Evb

H1N1 influensa (svineinfluensa) behandling

Du har fanget H1N1 influensa (svineinfluensa) - nå hvordan behandler du deg selv? topp leger veie i.

Du har tatt alle forholdsregler mot H1N1 influensa (tidligere kalt svineinfluensa). Du har vasket hendene ofte utover dagen, spesielt etter at han kom i kontakt med andre mennesker. Du har dekket dine hoste i armkroken din. Men til tross for disse forholdsreglene, har ekkel bug fortsatt bitt deg. Problemet er at du er forvirret om hvordan å behandle H1N1, særlig fordi dette er en ny influensa belastning. Den nederste linjen: Unn svineinfluensa akkurat som du ville sesonginfluensa.

For det første, skjønt, bør du lære å gjenkjenne influensasymptomer, som alltid inkluderer feber. Andre symptomer er hoste, sår hals, rennende eller tett nese, smerter i kroppen, hodepine, frysninger, tretthet, og noen ganger diaré og oppkast. Og hvis du lurer på om du har H1N1 influensa (svineinfluensa) eller sesonginfluensa på denne tiden av året, ikke. "Om lag 98 prosent av influensa tilfeller nå er H1N1," sier James McCarthy, MD, assisterende professor i akuttmedisin ved University of Texas Medical School og medisinsk direktør i alarmsentral ved Memorial Hermann Hospital i Houston.

Når du har bestemt at du har influensa, må du finne ut om du er i en høy-risiko kategorien. For H1N1 influensa, høy-risiko individer er barn under 5 (særlig de under 2), voksne over 65, gravide kvinner og mennesker med kroniske medisinske tilstander som lungesykdom, hjertesykdom, nyreproblemer, og immunologiske sykdommer. Voksne 65 år og eldre har høy risiko for sesonginfluensa, men ikke H1N1 influensa. Hvis du faller inn under en av disse kategoriene, ringe legen din, fordi du kan være en kandidat for en antiviral medisin.

Selv om du ikke passer inn i en av de høyere risikoklasser, bør du likevel ringe legen din hvis du har noen form for pusteproblemer - for eksempel kortpustethet, rask puls, eller problemer med å puste når du går. "De som dør av influensa vanligvis gjøre det fra respirasjonssvikt," Dr. McCarthy sier.

Så binder deg som hjemme, holde seg borte fra andre så mye som mulig. Hvis du bor sammen med andre, og spesielt hvis du bor med noen høy-risiko individer, betyr at du bør bebo ditt eget soverom og bad, hvis mulig. Dekke til munn og nese med et papirlommetørkle når du nyser eller hoster.

H1N1 influensa varer vanligvis fem til syv dager, i løpet av den tiden, hydrat og mate kroppen din. Når du har feber, du svetter mer, noe som kan føre til dehydrering. To andre grunner til å drikke opp: "Fluids bidra til å holde temperaturen nede og redusere muskelsmerter," sier Georges Benjamin, MD, FACP, administrerende direktør i European Public Health Association. Mens vann er et godt valg, så også er sportsdrikke, fordi de hjelpe erstatte tapt salt og andre elektrolytter.

Og mens du kanskje ikke føler for å spise, må du drivstoff kroppen å bekjempe svineinfluensa. Dr. Benjamin anbefaler å spise tre måltider om dagen, eller mindre og hyppigere måltider. Mens det er ingen magiske matvarer, væsker som suppe og te tendens til å gå ned lettere, spesielt når du har en sår hals. En påminnelse:.. Unngå meieriprodukter og andre matvarer som gir deg løs avføring, "Benjamin sier," fordi de kan forverre kvalme og diaré "For å bidra til å bekjempe feber, anbefaler Benjamin tar paracetamol (Paracet) eller ibuprofen Men, unge voksne eller barn som har influensa bør holde seg borte fra aspirin og produkter som inneholder acetylsalisylsyre fordi de har vært forbundet med en sjelden, men noen ganger dødelig tilstand som kalles Reyes syndrom. En fersk studie publisert i Journal of Natural Products fant at en urte supplement, kinesisk "djevelen møkk, "kan hjelpe behandle H1N1 Men studien involverte H1N1-viruset i laboratoriet setter snarere enn mennesker med H1N1-virus infeksjon McCarthy råder forsiktighet:.." Kosttilskudd ikke er holdt til de samme kvalitetskrav som godkjente legemidler ", sier han, "og de har ikke blitt testet så grundig."

De vanskeligste middel for å behandle influensa, til slutt, kan rett og slett være å utøve tålmodighet, fordi du trenger å hunker ned til du er symptomfri. Sier McCarthy, "Vent å gå tilbake til skole eller jobbe til du er symptomfri i minst 24 timer."