Evb

Greg brønner, phd: presser menneskelige grenser under ekstreme forhold

Everyday Health Spotlight

Forsker og fysiolog dr.. Greg brønner spesialiserer seg på helse i forskjellige ender av spekteret: Han studerer barn med kroniske sykdommer å forstå kroppens begrensninger, og han jobber med toppidrettsutøvere for å hjelpe dem å oppnå på de høyeste nivåene.

Greg Wells har elsket idrett siden han var en liten gutt. Da han var 15, var han medlem av Canadas National Youth Swimming Team og var trening så hardt han kunne i jakten på sin drøm om å gjøre det til OL. På en treningsleir i Florida, gikk han og andre fra teamet for en svømmetur i havet før du drar til et møte. Body surfing og spille i bølger, trodde de at de var uovervinnelige, forteller Wells.

Men han lærte den morgenen at han ikke var uovervinnelig. En stor bølge plukket ham opp og droppet ham på hans hode, og han brøt flere ryggvirvler og rev leddbånd i nakken. Heldigvis gikk hans nakkemusklene i krampe og beskyttet den knuste ryggraden til han kom til sykehuset. Nevrokirurgi ble etterfulgt av tre måneder med trekkraft og rehabilitering, men takket være støtte fra sine foreldre, venner, skole, og lagkamerater, Wells gjenvinnes og var frisk nok til å konkurrere i OL svømme studier 14 måneder etter sin skade.

Fra bristepunktet til optimal ytelse.

Hans gjenopprettingen lansert Wells 'livslang interesse i hvordan kroppen fungerer på sitt optimale nivå og også på sitt bristepunktet. Hans faglige rettigheter: Wells er en assisterende professor i kroppsøving og helse ved University of Toronto, en forsker i fysiologi og eksperimentell medisin ved Toronto Hospital for Sick Children, et medlem av den kanadiske Society for Exercise Physiology og European College of Sports medisin, og presidenten i Wells Performance Group. I løpet av 2010 og 2012 OL, var han den på kameraet idrett vitenskap og idrettsmedisin analytiker for kanadisk TV. Han deler sin interesse for hvordan menneskekroppen fungerer med millioner av mennesker rundt om i verden gjennom sitt nettsted, drgregwells.com.

"Til syvende og min profesjonelle drøm er å bruke trening i kombinasjon med avanserte teknologier som MR for å diagnostisere og behandle kroniske sykdommen hos barn, og bruke ny kunnskap om trening og opplæring for å hjelpe toppidrettsutøvere prestere på et høyere nivå," sier Wells. "Hva vi lærer fra begge grupper på ytterpunktene vil hjelpe oss alle til å leve sunnere og mer produktivt liv."

Kommende bokprosjekt: Jeg har en bok som kommer ut i januar 2012 som vil bli kalt Superbodies (Harper Collins, Canada) Superbodies utforsker vitenskapen om den menneskelige kroppen i ekstreme atletisk og medisinske situasjoner og demonstrerer hvordan leseren kan bruke disse eksemplene til deres. personlig ytelse og helse. Jeg tar leseren med på en reise gjennom menneskekroppen. Jeg utforsker vår genetikk og DNA, hjernen, muskler, lunger, hjerte og blod, og hvordan disse systemene fungerer sammen for å skape optimal helse og strålende opptredener. Reelle eksempler fra mitt arbeid med Olympians, og min forskning på hvordan kroppen svikter i kronisk sykdom viser hvordan kroppen fungerer og tilpasser seg under ekstreme forhold. En undersøkelse av disse forholdene er moderert med informasjon om hvordan du bruker disse eksemplene for å forbedre helse og yteevne hos personer som står overfor reelle utfordringer i sitt personlige liv, næringsliv, musikk, drama, eller akademikere.

Sunn forskning: Min forskning er fokusert på å bruke avansert teknologi for å invasivt måle funksjon av organer inne i menneskekroppen. For eksempel bruker vi magnetic resonance imaging å måle oksygen og blodtilførsel gjennom vev siden dette er det som ofte rammet av sykdom. Vi bruker også noen interessante teknologier for å forbedre ytelsen på toppidrettsutøvere. Du kan sjekke ut vår artikkel i Wired magazine på en teknikk som kalles preconditioning. Jeg håper vi kan fortsette å lære om hvordan kronisk sykdom påvirker barnas evne til å utøve og også hjelpe idrettsutøvere prestere på et høyere nivå på en måte som ikke bare forbedrer trening ytelse, men også forbedrer helsen.

Min favoritt sunn vane: Kjører først i morgen. Hvis jeg kan få i enda et kort utbrudd av øvelsen det supercharges meg for hele dagen. Jeg er også prøver å være konsekvent med å ta min omega-3 fettsyrer og spise en diett som er svært høy i grønnsaker. Hvis jeg kan gjøre disse tre tingene jeg er vanligvis veldig glad og sunn.

Min helse hero: Jeg har møtt så utrolig mange folk at det er vanskelig å plukke en. Men jeg har alltid fortelle historien om en herlig liten jente som jeg møtte på Hospital for Sick Children i Toronto. Hun hadde leukemi og hadde gjennomgått en beinmargstransplantasjon, kjemoterapi og stråling. Til tross for alt dette, vil hun si: "Du kan ikke la kreft ødelegge dagen din." For en utrolig uttalelse fra en 7-åring. Som vil feste med meg for alltid.

Min praksis for hva jeg forkynner: jeg forkynner prinsippet om "summen av 1 prosent gevinst." Verdensklasse eksperter på alle områder, inkludert musikk, drama, akademikere og næringsliv, trene seg til å nå elite forestillinger ved å stadig forbedre små, spesifikke aspekter av deres kompetanse. Folk kan revolusjonere deres helse og ytelse ved å arbeide for å bedre små, målrettede aspekter av deres sinn og kropp. Påføring av en-prosent gevinst prinsippet fører til konsekvent forbedring over lengre perioder. Enda viktigere, kan hvem som helst nivå gjelder dette prinsippet å bli bedre på hva hans eller hennes personlige lidenskap skjer for å være. Og de fleste høye utøvere i de fleste disipliner stole på sine organer og deres hjerner for å være sunn og å nå sitt potensial.

Bare prøv å være en prosent bedre hver dag. Hvis du kan gjøre at du er godt på vei til å bli en verdensklasse utøver.

Min beste helse tips: Bruk øvelse å klargjøre hjernen for mental aktivitet. For eksempel, hvis du har en presentasjon, eksamen, eller møte, gå for en 15-minutters spasertur i timen før å få hjernen din klar til å utføre. Dette gjør det lettere å konsentrere seg, forbedrer fokus og hukommelse, og kan øke din evne til å tenke kreativt. Til syvende og sist om du kan forbedre din helse og dine prestasjoner, dine helsevaner er mer sannsynlig til å feste med deg for resten av livet. Jeg liker dette fordi det gjør de tøffe oppgavene vi står overfor enklere å gjennomføre, og tar våre prestasjoner til et nytt nivå.