å måtte navigere trapper når du er gammel og skrøpelig ved å holde alt på ett plan fra starten."
 • Nye samfunnet. Du kan også være lurt å vurdere å flytte til et nytt fellesskap, fordi det kan ha en stor innvirkning på din livsstil. «Se ikke bare på de fysiske aspektene av et fellesskap, ren luft og vann, for eksempel, men også på helse og livsstil vaner av folket som bor der. De to er nært knyttet sammen," sier Nicole Duritz, AARP Senior prosjektleder Helse-strategier. For eksempel, sier hun om du bor i nærheten av en vandring og sykling sti som alle naboene dine bruker, vil du sannsynligvis bruke det også. Eller hvis en bonde marked er i nærheten, vil du sannsynligvis spise mer frisk frukt og grønnsaker. Moira Fordyce, MD, en medhjelper klinisk professor ved Stanford University School of Medicine, legger til at du også ønsker å vurdere alternativer i tilfelle du ikke lenger kan kjøre sikkert. For eksempel vurdere om det er en taxi eller transport tilgjengelig for å hjelpe deg å komme rundt eller om det finnes grupper i samfunnet som organiserer dager ut på shopping.

Planlegger å være forberedt
Å være klar for en medisinsk nødsituasjon, for eksempel et hjerteinfarkt eller høst, er også en viktig del av din pensjonisttilværelse plan. Å gjøre god bruk av tid kan redde livet ditt i en nødssituasjon, så det er viktig å tenke fremover.

 • . Beredskapsplanlegging Her er noen viktige måter å være klar for et helsevesen krise:
  • Vite hvor nærmeste sykehus, og vet hvor legevakten inngangen er.
  • Gjør deg kjent med advarselen tegn på livstruende tilstander.
  • Tenk gjennom hva du vil gjøre i en rekke ulike situasjoner hvis symptomene oppsto, for eksempel når du er hjemme alene eller når det er midt på natten.
  • Satt sammen en liste over viktig informasjon å ta med deg til sykehuset i tilfelle en nødsituasjon. Inneholde navn på medisiner du tar eller er allergisk mot, legen din kontaktinformasjon og informasjon om noen andre du ønsker å bli varslet.
 • Ring 9-1-1. Hvis du tror du opplever et medisinsk nødstilfelle, anbefaler National Heart, Lung, and Blood Institute ringe 9-1-1 for en ambulanse (i stedet for å kjøre selv). Medisinsk personell kan hjelpe deg på vei til sykehuset, noe som vil føre til raskere behandling når du er der, og ambulansene er utstyrt med mange livreddende verktøy, for eksempel oksygen og defibrillatorer.
 • Elektronisk overvåking. Hvis du er ofte hjemme alene eller er deaktivert, kan du også ønsker å vurdere å få en personlig beredskap (PERS), en elektronisk enhet som lar deg ringe etter hjelp ved å trykke på en knapp.

Planlegging: du må starte tidlig
Selv om du ikke pensjonere ennå, kan du planlegge for din fremtidige helsetjenester behov. Eksperter anbefaler at du tenker på helse dekning når du velger en jobb og begynne å spare penger tidlig.

 • Delta i 401 (k). "Den beste måten å spare til pensjonisttilværelsen er ved å delta i arbeid i bedriften din 401 (k). For selskaper som ikke tilbyr en pensjon, støtter AARP å gi disse ansatte muligheten til å lagre gjennom en automatisk IRA, "sier Duritz. Johnson legger til at du bør unngå å raide din 401 (k) når du skifter jobb og å alltid vie en del av en høyning til innsparinger.
 • Fokus på velvære. Den andre delen av planleggingen fremover er å bli så frisk som mulig nå og i hele pensjonisttilværelsen din. Det betyr fokus på forebygging og på å opprettholde en sunn livsstil. Fordyce anbefaler å spise godt, får regelmessig mosjon (30 minutter minst tre ganger i uken), alkohol moderat, ikke røyke, og bor sosialt engasjert.
 • Oppsøk lege regelmessig. Det er også viktig å holde seg oppdatert på fysisk eksamener og vurdere planlegging regelmessige velvære besøk. Jo tidligere du oppdager et helseproblem, jo ​​bedre er sjansene for vellykket behandling av det, så snakk med legen din om hvilke screening tester du trenger, og vurdere å be motta telefonsamtale påminnelser slik at du ikke glemmer. Hvis du ofte føler deg stresset i løpet av din lege besøk, forberede dine spørsmål på forhånd slik at du kan maksimere din tid der.

"Jo mer sunn og funksjonell personen er til å begynne med, jo bedre, så oppmerksomhet til det grunnleggende ikke betaler seg i form av helse og dollar lagret," Fordyce notater.