Evb

Håndteringen av tapet av kjæledyret ditt

Dødsfallet til en følgesvenn dyr kan være like ødeleggende som tapet av et menneske venn eller et familiemedlem - og sorgprosessen er veldig lik.

Det første du må huske på når du mister et kjæledyr er at det ikke er "riktig" eller "galt" reaksjonen du kan ha i en slik dyp tap i livet ditt.

Du kan føle deg full av raseri eller helt nummen med sjokk eller bare føler behov for å gråte og / eller snakke. Alle disse er helt vanlige reaksjoner.

Dr. Susan Cohen, direktør for rådgivning på Animal Medical Center of New York, gir trygghet og råd for de som sliter med kjæledyr tap.

Cohen husker sin egen forferdelig sorg som barn da hun mistet sin mangeårige katt, Becky, etter 14 år med kameratskap.

"Når mine foreldre fortalte meg etter en av mine (kor) forestillinger, jeg brukte hver unse av kontroll jeg måtte holde fra bare miste den. Jeg gjemte bak koret kapper på baksiden av bussen og ropte til meg selv," minnes Cohen.

Det viktigste du kan gjøre hvis du opplever kjæledyr tap, ifølge Cohen, er å finne et sted å la dine følelser ut og bli hørt.

"Da jeg kom tilbake til skolen, fortalte jeg min beste venn som jeg ble sittende i bilen sin Jeg hulket i 2 timer i strekk -. Store gispende gråten, ledsaget av historien om hennes liv, sjokket av denne første store livet tap, og unnskyldninger for å ikke kunne stoppe. Han visste ikke hva jeg skal si, men han lyttet, "sa Cohen.

Hjelpe andre sørge

Som en livslang dyreelsker, merke Cohen hennes forferdelig tristhet etter tapet av alle kjæledyr hun noensinne har eid da hun gikk på å forfølge en karriere innen rådgivning. Sikkert, tenkte hun, andre mennesker må ha den samme opplevelsen.

"Med kjæledyr, kan anger snike seg innpå deg. Jeg husker jeg tenkte at siden så mange veterinærer ikke har tid eller opplæring for å håndtere sorg, ville det ikke vært flott om det var en sosialarbeider på dette området? "

Cohen gikk på å bli en pioner innen sorgarbeid for hundeeiere. I dag, fra å arrangere pet tap støttegrupper til privat rådgivning på den prestisjetunge Animal Medical Center of New York, skaper Cohen ressurser og emosjonell støtte som kan bidra til å helbrede svært reell sorg og følelse av isolasjon hundeeiere føler når de mister et kjæledyr.

Ulike måter å sørgende

Ifølge Cohen, ofte familiemedlemmer og venner er på forskjellige tidslinjer i ferd med sørgende for ditt kjæledyr. Så, de kan kritisere deg for nivået av sorg eller skyldfølelse du opplever, noe som kan føre til enda mer smertefulle følelser av fremmedgjøring. Ved å delta på et kjæledyr tap støttegruppe eller søker profesjonell rådgivning, kan du stemme normalområdet av dine følelser til de som er nøytrale. I støttegrupper, kan du selv føler deg lettet over å møte mennesker som opplever lignende følelser som skyld eller depresjon. Viktigst, vil alle disse proaktive tiltak hjelpe deg å flytte gjennom den naturlige sorgprosessen involvert i å miste en elskede kjæledyr på din egen måte.

Stadier av sorg

Noen ting du kan oppleve under tapet av et kjæledyr:

  • Shock: Hvis du føler at du rett og slett gå gjennom bevegelser, er du ikke alene. De fleste går inn og ut av sjokk etter dødsfallet til en kjær.
  • Anger: Ikke vær overrasket om du finner deg selv forbannelse din veterinær under pusten din. Når du mister et kjæledyr, er det naturlig å føle behov for å skylde på noen, kanskje til og med oss ​​selv som et middel for å få kontroll over uforanderlige hendelser. Men hvis du fortsatt føler raseri etter seks måneder, bør du søke profesjonell rådgivning.
  • Lønnsforhandlinger og fornektelse: En umiddelbar reaksjon på sjokket av tapet er å skape en beskyttende fantasy at våre kjæledyr er fortsatt i live eller søke å forhandle med Gud. Hvis dette stadiet ikke er altfor langvarig, er det normalt. Hvis det går for lang tid, er det på tide å søke profesjonell hjelp.
  • Skyld: Har du lider av den synkende følelsen av at du kunne ha gjort noe for å redde kjæledyret ditt? Ser direkte på fakta, eller til røntgenbilder eller veterinær rapporter, kan være en sunn påminnelse om at du gjorde det beste du kunne.
  • Depresjon: Vær snill mot deg selv og det reelle tapet du opplever. Føler sløv eller bryte ut i gråt er en helt normal reaksjon. Hvis du føler deg suicidal, søke profesjonell hjelp.
  • Aksept: Noen mennesker liker ikke den passive tone av ordet, men dette betyr ikke at det som har skjedd er "OK'' med deg betyr det at du har kommet til et sted der du kan godta at livet ditt er. permanent annerledes.