Evb

Har et hjerte-sunn thanksgiving

Når det kommer til ferien, synes porsjonskontroll å fly ut av vinduet før kalkunen er selv skåret. Men det finnes måter å feste med ditt hjerte-sunn rutine og lavere risiko for hjerteinfarkt som ofte sammenfaller med et stort måltid.

Thanksgiving middag kan bli til en lang, overbærende måltid. En typisk fest med kalkun og alt tilbehør kan legge opp til mer enn 4000 kalorier. Det er mange flere enn hva Regjeringen anbefaler de fleste voksne spiser i en hel dag (2500).

I mer foruroligende nyheter, viser forskning presentert for European Heart Association at hjerteinfarkt risiko kan vokse så mye som fire ganger i timene etter fråtse i et stort måltid, spesielt en som er høy i fett.

Så hvordan liker du Thanksgiving middag, og andre ferie måltider, uten å sette liv i fare? Ved å bruke del kontroll og gjøre hjerte-sunne valg, selvfølgelig. Et par små ofre la alle ha en god, sunn tid.

  • Spis før du hilse. "Akkurat som du ikke ønsker å gå innkjøp av mat når du er sulten, trenger du ikke ønsker å gå til Thanksgiving middag når du er sulten," sier Melissa Joy Dobbins, MS, RD, LDN, en registrert kostholdsekspert og en instruktør på Kendall College School of Culinary Arts i Chicago. Hoppe over et måltid fordi du kommer til festen senere kan faktisk sabotere din innsats for å holde seg med et hjerte-sunt kosthold, sier Dobbins. I stedet for de 300 kaloriene du ville ha spist til lunsj, vil du spise en ekstra tusen på middag. Så har noe lite før kalkun måltid, gjerne med litt protein, slik som lav-fett ost og hele korn crackere, som er høy i fiber, for å holde deg følelsen fyldigere lenger.
  • Gå for grønnsaker først. Grønnsaker, spesielt de dampet eller stekt, har færre kalorier enn de fleste andre avskjær på bordet, og de ​​er avgjørende for et hjerte-sunt kosthold. "Hvis du fyller opp på dampede grønne bønner, gulrøtter eller rosenkål, vil du ha mindre plass og ønske om å spise mer stuffing eller dessert", sier Marisa Moore, RD, LD, en ernæringsfysiolog i Atlanta og en talskvinne for det europeiske Dietetic Association.
  • Bruk en mindre tallerken for bedre del kontroll. Forskning viser at vi tror vi er ferdig med å spise når vår plate er tom. Du kan føle deg fornøyd hvis du spiser hva som er på tallerkenen din, selv om denne platen er mindre enn du normalt ville bruke til middag.
  • Velg hvite over mørket. Et stykke kalkunbryst har færre kalorier og mindre fett enn en skive mørkt kjøtt eller en kalkun ben. Hopp huden også - det er der de fleste fett er.
  • Krydre det opp. Når du er baking paier, legge mer muskat, kanel og vanilje. "Hvis kaken har en sterkere smak, vil du ikke trenger så mye fett", sier Moore. Du kan også redusere mengden av sukker oppskriften krever av en tredel til halvparten uten å miste smaken. Hvis oppskriften krever kremfløte, bruk fordampet skummet melk i stedet for å kutte fett og kalorier.
  • Gjør det til en vin spritzer. Vitenskapen har vist en liten rød vin er bra for hjertet. Gjør det low-cal ved nipper til en spritzer stedet. Bruk Seltzer, som har null kalorier, i stedet for halvparten av vin i glass.
  • Øv porsjonskontroll. Hvis du må ha en bit av pecan pie, sørg for at det er en liten en. En flis kan tilfredsstille dine craving uten å sende din kolesterol høyere. Hopp pisket krem ​​topping - kaken er søt nok, og du vil være i stand til å nyte smaken enda mer ved å spise det av seg selv.
  • Forlate leftovers bak. Verter ofte ønsker å sende gjestene hjem med rester, men bare si nei, antyder Dobbins. Hvis du har det i huset ditt, vil du spise det, og selv om det er greit å unne gang på en stund, trenger du ikke ønsker å holde spise de samme usunn mat for en hel uke.
  • Få opp farten. Snarere enn å sitte rundt følelsen fylte, gå en tur etter middag. Eller runde opp familie og venner for et spill av touch eller flagg fotball.

Husk, er Thanksgiving en dag, ikke en hel helg. "Prøv å ikke fortsette usunne inn i neste uke," Moore sier.